Kart

Sammenlign flybilletter til Vancouver

Vancouver er den 8. største byen i Canada og landets svar på San Fransisco. Hit har et mylder av ulike mennesker fra hele verden flyttet for å slå seg til ro og nyte den sofistikerte, men samtidig jordnære byen og alt den har å by på.

 

Vancouver er ung, lovende og full av liv, og består av hippe nabolag og flust av kule steder å spise og drikke. Den har dessuten naturen som nærmeste nabo: Omringet av snødekte, skogkledde fjell som møter milevis med sandstrender gjør Vancouver til en sted  det er mulig å stå på ski og seile på en og samme dag. De er ikke rart besøkende faller pladask for denne byen.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum, men husk at passet ditt må være gyldig like lenge som oppholdet ditt. 

Sesong

Vancouvers klima er det mildeste i Canada, men det er nok best å besøke byen på sommeren blant annet på grunn av de fine strendene. Og er du et vintermenneske og glad i å stå på ski, bør du ikke nødvendigvis vente til vinteren med å dra, det er nok av snø i bakkene på sommerhalvåret også.

Reise rundt

I tillegg til et SkyTrain går det både busser og tog innenfor byens grenser.

Åpningstider

Butikker holder åpent mandag til fredag fra 09.00 eller 10.00 – 21.00 og lørdag og søndag fra 09.00 – 17.00 eller 18.00.

Tips

På restauranter og når du tar taxi er det 15% tips som gjelder. I barer er det stort sett greit å legge igjen én dollar per drink.

Nødnummer

911

Ambassade

Det norske konsulat har adresse 1480 – 1188 West Georgia Street, Vancouer, British Colombia, V6E 4A2. Telefon: (604) 682-7977.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Vancouver kunstgalleri. Galleriet har blitt en viktig del av byens kulturliv og her finner du både lokal og internasjonal kunst. Det huser også ofte reisene utstillinger og har du tid og mulighet, få med deg ”Fuse”; en slags fest som arrangeres hvert kvartal hvor du kan drikke vin og høre musikk med byens unge kunstnere.

2. Grouse-fjellet. Fjellet, som også blir kalt ”Peak of Vancouver”, ligger bare 15 minutter fra sentrum og byr på en fantastisk utsikt over byen. Dette er en lekeplass for hele familien hvor du kan gå turer, kjøre Nord-Amerikas største taubane, zipline og gå opp i verdens første og eneste vindmølle med 360-graders utsikt.

3. Commercial Drive. Velkommen til alt ting hipt! Langs Commercial Drive finner du alt annet enn kjedebutikker: alternative utesteder, tradisjonelle italienske kaffebarer og flust av bra restauranter preger dette multikulturelle område.

4. Stanley Park. Denne 404 hektar store parken kombinerer gøyale attraksjoner og nydelig natur og er av Vancouvers mest besøkte steder. Ta deg en spasertur eller lei en sykkel og ta turen rundt den nesten 9 kilometer lange sjøveien som er dekorert med temperert regnskog. Her holder også Vancouver akvarium til.

5. Yaletown. Før et industrielt område, nå Vancouvers hot spot med restauranter, hoteller, leiligheter og en livlig mairna.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 600 000

Valuta

Kanadiske dollar (CAD)

Telefon

+ (1) 236/604/778

Religion

Kristendom

Canada har ingen offisiell religion og religionsfrihet er en viktig del av kanadisk politisk kultur, men det er kristendommen som dominerer.

Tidsforskjell

- 9 timer

Offisielt språk

Engelsk og fransk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Vancouver

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.