Kart

Sammenlign flybilletter til San Francisco internasjonale

Storbyen San Francisco er kanskje mindre enn du tror, men her står opplevelser og severdigheter på rekke og rad. Selv om San Francisco har under en million innbyggere, mye færre enn nabobyen Los Angeles som ligger noen timer lenger sør i California, kan den hevde seg blant de største reiseopplevelsene i USA. Fra den ikoniske Golden Gate Bridge som du kan se fra størsteparten av San Francisco, til de berømte trikkene som går opp bratte San Francisco-bakker, og med all verdens fornøyelser i mellom, er det ikke rart at San Francisco har blitt kåret til årets reisemål av Lonely Planet. Byen er også det perfekte utgangspunkt for besøk til vinområdene i Napa Valley og teknologibransjens Silicon Valley like ved.

Sesong

Selv om San Francisco ligger ved Stillehavet er det relativt kaldt i byen, og mye kjøligere enn ’naboen’ Los Angeles. San Francisco har et middelhavsklima med kjølige, fuktige vintre, og milde somre, som imidlertid kan bli svært påvirket av havstrømmene fra Stillehavet. San Fransciso er kjent for tåken som legger seg over byen i sommermånedene, og temperaturen blir vanligvis ikke høyere enn noen og tjue grader, selv om det finnes hetebølger. Det er ikke uvanlig med små jordskjelv, men det er sjelden disse forårsaker større skader. September til november er gjerne de beste månedene å reise til San Francisco, da temperaturen er bra og det er færre turister.

Offentlig transport

San Francisco har et av USAs best utviklede transportsystem, og en kombinasjon av buss, metro, trikk, tog og ferge gjør at det er enkelt å ferdes rundt i San Francisco også uten bil, som fremdeles er sentralt for mange amerikanere. Veisystemet er både komplekst og velutviklet, så om du vil leie bil i San Francisco burde alt ligge til rette for det. Du kan også ta taxi relativt rimelig, og så er det absolutt verdt å få med seg de tradisjonelle trikkene som går opp og ned byens bratte gater. Hvis du kommer med fly til San Francisco går det shuttlebusser fra flyplassene til San Francisco sentrum.

Åpningstider

Butikkene i San Francisco er gjerne åpne fra 10.00 til 21.00 mandag til lørdag, med noe kortere åpningstider på søndager. Handlesentre og større butikker har gjerne langåpent en dag eller to i uken. Banker og offentlige kontor i San Francisco er åpne mandag til fredag mellom 09.00-17.00.

Tips og driks

Det forventes at du tipser når du besøker San Francisco. Byen har, som resten av USA, en utpreget tipskultur, med rundt 20% som forventet tipsnivå. Både restauranter, kafeer, barer og nattklubber forventer tips, og ansatte i serviceindustrien som for eksempel hotell, bensinstasjoner og frisørsalonger er også vanlig å tipse. Husk å inkludere prisen på vin i regningen når du regner ut tips, og gi noen dollar til parkeringsvakter og lignende.

Nødinformasjon

Nødnummeret i San Francisco er 911.

Severdigheter

1. Golden Gate Bridge: En av verdens vakreste broer, og definitivt blant de som er lettest å kjenne igjen med sin knall røde farge og stilige brospenn. Du kan gå eller kjøre over broen, men det beste er kanskje å leie en sykkel og ta turen over til Marin County på andre siden, hvor du kan du se solnedgangen fra utsiktspunktet.

2. Alcatraz: Den berømte fangeøya er et annet av San Franciscos lett gjenkjennelige severdigheter, også kjent fra utallige filmer og TV-serier. Du kan ta fergen over og tilbringe et par timer på The Rock, som ikke lenger huser kriminelle – det er nok like greit.

3. Lombard Street: Byens bratteste gate og kjent fra mang en action-scene ned de knappe svingene. Du kan leie bil i San Francisco og prøve selv, men kjør gjerne saktere enn de gjør på film.

4. Fisherman’s Wharf: Overraskende nok er et fiskemarked et av San Franciscos høydepunkter. Det livlige havneområdet er fullt av restauranter, museer og den berømte Pier 39 som er et must på San Francisco-ferien.

5. Twin Peaks: Ta turen opp på høyden som ligger over byen og som har gitt navn til kult-serien av David Lynch. Her har du utsikt over hele byen og det er spesielt vakkert om kvelden når lysene fra byen glitrer i mørket.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 825 000

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Landkode: +1

Religion: San Francisco har store katolske og jødiske befolkningsgrupper

Tidssone: 6 timer før Norge, UTC +8

Offisielt språk: USA har ikke et offisielt språk, men engelsk er i praksis det offisielle språket i byen 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av San Francisco internasjonale

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.