Kart

Sammenlign flybilletter til Fort Lauderdale internasjonale

Florida er et populært feriested i USA, og bestiller du fly til Fort Lauderdale ankommer du midt i den amerikanske sørkystens fristende sol- og strandparadis. Her er det uendelige bademuligheter langs den attraktiv kyststripen med knallhvite strender, bølgende turkist hav og viftende palmer. Som ellers i Florida er Fort Lauderdale stort sett solfylt og varmt, og for de som drømmer om strandferie kombinert med spennende attraksjoner som passer hele familien er det bare å kaste seg rundt for å finne billige flybilletter til Fort Lauderdale. Hvis du er glad i golf eller vannsport kan du velge og vrake i tilbudene i og rundt sentrum av Fort Lauderdale, og det er heller ikke langt til de fascinerende sumpområdene Everglades som dekker store deler av Florida. Fort Lauderdale har et 50 mil langt kanalsystem, så du kan også oppleve byen fra vannet i en av de populære kanalbåtene. Aktive sportsferier er midt i blinken i Fort Lauderdale, og det er også nok å ta seg til på kveldstid. Utelivet er livlig og du finner et stort utvalg restauranter med alle slags mattradisjoner langs den stilige strandpromenaden i Fort Lauderdale. Med store attraksjoner som sommerfuglparker, naturvitenskapsmuseer og et fremragende kunstmuseum kan du også underholde familien om det skulle være en sjelden dag med dårlig vær i solfylte Fort Lauderdale, helt sør i USA.

Sesong

Fort Lauderdale har en idyllisk beliggenhet ved Atlanterhavet langt syd i Florida, og byen nyter godt av et konstant behagelig klima med temperaturer rundt 25-30 grader hele året. Sommeren er høysesong for turister, da temperaturene er på sitt varmeste. Det kan imidlertid også komme regnskyll, og noen av de mest besøkte severdighetene i Fort Lauderdale kan ha lange køer. Florida er ellers et populært reisemål for ungdom som reiser på spring break, og det kan være like greit å unngå dette i månedsskiftet mars-april. De beste tidspunktene å fly til Fort Lauderdale på er mellom november og mars, og hvis du er tidlig ute kan du bestille rimelige hoteller og flybilletter i disse tidsrommene.

Offentlig transport

Bussen er den beste måten å komme seg rundt i Fort Lauderdale, og med rimelige billetter kommer du deg til alle bydeler og til severdighetene i Fort Lauderdale sentrum. Dersom du skal besøke mange attraksjoner i løpet av en dag lønner det seg å kjøpe et dagspass på bussen. Se også etter Sun Trolley-bussen, som er et billig eller gratis transporttilbud mellom hotellene ved stranden og shoppingområdene som Las Olas Boulevard. Det mange gule taxier i Fort Lauderdale, og disse kan være en grei måte å komme seg rundt i byen på. Hvis du kommer med fly til Fort Lauderdale er taxi eller flybuss den beste måten å komme seg til hotellet ditt på, med mindre du har bestilt et hotell som tilbyr shuttlebuss.

Åpningstider

Fort Lauderdale har et godt utvalg butikker, både designerforretninger, uavhengige butikker og butikkjeder, i tillegg til de store handlesentrene som er vanlig i USA. Her finner du alt fra klær, sminke og smykker til sportsutstyr, kunst, elektronikk og interiør. Litt utenfor Fort Lauderdale ligger verdens største outlet mall, Sawgrass Mills, hvor det er mulig å gjøre svært gode kjøp, så husk å ha plass i bagasjen når du flyr til Fort Lauderdale. Handlesentrene er åpne fra 10.00 til 21.00 mandag til lørdag, og mellom 12.00 og 16.00 på søndager. Butikker generelt åpner mellom 9.00 og 10.00 om morgenen, og mange er åpne til 19.00 eller 21.00 om kvelden, flere også både lørdag og søndag. Dagligvareforretninger har lengre åpningstider, og du finner flere døgnåpne butikker i Fort Lauderdale og omegn.

Tips og driks

Som ellers i USA er det praktisk talt obligatorisk å tipse når du besøker Fort Lauderdale. Serviceindustrien har lave lønninger, og tips regnes som en forventet del av lønnen. Ikke vær gnien om du får god service, mellom 15-20% er vanlig når du går ut for å spise. Husk også å tipse i taxi, og hvis du får hjelp med koffertene til eller fra flyplassen i Fort Lauderdale er det forventet å gi noen dollar ekstra i tillegg. Andre serviceansatte, for eksempel på hotell, bar, kafeer, frisører og skjønnhetssalonger forventer også tips i Fort Lauderdale.

Nødinformasjon

Når du er på ferie i Fort Lauderdale er 911 nødnummeret du ringer om du befinner deg i en nødsituasjon. Både brannvesen, politi og ambulanse nåes på 911, det nasjonale amerikanske nødnummeret.

Severdigheter

1. Museum of Discovery and Science: Med utstillinger om alt fra naturhistorie til romfart, verdens største korallrev i fangenskap, flaggermus, slanger og en imponerende IMAX-kino som viser underholdende og lærerike filmer, er dette museet i Fort Lauderdale et must for tilreisende.

2. Las Olas Boulevard: Like ved stranden ligger Las Olas, Fort Lauderdales best kjente og mest livlige gate med stilig arkitektur, mange unike spisesteder og utallige butikker. I tillegg er det flere museer og kunstgallerier som trekker til seg både turister og fastboende til den sjarmerende, opplyste gaten midt i Fort Lauderdale sentrum.

3. Butterfly World: USAs første og største sommerfuglpark har titusenvis av sommerfugler i friluft, og du kan vandre gjennom de vakre park- og hageanleggene der sommerfuglene gjerne lander på besøkende. Lær også om blomster som tiltrekker seg sommerfugler, og om de flotte, små kolibriene i kolibriparken.

4. Old Fort Lauderdale: Gamlebyen i Fort Lauderdale stammer fra tidlig på 1900-tallet, med gamle vertshus, skoler og boliger i tillegg til lærerike museer du kan besøke for å få et inntrykk av hvordan den lille kystbyen i Florida var for over hundre år siden.

5. Everglades: Fort Lauderdale ligger bare kort tid unna verdens største våtmarksområde, Floridas kjente Everglades. Her finner du utallige alligatorer og annet spennende dyreliv, og en båttur på luftputebåt er en opplevelse året rundt.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 175 000

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Landkode: +1

Religion: Fort Lauderdale er ikke et spesielt religiøst område. Kristendom er den største religionen.

Tidssone: Seks timer etter Norge om, UTC -5

Offisielt språk: Engelsk  

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Fort Lauderdale internasjonale

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.