Kart

Sammenlign flybilletter til Chicago

Chicago

Når du kommer med fly til Chicago O’Hare Airport, den nest største flyplassen i USA, lar du deg fort imponere over størrelsen og effektiviteten på både flyplassen og i Chicago by. USAs tredje største by er blant annet hjembyen til Barack Obama, kjent for gangsterkultur med Al Capone og mafiagjenger, og opphavet til det som kanskje er verdens beste pizza. Chicago er en amerikansk perle som på mange måter er det helt typiske USA. Millionbyen har store skyskrapere, berømt fast-food, travle gater og et rikt kulturtilbud. Chicago er i dag særlig kjent for sine mange kunstgallerier og museer med førsteklasses utstillinger. I tillegg ligger den flotte Millennium Park i hjertet av byen, en skulpturpark som virkelig har blitt et av symbolene på Chicago. I tillegg finner du et titalls flotte sandstrender langs Lake Michigan, det arrangeres spennende festivaler her, og på varme sommerdager er Chicago nesten det perfekte stedet å oppholde seg. Du kan shoppe i dagevis på kjøpesentrene eller i handlestrøket Magnificent Mile, der du også finner tett i tett med fremragende restauranter. Maten i Chicago er stilig, smakfull og spennende, med alt fra deep pan pizza til avansert gastronomi. Du finner til og med verdens største matfestival i Grant Park om sommeren. Så det er bare å bestille flybilletter til Chicago med en gang, vi garanterer at du ikke vil angre.

Sesong

Den er kanskje kjent som ’The Windy City’, men det blåser faktisk ikke så veldig mye her. Chicago ligger vakkert til ved bredden av Lake Michigan, og det kan komme bris fra vannet, men stort sett er det et temperert og behagelig klima i Chicago, særlig om sommeren. Sommermånedene kan være varme, med opptil 30 grader i juli og august, mens vinteren ofte ser snø og frost. De beste månedene å reise til Chicago er april og mai, eller i september og oktober. Da er temperaturene behagelige, og du unngår både turiststrømmene og regnværet som ofte kommer i juni-august. Høsten er særlig vakker, og det er også mange spennende festivaler som finner sted i høstmånedene. Du kan finne billige flybilletter til Chicago mellom november og februar, da det gjerne er for kaldt for mange turister. Hotellene har også gode tilbud vinterstid, så om du vil reise billig til Chicago er dette tiden for deg.

Offentlig transport

Som forventet i USAs tredje største by er det et omfattende transportnettverk i Chicago. Byen har to store flyplasser (den internasjonale Chicago O’Hare flyplass og innenlandsflyplassen Chicago Midway), og den er et knutepunkt for togtrafikk i Midtvesten. Over 2000 busser dekker sentrum og omegn med hyppige avganger. Tunnelbanen ’The L’ er en av de viktigste og mest effektive fremkomstmidlene både innad i Chicago sentrum og i forstedene. Du kan ta tunnelbanen til begge de to flyplassene i Chicago, og det er nok den beste måten å komme seg mellom flyet og byen. Taxi er relativt rimelig i Chicago, men kan være vanskelig å få tak i om det regner. Det er også en del transport på Lake Michigan og langs Chicago-elven. Du kan for eksempel ta vanntaxi eller et elvecruise for å oppleve Chicago fra vannet.

Åpningstider

Shoppingbyen Chicago har mange spennende butikker, og særlig på The Magnificent Mile, en strekning av Michigan Avenue, finner du et enormt utvalg av forretninger. Chicago kan friste med alt fra dyre designerbutikker med eksklusivt vareutvalg til tilbudsorienterte fabrikkutsalg, billigkjeder og små, uavhengige butikker. I sentrum er åpningstidene vanligvis mellom 10.00 og 18.00 eller 19.00 mandag til lørdag, og fra 12.00 til 18.00 på søndager. Mange av butikkene på Magnificent Mile har noe lengre åpningstider, som oftest til 21.00 eller 22.00 på hverdager.

Tips og driks

Amerikansk tipskultur betyr at du må regne med å tipse mellom 15-20% når du går ut på restauranter og spisesteder i Chicago. Lønningene i serviceindustrien er lave, og det er nesten obligatorisk å tipse både på restauranter, kafeer, barer og på hoteller. I USA er det også vanlig å tipse andre tjenesteytere, som frisører, garderobevakter, parkeringsvakter og så videre. Hvis du får hjelp med bagasjen på hotell i Chicago er det vanlig å tipse et par dollar per koffert. Når du tar drosje er rundt 7,5% normen, men betal gjerne mer om du kommer fra flyplassen i Chicago og sjåføren hjelper deg med bagasjen.

Nødinformasjon

Det generelle amerikanske nødnummeret er 911. Det er et velkjent nummer som er lett å huske dersom du befinner deg i en nødsituasjon mens du er på reise til Chicago.

Severdigheter

1. Millennium Park: Chicagos nye tumleplass åpnet for ti år siden, og den flotte skulpturparken har både grønne anlegg, kunstutstillinger, familiearrangementer og konserter. Den åpne lungen midt iblant de høye skyskraperne samler byens befolkning og besøkende med arkitektur og skulpturer, blant annet den kjente, bønneformede Cloud Gate.

2. Navy Pier: Den kilometerlange piren ved Lake Michigan er den best besøkte turistattraksjonen i Chicago. Aktiviteter og underholdning, restauranter, butikker, kino og museer står tett i tett på den flotte piren som tidligere til og med hadde sin egen trikk. Perfekt for barnefamilier!

3. Art Institute of Chicago: Dette omfattende kunstmuseet med over 300.000 gjenstander har blitt kåret til verdens beste museum av Trip Advisor, og det har imponerende samlinger av moderne kunst, særlig impresjonister og American Gothic-kunstnere. Se noen av de mest kjente maleriene fra hele USA her.

4. Sears Tower: Utsiktsplattformen i Sears-tårnet ligger over 400 meter over bakken, og herfra kan du se ned på alle Chicagos landemerker. På en klar dag har du utsikt til tre av nabodelstatene fra 104. etasje i dette ikoniske bygget.

5. Magnificent Mile: Den prestisjefylte strekningen på Michigan Avenue har hundrevis av butikker, restauranter, luksushoteller og flere kjøpesentre. Flere av USAs høyeste bygninger ligger her, og hvis du vil handle mens du er i Chicago er The Magnificent Mile stedet for deg.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 2,7 millioner

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Landkode: +1

Religion: Kristendom

Tidssone: Syv timer etter Norge, UTC -6

Offisielt språk: Engelsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Chicago

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.