Kart

Sammenlign flybilletter til Canada

Flybilletter til Canada

Bestiller du fly til Canada kan du forberede deg på en reise til et stort, praktfullt land tettpakket av opplevelser. Canada er kjent for sin storslåtte natur, utrolige skiopplevelser, varierte landskap med alt fra spisse fjell og klare innsjøer til vidstrakte sletteland, dype skoger og brusende elver. Med utallige nasjonalparker og en dyp respekt for naturen er Canada et drømmeland for alle som ønsker seg en ferie med friluftsliv og sport. Men det er ikke bare utendørsaktiviteter som trekker til seg turister som legger ferien til Canada. De moderne og vennlige storbyene Toronto, Montreal og Vancouver har et rikt kulturtilbud, spennende bygninger, grønne lunger og multikulturelle opplevelser. Canadas storbyer er virkelig smeltedigler for ulike kulturer, og i landets største by Toronto har over 170 nasjonaliteter skapt en spennende blanding av mat, tradisjoner og språk. Når du kommer med fly til Canadas byer, enten det er metropolene eller de hyggelige byene Quebec og Ottawa, som begge har elegante bykjerner, sykkelstier og en fristende cafekultur, ønskes du velkommen av et hyggelig og gjestmildt folkeslag. Og om du legger turen til Canadas flotte nasjonalparker, som Rocky Mountains, Banff og Jasper, eller velger Canadas mest populære severdighet, de imponerende Niagarafallene, har du store opplevelser i vente. Planlegg reisen og bestill flybilletter til Canada i dag.

Visum

For å reise til Canada som turist i inntil 6 måneder trenger du ikke ha visum. Besøk nettsidene til den canadiske ambassaden for ytterligere informasjon. Alle besøkende må fylle ut innreiseskjema på flyet eller på flyplassen i Canada. Hvis du reiser til Canada via USA må du ha maskinlesbart pass. 

Sesong

Canada er et land med to klare høysesonger. Det er flest turister som besøker Canada om sommeren, da det er lange, lyse dager og temperaturer som kan bli opp mot 40 grader enkelte steder. De flotte storbyene Montreal, Toronto, Calgary, Montreal og Quebec er populære turistdestinasjoner hele året, men det kan være smart å reise utenom høysesongen hvis du vil ha sjansen til å finne billig overnatting og rimelige flybilletter til Canada. Mange reiser til Canada om vinteren for å stå på ski i de populære skianleggene som Whistler, Banff og Big White. Her er det lurt å dra tidlig eller sent i sesongen for å få billigere flybilletter og hotell. Det kan bli mange minusgrader i Canada om vinteren, så kle deg godt. Høsten er også blitt et veldig bra tidspunkt å reise til Canada. Behagelige temperaturer, gode tilbud og lavere priser, samt færre turister på Canadas fremste turistattraksjoner frister mange til å legge Canada-ferien til høstmånedene.

Flyplasser

Canada er et stort land med flere store byer og enorme områder med lite bebyggelse, i tillegg til mange små steder som dekkes av regionflyplasser og småfly. Canada har 11 internasjonale flyplasser, i tillegg til en lang rekke mindre flyplasser som kun har innenriksreiser. Det nasjonale flyselskapet er Air Canada, og det finnes også en rekke andre flyselskaper som flyr mellom de ulike flyplassene i Canada. De viktigste flyplassene i Canada er: Flyplasser i Toronto Calgary flyplass Flyplasser i Vancouver Edmonton Flyplasser i Montreal Ottawa Halifax

Offentlig transport

Canada har et godt utviklet transportnettverk, og mange muligheter til å komme seg rundt i landet med offentlig transport. På grunn av de lange avstandene er det mange som bruker fly på reise mellom de forskjellige byene i Canada. Det er også mulig å ta tog til mange steder, og jernbanenettet dekker hele landet fra Nova Scotia i øst til British Columbia i vest. Det er trygt og behagelig å reise med tog i Canada, og hvis du bestiller billetter i god tid på forhånd kan du få rimelige reiser. Buss er et billig alternativ til tog, og ofte den beste måten å komme seg til mindre og landlige steder, dersom du ikke velger å leie bil i Canada. Det er relativt rimelig med leiebil i Canada, og det er en fin måte å se mer avsidesliggende severdigheter og natur. Ferge er et vanlig fremkomstmiddel i kystområdene. I de kanadiske storbyene er det gode kollektivsystemer med både buss, bane og trikk. Taxi er trygt og effektivt, men kan være dyrt.

Informasjon og nødnummer

Canada bruker 911 som nødnummer, akkurat som USA. Ring 911 dersom du kommer ut for et nødstilfelle, så hjelper operatøren deg til nødtjenestene du trenger. Husk å tegne reise- og helseforsikring før du reiser til Canada, for selv om helsevesenet i landet er svært godt vil det koste deg dyrt om du ikke har forsikring.

Fem feriefavoritter

1. Niagarafossen: De tre fossefallene på grensen mellom USA og Canada er blant verdens best kjente turistattraksjoner. De knytter sammen Lake Erie med Lake Ontario, og er de fossene med størst vannføring i verden. Opplev fossene på nært hold fra båter eller utsiktsperrongene på kanadisk eller amerikansk side.

2. Gamlebyen i Quebec: Hele Vieux Quebec står på Unescos verdensarvliste, og i den godt bevarte bykjernen finner du det tidligere latinerkvarteret, akvarium, teater, en naturhistorisk park, og det berømte slottslignende hotellet Chateau Frontenac.

3. Ottawa: Ottawa er Canadas hovedstad, og den elegante byen har en blanding av vakre historiske bygninger og moderne skyskrapere. Utforsk de mange museene og galleriene, og ta turen til den populære Rideau-kanalen, hvor du kan dra på båttur om sommeren eller stå på skøyter om vinteren.

4. Nasjonalparken Banff: Banff var den første nasjonalparken i Canada, og den er en vakker park i Canadas Rocky Mountains, omgitt av snødekte fjell. Her finner du den smaragdfargede innsjøen Lake Louise, i tillegg til noen av Canadas største skisportsteder, utallige turstier og flere campingområder.

5. Skibakkene i Whistler: Whistler er Nord-Amerikas største skiområde, og ble for alvor kjent for verden under vinter-OL i 2010. De mange bakkene ligger nord for Vancouver, og tilbyr varierte skiopplevelser for hele familien.

Kjappe fakta

Hovedstad: Ottawa

Areal: Ca. 9,9 millioner km²

Innbyggertall: Ca. 36 millioner innbyggere

Valuta: Canadiske dollar (CAD)

Landkode: +1

Tidssone: Canada strekker seg over 6 tidssoner. Helt øst i Canada er 4,5 timer etter Norge, vest er 9 timer etter Norge.

Religion: Kristendom

Offisielt språk: Engelsk og fransk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.