Kart

Sammenlign flybilletter til Miami International

Miami, som blant annet huser Skyscanners hovedkvarter i Amerika, ligger i turistvennlige Florida, der attraksjonene står i kø og været lokker mange til å besøke. Miami er et herlig sted å oppleve sol, strand, kjendiser, natur og storbyliv. Langs de hvite strendene og de lange bulevardene med palmetrær og vakre, solbrune mennesker kan du lett drømme deg bort. Storbyen Miami er kjent fra populærkultur, med kritthvite South Beach og det pastellfargede Art Deco-distriktet som bakgrunn både for TV-serien Miami Vice og utallige filmer. Turistene flokker til Miami, denne smeltedigelen hvor latinamerikansk kultur preger både arkitektur, uteliv og kunst. Besøk bydelene Little Havana og Little Haiti for å oppleve karibiske rytmer og lekre matretter. Miami ligger idyllisk til ved havet, solen varmer nesten hele året, og late dager på stranden går over i feststemte kvelder på byen, med livlige rytmer, et pulserende uteliv og spennende matkultur. Det bor over 10 000 skandinaver i Miami, og den norske sjømannskirken tar vare på de mange nordmennene som bor og jobber i området. Du skal ikke dra langt for å oppleve de mange turistattraksjonene som ligger i området rundt Miami også, blant annet de eksotiske Everglades der du kan møte alligatorer, eller kyststripen The Keys som består av en rekke idylliske øyer. Romferdssenteret på Cape Canaveral ligger heller ikke langt unna!

Sesong

Miami har et tropeklima, med varme, fuktige somre og korte, milde vintre. Det er orkansesong mellom juni og november, og det er ofte mye regn mellom mai og oktober – Miami er en av byene i USA med høyest regnfall. Temperaturen ligger på rundt 30-35 grader i orkansesongen, mens resten av året varierer det mellom 15 og 25 grader. Januar til april er den beste perioden å fly til Miami, da temperaturen er behagelig, soltimene mange, det regner minst og temperaturen i vannet ligger mellom 20-25 grader, så det er mange muligheter for vannsport.

Offentlig transport

Miami har det best utviklete transporttilbudet i Florida, og selv om mange fortsatt velger leiebil er det mulig å komme seg rundt i byen og til alle de viktigste attraksjonene i Miami-området med offentlig transport. Det går busser døgnet rundt, og du kan også ta Metrorail-banen til mange av de lokale severdighetene i og rundt Miami. I bykjernen kan du ta den raske, behagelige Metromover helt gratis. Det er en hevet bane med god utsikt over byen. Lokaltog kan ta deg rundt i Florida, og det er relativt kjapt og rimelig.

Åpningstider

Miamis butikker er generelt åpne fra 9.00 eller 10.00 til 20.00 eller 22.00. Bank, post og offentlige kontorer i byen er vanligvis åpne mellom 09.00 og 17.00. Mange barer og restauranter i Miami holder åpent til klokken 5 om morgenen.

Tips og driks

Amerikansk tipskultur betyr at det forventes at du tipser, og tips er ofte inkludert på regningen i Miami. For mange ansatte i servicebransjen utgjør tips en stor del av lønnen, så legg gjerne igjen et generøst tips om servicen har vært bra. På restauranter i Miami er det vanlig å tipse mellom 15-20%, eller 10% om du spiser på buffeter eller bestiller takeaway. Vinkelnere får som oftest rundt 15% av prisen på flasken, mens et par dollar er passende til barpersonale, toalettvakter og lignende. Tips rundt 10-20% av taxiregningen, avhengig av hvor hjelpsom sjåføren er – hvis du tar taxi fra flyplassen i Miami er det hyggelig å tipse ekstra om sjåføren har hjulpet med bagasjen.

Nødinformasjon

Nødnummer i Miami er 911, som dekker politi, brannvesen og ambulanse.

Severdigheter

1. South Beach: Den berømte stranden i Miami, hvor man drar for å se og å bli sett. Her samler kjendiser, filmstjerner og håpefulle seg for å spise, drikke, stå på rollerblades eller bare ta innover seg det fargerike folkelivet.

2. Key West: Litt utenfor Miami ligger den alternative, kunstneriske øyen Key West, langs Floridas vakre kyststripe. Her drar man for å slappe av, snorkle, nyte mat og drikke og ta en pause fra storbyens kjas og mas.

3. Everglades: Sumplandet Everglades er hjemmet til en rekke alligatorer, og det unike dyrelivet blant høye siv og grønne sumper er en opplevelse du bør få med deg. Prøv luftputebåtene som glir over vannet for å komme tett innpå de fascinerende krypdyrene, og få med deg alligatorbryting om du tør.

4. Vizcaya-museet: En overdådig og eklektisk kunstsamling i en imponerende villa, med intrikate hager, en enorm kunstsamling og en egen, liten jungel.

5. Little Havana: Opplev det latin-amerikanske og karibiske som preger store deler av Miami på sitt beste i Little Havana. Sigarer, kubanske restauranter, statuer over Cubas store sønner, og spansk i gatene – det er lett å tro at du befinner deg på Cuba selv.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Over 420 000

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Landkode: +1

Religion: Kristendom

Tidssone: UTC -5, norsk tid – 6 timer,

Offisielt språk: Det offisielle språket er engelsk, men over halvparten av innbyggerne har spansk som morsmål 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Miami International

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.