Kart

Sammenlign flybilletter til Denver International

Denver er hovedstaden i delstaten Colorado og holder til i utkanten av Great Plains. Det er den eneste store byen i området og den ligger godt plassert nøyaktig 1,609 meter (1 mile) over havet, hvilket har gitt den kallenavnet ”Mile High City”.

I Denver lever og ånder lokalbefolkningen for kunst og kultur og ikke minst sin nærhet til skog og grønt. I denne avslappede byen lever det sofistikerte urbane side om side med en den ville vesten. Være seg om det er sport, natur, kunst eller øl det er snakk om, Denver har noe for alle. Byen kan dessuten skryte av hele 3000 dager med sol i året.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum så lengedet er snakk om en vanlig turist- eller jobbreise på opp til tre måneder. Husk å ha gyldig, elektronisk pass.

Sesong

Denver har fire ulike årstider. Høsten kan by på uforutsigbare snøstormer som vanligvis begynner i september, før relativt milde vintre sørger for perfekte forhold for skiløpere og andre friluftsliv-entusiaster. Mars er byens mest snørike måneden, selv om været er notorisk upålitelig. Når sommeren er i full blomst, forandrer Denver seg fullstendig. Det er varmt, men ikke glodhett og lufta er tørr.

Reise rundt

Byen har et utmerket offentlig transport system som drives av Regional Transport District (RTD). RTD bus-system har mer enn 10.000 stopp. Det finnes også et ”bytog” med hele 37 stasjoner spredt utover byen. Og så kan du selvfølgelig ta taxi, men det er ikke alltid like lett å praie en på gata, så det enkleste er å finne en taxiranke på et hotell, ved en bussholdeplass eller på togstasjonen.

Åpningstider

Generelt sett holder butikkene i Denver åpent mandag til søndag fra 09:00/10:00 – 17:00/18:00, mens shoppingsentrene gjerne holder åpent til 21:00 og 22:00. Noen av butikkene i sentrum holder stengt på søndag.

Tips

15 – 20% i tips er vanlig på restauranter. Det er også normalt å gi 10 – 20% driks til frisører, massører på spa og liknende. Får du hjelp til å bære bagasjen din, gi en dollar eller to.

Nødnummer

911

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: Denver Financial Center, 1775 Sherman Street, Suite. Telefon: 303) 830-1970.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Denver kunstmuseum. DAM (Denver Art Museum) er hjem til en stor samling indiansk kunst. De setter også opp spesielle avantgarde multimedia utstillinger og den permanente utstillingen av vestamerikansk kunst er berømt. Dette er et interaktivt museum hvor det er umulig å kjede seg.

2. Denver Zoo. Denvers førsteklasses dyrehage ligger i City Park. Her lever mer enn 700 dyrearter i et området som tar hensyn til dyrenes behov og deres originale habitat. Du kan se alt fra innfødte dyr til eksotiske karer som neshorn, gorillaer og svære komodovaraner; verdens største nålevende øgle.

3. Denver botaniske hage. Hvis det er grønne omgivelser som frister, bør du ta en tur til byens botanisk hage, som også ligger i City Park, og hvor flora fra nært og fjernt er på utstilling. Her arrangeres det også utendørskonserter og andre begivenheter.

4. Byens mange bryggerier. Øl som brygges og serveres på Denvers mikrobryggerier og bryggeripuber finner du ingen andre steder. Alle ligger i gåavstand fra hverandre i den gamle bydelen LoDo (Lower Downtown), så her kan du fint å til en pub-tilåub runde. Noen av de mest kjent er Wynkoop Brewing Company, Rock Bottom Brewery and Breckenridge Brewery.

5. Molly Brown House Museum. Det godt bevarte huset, tegnet av arkitekten William Lang, ble bygget i 1889 og tilhørte den mest kjente overlevende fra Titanic katastrofen, Margaret ”Molly” Brown. Gjennom en 45-minuttes guidet tur gjennom huset lærer du om henne og hennes liv og kan se en samling med ulike gjenstander fra skipet.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 600 000

Valuta

Amerikanske dollar (USD)

Telefon

+ (1) 303

Religion

Religion i USA er preget av et mangfold av religiøs tro og praksis, men kristendom dominerer

Tidsforskjell

- 8

Offisielt språk

USA har ikke noe offisielt språk på føderalt nivå, men engelsk er de facto det nasjonale språket

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Denver International

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.