Kart

Sammenlign flybilletter til Tampa International

Tampa ligger i Florida og er solstatens tredje største by dominert av store kontorlandskap og kjedebutikker. Den er veldig annerledes ennn andre byer i Miami området og det er i grunnen vanskelig å forestille seg at det er noe annet ni-til-fire-skjorte-og-slips aktivitet her.

Men ting skjer og Tampas historiske nabolag og byens latinske kvartal, Ybor City, har fått en oppgradering, og det er flere museer i sentrum som er verdt et besøk. Byen har også bra med shopping, mange restauranter, utendørs kafeer og et spennende uteliv, samt park-områder og en fin strandpromenade. Fine sandstrender er heller ikke langt unna.

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum så lenge det er snakk om en vanlig turist- eller jobbreise på opp til tre måneder. Bare sørg for at du har gyldig, elektronisk pass.

Sesong

Selv om Florida blir kalt ”The Sunshine State” så kan været variere ganske mye fra en del av staten til en annen, men i Miami, hvor Tampa ligger, skinner sola ca. 3000 timer hvert år, så du kan være forholdsvis trygg på at det er varmt nesten uansett når på året du drar.

Reise rundt

Det er forholdsvis lette å reise rundt i Tampa by og det går både buss og trikk. Eller du kan bruke beina.

Åpningstider

Butikker holder stort sett åpent mandag til lørdag, fra 09.00 – 18.00. Enkelte butikker og mange shopping sentre har lengre åpningstider, noen med søndagsåpent. Det finnes også flere supermarkeder som er åpne 24 timer i døgnet.

Tips

15 – 20% i driks er vanlig på restauranter. Det er også vanlig å gi 10 – 20% driks til frisører, massører på spa og liknende. Gi en til to dollar hvis du får hjelp til å bære bagasjen og to til tre dollar til rengjøringspersonalet på hotellet.

Nødnummer

911

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse 202 South Rome Avenue, Suite Tampa, FL 33606. Telefon: (813) 247- 4432.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Bush garden. Dette er en fornøyelsespark med både eksotiske dyr og karuseller, den største berg-og dalbanen i USA, diverse attraksjoner og underholdning samt steder å spise. En dag her er det ultimate familieeventyret.

2. Florida Aquarium. Tampas flotte akvarium er blant statens beste. Her kan små og store lære om livet i sjøen, svømme med fisker og dykke med hai.

3. Ybor City. Byens historiske kvartal ,og sentrum for Tampas latinske samfunn, er oppkalt etter sin grunnlegger baron Vincente Martinez Ybor, Her smelter kunst og klassiske sjarm med moderne spisesteder og et pulserende nattliv. I de senere år har området fått en ny ”finish” og huser nå mange butikker, gallerier, restauranter og kafeer.

4. The Colombian Restaurant. Det som startet som en liten hjørnekafe er i dag blitt en historisk institusjon som har plass til mer enn 1600 gjester. Stedet er kjent for sitt spanske kjøkken, show og sjarm.

5. The Henry B. Plant Museum. Museet ligger i den sørøstlige delen av Plant Hall på University of Tampa campus. Plant Hall var tidligere kjent som Tampa Bay Hotel, et luksushotell åpnet i 1891 av Henry B. Plant og lå like i nærheten av jernbanelinjen han bygget. Museets utstillinger fokusere på perioden fra 1870 til rundt 1900, eller ”Gilded Age” som det også blir kalt; på hotellets gjester og deres overklasselivsstil, samt bruken av bygningen under den spansk-amerikanske krigen.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 350 000

Valuta

USD

Telefon

+ (1)

Religion

Ingen offisiell religion, men 78% er en form for kristne.

Tidsforskjell

- 6 timer

Offisielt språk

USA har ikke noe offisielt språk på føderalt nivå i USA, men engelsk er de facto det nasjonale språket.

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Tampa International

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.