Kart

Sammenlign flybilletter til San Diego

San Diego, fødestedet til California, er en by med mange ansikt. Her møtes skateboardere, surfere og Chanel damer i skjønn forening. Og mens byens Down Town er preget av stresskofferter og slips er Gaslamp Quarter kjent for shopping, restauranter og et bra uteliv, East Village og North Park er himmelen for hippier, Old Town er fullspekket med historie, Little Italy byr på mye god mat og langs Embarcadero, som ligger ved vannet, er det fint å gå tur.

Byen er den nest største i California og grenser til Mexico. Den er kjent for sitt flotte vær og milevis av sandstrender og har blitt en veldig populær turistdestinasjon. San Diego er også et sted for nytenking innen bl.a. telekommunikasjon, bioteknologi, programvare og elektronikk.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum så lenge det er snakk om en vanlig turist- eller jobbreise på opp til tre måneder. Men husk å ha et gyldig, elektronisk pass.

Sesong

San Diego er byen med mest fint vær i USA og hver årstid har sine fordeler. Det er aller varmest mellom juni og august, men da er det også dyrest og flest folk.

Reise rundt

Folk flest bruker bil for å komme seg fra a til b, men du kan fint farte rundt med både buss og trikk. All informasjon om offentlig transport og billetter kan du få hos Transit Store (adresse 103 Broadway, 1st Ave).

Åpningstider

Butikker holder stort sett åpent mandag til lørdag fra 09.00 – 18.00. Enkelte butikker og mange kjøpesentre har utvidede åpningstider, noen også med søndagsåpent. Det finnes dessuten flere supermarked som er åpne 24 timer i døgnet.

Tips

15 – 20% i driks er vanlig på restauranter. Det er også vanlig å gi 10 – 20% driks til frisører, massører på spa og liknende. Får du hjelp til å bære bagasjen din, gi en til to dollar.

Nødnummer

911

Ambassade

Det norske konsulat har adresse 1940 Garnet Avenue, Suite 300, San Diego, CA 92109. Tel: (858) 274-3422

 

Severdigheter (topp 5)

1. Old Town. Old Town Historic Park ligger i den gamle delen av San Diego og markerer den første spanske bosetningen på den amerikanske vestkysten. Den består av hele 12 hektar med historiske steder, butikker, museer og teater, samt restauranter og hotell i gammel stil. Det er her California ble født.

2. Strendene. I San Diego er strendene så mye mer enn et sted å bade og sole seg, her er livet på stranda en livsstil. Coronado and Mission Beach er to av de mest populære strendene.

3. Sea World. Et besøk til Sea World er like moro for store som små. Dette er både dyrepark og akvarium i ett, samt berg- og dalbaner, show, underholdning og andre attraksjoner. Hit bør du ta med deg hele familien.

4. Gaslamp Quarter. Området strekker seg over hele 16 kvartal og huser en rekke butikker, kunstgallerier og trendy restauranter. Det beste stedet å starte er Horton Plaza utendørs kjøpesenter.

5. Dagstur til Tijuana i Mexico. Ta deg en dagstur over grensa og få deg en aldri så liten smakebit på Mexico. Taco-landet ligger bare en kort kjøretur unna San Diego, men føles som en helt annen verden. 

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 1,3 millioner

Valuta

USD

Telefon

+ (1) 619

Religion

Religion i USA er preget av et mangfold av religiøs tro og praksis, men det er kristendommen som dominerer.

Tidsforskjell

- 9 timer

Offisielt språk

USA har ikke noe offisielt språk på føderalt nivå i USA, men engelsk er de facto det nasjonale språket.

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av San Diego

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.