Kart

Sammenlign flybilletter til Kina

Flybilletter til Kina

Kina

En reise til Kina er ikke bare en reise til andre siden av jorden, det er også et innblikk i en ganske annen verden. Fly til Kina for å oppleve det enorme, spennende, mystiske riket som har fascinert mennesker i årtusener. Den kinesiske folkerepublikken lokker den dag i dag med majestetiske fjellandskaper, brede elver, travle byer og lange tradisjoner som preger folk, mat og kultur. Fra Den himmelske freds plass, Den forbudte by og sommerpalasset i Beijing, til naturopplevelser i Harbin og handlegatene i Shanghai – Kina er et enormt, rikt og variert land. Opplev de mange nyansene i det kinesiske kjøkken, ganske annerledes enn maten du får servert på kinarestauranter hjemme. Besøk den kinesiske mur sammen med tusenvis av turister som reiser til Kina for å se et av verdens mest kjente byggverk. I de travle millionbyene som Beijing, Shanghai og Shenzhen står storslåtte, tradisjonelle byggverk og templer side om side med skyskrapere og kjøpesentre der du kan kjøpe alle slags varer som er Made in China. Et annet Kina opplever du utenfor allfarvei, der tradisjonsrikt håndverk og lokale spesialiteter skaper et ganske annet bilde enn de forurensede fabrikkbyene. Bestill flybilletter til Kina for å få et innblikk i landet bak fasaden, og la deg fascinere av Kina som feriemål.

Visum

Du må ha visum for hele oppholdet når du skal reise til Kina. Norske statsborgere kan søke om visum hos kinesiske myndigheter på forhånd, og du kan finne mer informasjon på den kinesiske ambassaden sine nettsider. Alle som reiser til Kina må også ha pass som er gyldig i 6 måneder fra innreisetidspunktet.

Sesong

Kina er et enormt land, med mange ulike klimatiske soner. Når det er best å reise til Kina er avhengig av hvilke regioner, byer og områder du vil besøke, og det er lurt å sjekke værmelding på forhånd. Nord i Kina er vinteren ofte ekstremt kald, med opptil 40 minusgrader, mens de varmeste somrene gjerne er oppe i 30-40 grader med høy luftfuktighet, særlig i større byer, og det kan bli ubehagelig varmt, særlig om du ikke er vant til det. Generelt er det høysesong for turister om sommeren, men det kan være dyrt å finne både flybilletter og hotell i de mest populære reisemålene Kina i juni, juli og august, eller rundt kinesisk nyttår som finner sted i slutten av januar eller begynnelsen av februar. Våren og høsten er de beste tidspunktene å reise til Kina på. Temperaturene er som oftest mer behagelige, det er ikke så travelt og du kan finne billige flybilletter til Kina – og gode tilbud på hotellovernatting og leiebil.

Flyplasser

Det er naturlig nok mange flyplasser i Kina, ettersom det er et enormt land med store avstander og rekordmange innbyggere. Nesten 200 flyplasser dekker reisebehovene til internasjonale turister og innenlandsreiser i Kina, mens høyhastighetstog knytter steder uten flyplass opp mot lufthavnene i landet med over en milliard innbyggere. De travleste flyplassene i Kina er: Flyplasser i Beijing Flyplasser i Shanghai Xiamen flyplass Wuhan flyplass Qingdao flyplass Zhengzhou flyplass

Offentlig transport

I Kina er det relativt enkelt å komme seg lange avstander med offentlig transport. Tog er populært og du kan få kjøpt billige billetter for lange reiser. Sovevogner på nattog er dyrere, men langt mer behagelig. Bussene som kjører lengre distanser og mellom de største byene er som oftest moderne og behagelige, mens det finnes mange eldre og skrøpelige busser på mindre trafikkerte ruter. Pakk alltid med godt med klær om du reiser til Kinas fjellområder med buss, særlig om vinteren, i tilfelle motorstopp. Lokal transport innad i byene kan være et større problem enn langdistansetrafikken, men undergrunnsbaner og metro er som oftest det beste alternativet.

Informasjon og nødnummer

I Kina er det generelle nødnummeret 110, og dette kan du ringe dersom du har behov for politi eller generell assistanse. Du kan også kontakte det kinesiske brannvesenet direkte på 119, og hvis du eller noen du er på reise med i Kina trenger medisinsk nødhjelp kan du ringe 120 for å få tak i ambulanse. Det går som oftest an å snakke med engelskspråklige operatører.

Fem feriefavoritter

1. Den kinesiske mur: Den er over 6000 kilometer lang, og Kinas mest kjente byggverk. Den lange steinmuren ble påbegynt 400 år f.Kr og byggingen pågikk i over 2000 år. I dag er det en av verdens mest spennende turistattraksjoner, lett å reise til fra Beijing.

2. Terrakottahæren i Xian: I Qinkeiserens mausoleum utenfor Xian fant arkeologer på 1900-tallet over 6000 individuelt utformede terrakottasoldater, en hær som ble skapt for å beskytte gravstedet til Kinas første keiser.

3. Den forbudte by i Beijing: Keiserpalasset fra 1400-tallet var kun tilgjengelig for keiserfamilien og deres ansatte, og var lenge et myteomspunnet sted der det ligger midt i Beijing. I dag kan du besøke de flotte bygningene med vakre utsmykninger, utallige templer og tusenvis av rom.

4. Yangtze-elven: Verdens tredje lengste elv ligger på grensen mellom nord- og sør-Kina, og krysser landet fra vest til øst før den renner ut i havet ved Shanghai. Nydelig natur og imponerende arkitektur, inkludert verdens største hydro-elektriske demning kan oppleves fra elvebåter – men det er også mange uskjønne deler av Yangtze-elven.

5. Kjempebuddhaen i Leshan: Kina er glad i alt som er stort, og den enorme statuen av kjempebuddhaen i Leshan i Sizhuan-provinsen er intet unntak. Den 71 meter høye statuen er hogget ut av fjellet, og ble påbegynt for over 1300 år siden.

Kjappe fakta

Hovedstad: Beijing

Areal: Ca. 9,6 milloner km²

Innbyggertall: Nesten 1,4 milliarder innbyggere

Valuta: Renminbi (CNY)

Landkode: +86

Tidssone: 6 eller 7 timer foran Norge, UTC+8

Religion: Ulike religioner, inkludert tradisjonell folkereligion, konfusianisme, taoisme og buddhisme

Offisielt språk: Kinesisk (med over 50 ulike dialekter) 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.