Kart

Sammenlign flybilletter til Houston

Se for deg cowboyer og amerikansk pickuper møte raffinert og moderne metropol. Houston, Texas statshovedstad, er en by hvor dagene blir brukt til shopping, museumsbesøk og å slappe av, mens kveldene går bort til å fråtse i kulinariske opplevelser og turer til det nasjonalt anerkjente teaterdistriktet. Mye av Houstons rikdom er takket være oljen, men byen er allikevel noe av mest laid-back og upretensiøse du kan tenke deg.

Houston dekker et område større enn New Jersey med nabolag, restauranter og butikker spredt både vidt og bredt. Hvis du velger å begrense deg til sentrum, går du glipp av mye. Museumsdistriktet er byens kulturelle sentrum; Upper Kirby og River Oaks byr på shopping og restauranter; i Montrose finner du søte bungalower, artige butikker og koselige steder å spise; Midtown har up-and-coming leiligheter; på Washington Ave er det utelivet som hovedsakelig står på menyen og ”The Heights” er hjem til alle ting historisk.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum så lenge det er snakk om en vanlig turist- eller jobbreise på opp til tre måneder. Husk å ha gyldig, elektronisk pass.

Sesong

Houstons vinter likner litt på den norske sommeren og er den beste tiden å reise hit. For når det er sommer i Houston er det så varmt at folk flest ikke orker å være ute.

Reise rundt

Som mange andre steder i USA er Houston også såpass stor at det ikke er aktuelt å ta til fots overalt. Derfor kan det være lurt å leie bil. Det er ikke spesielt dyrt og gjør det enkelt å komme seg fra a til å. Det er også er verdt å vite at Metropolitan Transit Authority har et godt tilbud både når det gjelder buss og tog.

Åpningstider

De fleste butikker har åpent mandag til fredag, fra 10.00 – 21.00 og søndag fra 10.00 – 19.00. Det finnes døgnåpne matbutikker og apotek.

Tips

15 – 20% i driks er vanlig på restauranter. Det er også vanlig å gi 10 – 20% driks til frisører, massører på spa og liknende. Får du hjelp til å bære bagasjen din, gi en til to dollar.

Nødnummer

911

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: 3410 West Dallas St., Houston, TX 77019. Telefon: (+1) (713) 620-4200

Severdigheter (topp 5)

1. Johnson Space Center. Lyst til å lande på månen? Et besøk til Lyndon B. Johnson Space Center, NASAs offisielle besøkssenter og ”fornøyelsespark”, og drømmen vil så godt som gå i oppfyllelse. 

2. Museumsdistriktet. Museumsdistriktet referer til en samling museer, gallerier og kulturelle sentre som alle ligger innenfor en 1,5 kilometer radius i Herman Park. Her finner du, bl.a., Museum of Fine Arts og Holocaust Museum.

3. Montrose. Et av Houstons mest fargerike nabolag kjent for antikkbutikker, levende musikk og et aktivt homofilt miljø. Det er et unikt og koselig nabolag, og et fotgjengervennlige turiststed, med restaurerte herskapshus og fine bungalower, bra restauranter og flust med barer.

4. Splashtown. Et badeland for hele familien som ligger i den nordlige delen av byen. Her kan du velge mellom flere vannsklier, et rått bølgebasseng og en såkalt ”lazy river” for de litt mer bedagelig anlagt. De mindre kan ta turen innom Crocodile Island; en lekeplass med sjørøverskip og vannsklier for de små. 

5. Galleria Mall. Texas største kjøpesenter er et eksklusivt kjøpesenter som ligger i Houstons Uptown District.  Her finner du alt fra Tiffany og Co., Dior, Louis Vuitton og Yves Saint Laurent til Macys, Nordstrom og Saks Fifth Avenue. Kjøpesenteret huser også to Westin hoteller, så du kan ta deg en lur mellom shopping-slagene.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Nesten 2,2 millioner

Valuta

USD

Telefon

+ (1) 281

Religion

Religion i USA er preget av et mangfold av religiøs tro og praksis, men det er kristendommen som dominerer.

Tidsforskjell

-6

Offisielt språk

USA har ikke noe offisielt språk på føderalt nivå, men engelsk er de facto det nasjonale språket.

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Houston

Vanlige spørsmål

Det finnes 4 flyplasser i Houston: Houston George Bush Intercntl., Houston Ellington Field, Houston Hobby og Houston David Wayne Hooks.
Delta, Gulf Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand, Azul Airlines, Copa og Thai Airways flyr alle direkte til Houston.
Billigste måned å fly til Houston er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.