Kart

Flybilletter til New York

New York, New York… Denne magiske kosmopolen er blant norske reisendes absolutte favorittreisemål. Ingen andre steder i verden finner du en by som er like sprudlende og kreativ, med et utvalg av restauranter, kultur og shopping som overgår all fantasi. Kom og opplev alt New York har å tilby og forelsk deg i byens unike energi!

Visa

Du kan bli opptil 90 dager med et gyldig pass. Om du vil bli lengre enn det så trenger du visum. For aktuell reiseinformasjon, klikk her:

http://www.norway.org/Norsk/usa/reise/innreise/

Sesong

Året rundt. Vær imidlertid oppmerksom på at høysommeren kan bli svært varm, og vintrene på sin side kan være veldig kalde.

Reise rundt

Undergrunnsbanen (subway) er et enkelt og billig transportmiddel. Den beste måten å oppleve New York på er imidlertid til fots. Taxi kan man få tak i døgnet rundt.

Åpningstider

Butikkene er som regel åpne mandag til lørdag fra 10.00-18.00. Kjøpesentre holder stort sett åpent fra 10.00-22.00. Banker er åpne mandag til fredag fra 09.00-15.00/16.00, og restauranter stort sett fra 11.00-15.00 og 19.00-23.30.

Tips/driks

Det forventes at du tipser rundt 15%-20% av regningen på restauranter og taxi. Det er også vanlig å tipse i barer.

Informasjon og nødtilfeller

Politi, brannvesen og ambulanse nåes på 911. Det norske konsulatet i New York finner du på 825 Third Avenue, i 38. etasje. Telefonnummer  +1 646 430 7500, e-post cg.newyork@mfa.no.

Mer informasjon her: http://www.norway.org/Embassy/newyork/

Den norske kirke i New York (sjømannskirken) finner du på 317 East 52nd Street. Kirken ligger på 52. gate,
mellom 1. og 2. Avenue. http://www.sjomannskirken.no/newyork

Severdigheter (topp 5)

1. Metropolitan Museum of Art: Over fem millioner besøkende i året tar ikke feil. Metropolitan (også kjent som The Met) er New Yorks mest populære severdighet, med et eksepsjonelt utvalg av kunst.

2. Central Park: Opplev Central Park, en av verdens mest filmede parker, med en tradisjonell (og dyr!) tur rundt parken med hest og vogn, en piknik med pølse i brød fra hot-dog-bodene rundt parkgjerdene, eller en runde på de mange turstiene til fots.

3. Brooklyn Bridge: Et av New Yorks ikoner, Brooklyn Bridge, ansees for å være en av verdens vakreste broer. Gå ikke glipp av å bli fotografert på broen, som så mange verdensstjerner har gjort før deg.

4. New York Public Library: Om du er en lesehest eller ikke er denne fantastiske og mektige bygningen uansett et must for arkitekturen alene. Bla gjennom bøker, koble deg til det gratis trådløse nettet, eller ta en titt på noen av de 431 000 kartene som du finner her.

5. Brooklyn Flea Market: Det enorme markedet finner sted i helgene og tilbyr alt mellom himmel og jord. Her finner du unike presanger å kjøpe med hjem, og ikke minst mengder av matdelikatesser.

Kjappe fakta

Innbyggere

8,4 millioner i bykjernen og 19,1 millioner i storbyområdet.

Valuta

USD – Amerikanske dollar

Landnummer

1

Religion

New York er sekulært, akkurat som USA. Drøye 56% av innbyggerne i New York anser seg selv som religiøse, og de største gruppene er katolikker (37%) og jøder (8%).

Tidsforskjell

New York er 6 timer bak Norge. Normaltid:UTC/GMT -5 timer (sommertid: GMT -4)

Offisielt språk

Amerikansk engelsk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av New York

Vanlige spørsmål

Det finnes 4 flyplasser i New York: New York John F Kennedy, New York Newark, New York LaGuardia og Stewart International.
Delta, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand, Kenya Airways, Norwegian, Corsair og Azerbaijan Airlines flyr alle direkte til New York.
Billigste måned å fly til New York er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.