Kart

Sammenlign flybilletter til Los Angeles internasjonale

Los Angeles er en av verdens best kjente byer, både på film og i virkeligheten. Her mingler filmstjerner og turister med de rike, vakre og berømte, og hvis det er én by i verden der det gjelder å se og å bli sett, er det Los Angeles. Fra Hollywood og Beverly Hills til Venice Beach, Malibu og Sunset Boulevard – navnene kjenner vi godt fra film- og TV-skjermen. Den enorme Los Angeles by er USAs største, og den er delt opp i flere bydeler, hver med sin sjarm og sine attraksjoner. Byen er bygget opp rundt bilen som fremkomstmiddel, og det er en opplevelse å leie bil i Los Angeles og å utforske byen. Den er også et godt utgangspunkt for reiseopplevelser i USA, fra storbyens forjettende opplevelser i Los Angeles sentrum, til fjell, hav og nasjonalparker i området rundt.

Sesong

I L.A. er det subtropiske klimaet tørt og varmt, med bare 35 regndager i året, så det er fint å reise til Los Angeles hele året. Regn risikerer du stort sett bare mellom november og april, og det blir som oftest bare noen regnskurer. Temperaturen ligger på rundt 25-30 grader hele året, og selv i januar, årets kaldeste måned, blir det bare rundt 18 grader på det kaldeste. Hvis du vil på badeferie er det best å besøke Los Angeles i juli og august, og hvis det er filmstjerner og kjendiser du vil se kan du prøve å komme rundt Oscar-utdelingen eller andre høythengende prisutdelinger.

Offentlig transport

Transportnettverket i Los Angeles er et av de beste i USA, med et omfattende metrosystem, flere bussnettverk, bybane og lokaltog. Metrosystemet er det raskeste og mest effektive, og dekker store deler av Los Angeles sentrum og de viktigste turistattraksjonene, inkludert Hollywood, Long Beach og Pasadena.

Åpningstider

Vanlig åpningstid for butikker i Los Angeles er fra 10.00 til 21.00 mandag til lørdag, med noe kortere åpningstider på søndager. Mindre butikker og eksklusive designerforretninger (som det finnes mange av i byen) kan ha andre åpningstider. Kjøpesentre og flere større butikker i L.A. har dessuten kveldsåpent til sent på kvelden en eller to dager i uken. Bankene er stort sett åpne mandag til fredag 09.00-17.00, med enkelte filialer åpne på lørdag.

Tips og driks

Los Angeles, i likhet med resten av USA, har en klar tipskultur. Du bør tipse 20% av regningen, inkludert for vin, og det er vanlig å tipse både på restauranter, i barer og kafeer, og til og med dersom du bestiller take-away. Rundt 20% er også normen i drosje, og hvis du får en valet til å parkere bilen runder du opp og legger til et par dollar.

Nødinformasjon

Det generelle nødnummeret i Los Angeles er 911, og du kan ringe 311 for kommunal hjelp som ikke er en nødsituasjon.

Severdigheter

1. Hollywood: Hele Hollywood-bydelen er spennende, mest fordi du kanskje støter på noen av de store filmstjernene. Besøk Grauman’s Chinese Theatre, og ta en titt på Hollywood Walk of Fame hvis du ikke ser noen stjerner i levende live.

2. Venice Beach: En av de mest unike opplevelsene i Los Angeles er en tur langs Venice Beach, der de vakre og berømte vandrer side om side med organiske vegetarianere, bodybuildere og folk på rollerblades.

3. Griffith Observatory: I seg selv er observatoriet en filmstjerne, med en viktig ’rolle’ i Rebel Without a Cause, men teleskopene, observatoriet og utstillingene som knytter sammen mennesker og verdensrommet er hovedgrunnen til å besøke denne Los Angeles-klassikeren.

4. Rodeo Drive: Den berømte hovedgaten i Los Angeles, Rodeo Drive, er et mekka for shoppinginteresserte. De fleste butikkene er nok litt over budsjettet for den gjennomsnittlige turist, men det er nesten like moro å vindusshoppe og å se på folkelivet. Her dukker det ofte opp kjendiser også.

5. Disneyland: Man blir aldri for gammel for Disneyland! Like utenfor Los Angeles ligger den travle fornøyelsesparken som lar deg møte alle de kjente Disney-favorittene, i tillegg til historiske temaland og halsbrekkende berg- og dalbaner.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 3 900 000

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Landkode: +1

Religion: Flere religioner preger Los Angeles, blant annet katolisisme, jødedom, mormonere og scientologer, for å nevne noen.

Tidssone: 9 timer etter Norge, UTC -8

Offisielt språk: USA har ikke noe offisielt språk, men de langt vanligste språkene brukt i Los Angeles er engelsk og spansk. 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Los Angeles internasjonale

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.