Kart

Sammenlign flybilletter til Beijing

Beijing er et reisemål de fleste burde oppleve i løpet av livet. Den enorme kinesiske hovedstaden er en omfattende smeltedigel av en metropol med millioner av opplevelser og inntrykk. Verdenskjent severdigheter som Den Himmelske Freds plass og Den forbudte by er bare noe av det du burde få med deg når du reiser til Beijing. Storbyen er full av kulturopplevelser, fra kommunistiske museer og monumenter i Sovjet-stil, til buddhistiske templer av en annen verden. Det er lett å la seg imponere av Beijings palasser og de digre monumentene som viser frem Kinas imperialistiske storhet, mens travle gater også har sin egen sjarm. Er du glad i mat er Beijing et utrolig spennende sted å utforske. Prøv de mange ulike kinesiske mattradisjonene, og la deg utfordre av smaker og sanseopplevelser. Shopping også en av feriefavorittene i Beijing. I kjøpesentrene, butikkene og på markedene finner du utsøkt håndverk og forseggjorte klær side om side med plastjuggel og suvenirer. Beijing er ellers overraskende full av parker og grønne lunger hvor mange fra byens befolkning drar for å bedrive morgengymnastikk eller for å drikke te. Selv om det ofte ligger en grå smog over den forurensede byen som du kan se fra luften når du kommer med fly til Beijing, er det ikke vanskelig å finne et pusterom blant de mange hageflekkene eller i Beijings flotte museer.

Sesong

Klimaet i Beijing avhenger av årstidene. Byen ligger i innlandet, og har varme og fuktige somre med en del nedbør. Vintrene er kjølige og tørre, og det er ikke uvanlig at det kommer snø. Beijing er en populær turistdestinasjon året rundt, men det kan være lurt å unngå de mest besøkte turistperiodene, da den allerede travle storbyen fylles opp av turister som flokker seg til severdighetene i lange køer. Høsten er nok det beste tidspunktet å reise til Beijing, særlig september og oktober. Da er temperaturen mellom 15 og 20 grader, det regner betraktelig mindre enn i juli og august, og luftkvaliteten er på sitt beste. Våren er også en bra tid å fly til Beijing, da vårvindene blåser bort forurensningen og det er mye sol, selv om det kan forekomme sandstormer. Hvis du har lyst å få med deg tradisjonell kinesisk nyttårsfeiring er senvinteren et spennende alternativ, og du kan også prøve skisport i området rundt Beijing.

Offentlig transport

Fordi Beijing er så stor er det offentlige transportnettverket både omfattende og velutviklet. Det kan bli trangt på busser og undergrunnsbanen i rushtrafikken, så om du kan unngå rushtiden om morgenen og ettermiddagen er det mye enklere å reise rundt i Beijing. Undergrunnen er den raskeste transportformen, særlig i travle perioder, og med nesten 20 linjer dekker den det meste av Beijing sentrum. Du kan også ta buss i sentrum og til nærliggende områder, og det går til og med vanlig rutebuss til Den kinesiske mur et godt stykke utenfor Beijing. Kjøp et transportkort som du kan bruke på alle former for offentlig transport i Beijing. Flyplassen i Beijing er Kinas største, og for å komme deg mellom Beijing sentrum og flyplassen kan du ta ekspresstog, flybuss eller taxi. Taxi i Beijing er relativt rimelig og en fleksibel måte å komme seg rundt i byen, men bruk de etablerte drosjeselskapene. Taxiene har taksameter, men mange lar deg også leie en taxi med sjåfør for en hel dag mot en avtalt sum. Ellers kan du også leie bil i Beijing, selv om det kan være en utfordring å kjøre i denne travle millionbyen.

Åpningstider

Beijing er et spennende sted å shoppe, og det er en lang rekke kjøpesentre med alle slags butikker. Klær, sminke, elektronikk og antikviteter er bare noe av det du kan finne gode tilbud på i Beijing, og selv om du ikke har planer om å handle så mye er det en opplevelse å få med seg kinesiske kjøpesentre. De aller fleste butikker er åpne mellom 09.00 og 22.00 syv dager i uken, også mindre butikker og markeder. Det finnes mange døgnåpne dagligvareforretninger i Beijing, og mange restauranter holder åpent til sent på kvelden. Offentlige kontorer er som oftest åpen mellom 09.00 og 17.00 mandag til fredag, mens bankene har samme åpningstider hele uken.

Tips og driks

Det har tradisjonelt ikke vært veldig vanlig å tipse i Kina, bortsett fra til guider på turbusser eller organiserte utflukter. Når du går ut for å spise eller når du tar taxi i Beijing er det ikke nødvendig å tipse, selv om du kan runde opp til nærmeste seddel om du ønsker det. Det er imidlertid stadig mer vanlig å tipse på typiske turiststeder, til guider og omvisere, samt til hotellpersonale dersom de er ekstra hjelpsomme.

Nødinformasjon

Nødnummeret til politiet i Beijing er 110, mens du når brannvesenet på 119. Trenger du ambulanse mens du er på reise i Beijing kan du ringe 120.

Severdigheter

1. Sommerpalasset: Ved bredden av Kunmingsjøen ligger det forseggjorte Sommerpalasset i Beijing, en samling av staselige bygninger, pagoder, templer, paviljonger og hager som har vært sommerstedet til Kinas herskere i mange århundrer.

2. Den himmelske freds plass: Verdens største torg har plass til millioner av mennesker, militærparader og monumenter, og her samles Beijings befolkning for å se parader eller statsledere. Her finner du Maos mausoleum og statuer over falne helter, og Kinas nasjonalmuseum ligger også ved den enorme plassen.

3. Den forbudte by: Med inngang fra Den himmelske freds plass ligger det tidligere keiserpalasset i Beijing som i dag kalles Den forbudte by. Det store palasskomplekset har hundrevis av bygninger, og det var tidligere kun keiserfamilien og hoffet som hadde adgang, men i dag besøker tusenvis av turister området og det tilhørende museet hver dag.

4. Himmeltempelparken: Det sirkelformede tempelet på en høyde av marmor er kjent som en av de vakreste bygningene i Kina, og et utsøkt eksempel på tradisjonell kinesisk arkitektur. Parken rundt tempelet er full av furutrær og et populært sted for Beijings befolkning å besøke.

5. Den kinesiske mur: Verdens største og lengste byggverk ligger bare en times kjøretur utenfor Beijing, og du kan til og med ta vanlig rutebuss til muren ved Badaling.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 21 millioner

Valuta: Renminbi (RMB)

Landkode: +86

Religion: Kina er offisielt ateistisk, men mange kinesere er buddhister eller taoister

Tidssone: Seks timer foran Norge vintertid, syv timer om sommeren. UTC +8

Offisielt språk: Kinesisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Beijing

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.