Kart

Sammenlign flybilletter til Honolulu International

Honolulu er det første møtet mange har med paradisiske Hawaii. USAs 50. delstat er en helt annerledes opplevelse enn ’fastlandet’. Honolulu ligger på Oahu, en av Hawaiis mange øyer. Denne stillehavsøya er gjerne mer asiatisk og polynesisk enn amerikansk, og det behagelige klimaet med vakre strender, spennende vulkaner, frodig natur og den helt spesielle hawaiiske gjestfriheten gjør at en reise til Honolulu er en drømmeferie for mange. Her ønskes du velkommen med blomsterkranser og ukulelemusikk, og Honolulu kan by på eksotisk mat, et yrende folkeliv og underholdning til langt på natt. Om dagen slapper du av på de mange gylne sandstrendene, eller du kan legge ut på oppdagelsesferd i nærområdet. Oppe fra Diamond Head-vulkanen får du god utsikt over sentrum av Honolulu. Vulkanene skaper et frodig miljø, og på strendene nord på øya kan du oppleve fantastiske surfebølger. Honolulu har en lang og interessant historie, og det er vel verdt å lære mer om lokale skikker, tradisjoner og håndverk på en guidet tur eller i noen av byens museer. Det er også fint å bruke Honolulu som utgangspunkt for reiser til andre deler av Hawaii – fra flyplassen i Honolulu er det bare en kort reise til for eksempel Big Island.

Sesong

Det tropiske klimaet på Hawaii gjør at Honolulu er herlig å besøke året rundt. Temperaturen varierer fra over 20 grader vinterstid, til opptil 35 grader om sommeren, mens en behagelig bris gjør at det ikke blir kvelende varmt eller fuktig. Badetemperaturen er generelt mellom 25 og 28 grader i vannet, så det er perfekt å bade hele året. Høysesongen på Honolulu er fra desember til mars, samt juni til august, så hvis du vil ha billige flybilletter kan det være fint å lete etter billetter til Honolulu i april eller mai.

Offentlig transport

Buss er det viktigste transportmidlet i Honolulu, og det går rimelige, effektive bussruter både i sentrum og rundt hele øya. Når du kommer med fly til Honolulu er det ingen problem å ta buss fra flyplassen til sentrum, eller du kan ta taxi eller kjøre leiebil. Flyplassen i Honolulu ligger ca. en halvtime unna sentrum. Å leie bil på Honolulu er ganske vanlig, det er gode kjøreforhold og leiebil er kanskje den enkleste måten å komme seg til severdighetene utenfor Honolulu sentrum, som Pearl Harbor. Det går imidlertid buss til alle attraksjonene, og buss 52 er en sirkelrute som går rundt hele øya: et billig alternativ til en guidet tur!

Åpningstider

De fleste vil ha med seg en suvenir fra Honolulu, og det er mange shoppingmuligheter både for tradisjonelt håndverk, designvarer fra Hawaii og kjente merkevarer. De fleste butikkene i Honolulu er åpne mellom 09.00 og 19.00, mens nesten alle kjøpesentrene har åpent fra 09.00 til 21.00 mandag til lørdag. Søndag er kjøpesentrene åpne fra 10.00-19.00, og mange små butikker har også søndagsåpent. Banker har varierende åpningstider, de fleste er åpne i alle fall mellom 09.00 og 16.00, enkelte også på lørdag og søndag. Offentlige kontorer har åpent 09.00 til 15.00.

Tips og driks

På Hawaii er det absolutt forventet at du tipser, og de fleste som jobber i serviceindustrien er avhengig av tips for å få en lønn de kan leve av. Rundt 15-20% er vanlig å tipse på restauranter i Honolulu, som i resten av USA. På kafeer eller gateboder er det vanlig å legge en dollar eller to per person i tipsglasset. Husk også å tipse ansatte på hotell i Honolulu, både rengjøringspersonell og de som hjelper med bagasje eller bil. Taxisjåfører forventer tips på rundt 15%, og mer hvis de hjelper deg med bagasjen på flyplassen i Honolulu. På guidete turer og aktiviteter er det også vanlig å tipse fra 5-20 dollar per person, avhengig av hvor lenge dere er ute.

Nødinformasjon

911 er nødnummeret du ringer dersom du befinner deg i en nødsituasjon når du besøker Hawaii og Honolulu.

Severdigheter

1. Waikiki Beach: Den berømte sandstranden Waikiki Beach skuer utover Diamond Head-krateret, en av Honolulus mange vulkaner. Langs denne populære strandsonen ligger det mange hoteller, restauranter, nattklubber og utesteder, så det er alltid liv og røre både i vannet og på land.

2. ‘Iolani Palace: Det rikt utsmykkede slottet var sete for de siste kongelige på Hawaii før monarkiet ble forkastet. Rikdommen gjenspeiler europeisk storhetstid, og er i dag åpent for publikum med guidete turer.

3. Pearl Harbor: Angrepet på Pearl Harbor i 1941 bragte USA inn i andre verdenskrig, og i dag er krigsmonumentet ved marinebasen over USS Arizona et følelsesladet minnesmerke.

4. Waimea Valley Park: Waimea Valley er et utrolig grøntområde nord for Honolulu, som har vært et spirituelt senter for Hawaiis befolkning i mange hundre år. I dag arrangeres guidete turer og konserter, eller du kan vandre på egenhånd gjennom den botaniske hagen og til fossen Waimea Falls.

5. Chinatown: Den spennende Chinatown-bydelen i Honolulu har livlige markeder, interessante butikker og liflige dufter fra utallige spisesteder. Du kan få med deg en guidet tur i området som viser frem kulturen og historien til Honolulu og den kinesiske befolkningen på øya.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 370 000

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Landkode: +1

Religion: Flere religioner, inkludert kristendom, buddhisme og tradisjonelle religioner

Tidssone: 11 timer etter Norge, UTC -10

Offisielt språk: Engelsk og hawaiisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Honolulu International

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.