Kart

Sammenlign flybilletter til Toronto

Toronto er Canadas største by, den fjerde største i Nord-Amerika, og hjem til rundt 2,8 millioner mennesker. Det er et globalt senter for næringsliv, finans, kunst og kultur og er konsekvent rangert som en av verdens beste byer å bo i.

Det er en multikulturell by med bra shoppingmuligheter, fine hotell og mange kulinariske opplevelsesmuligheter, mye takket være den store innvandringen. Her er det mye å finne på både sommer og vinter.

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum, men husk at passet ditt må være gyldig like lenge som oppholdet ditt. 

Sesong

Toronto er aldri for varm eller for kald og har Lake Ontario å takke for det. Det regner lite og om vinteren pleier ikke gradestokken å bevege seg så veldig langt ned på minussiden. Derfor er byen fin å besøke når som helst egentlig, litt avhengig av hva slags aktiviteter du ønsker å ta deg til selvfølgelig.

Reise rundt

Toronto er en by det er lett å finne fram i og kollektivtilbudet er veldig bra. Et stort antall attraksjoner er innen i gåavstand i sentrum, men du kan også leie sykkel, ta taxi, undergrunnen eller trikk. The choice is yours.

Åpningstider

Butikkene holder vanligvis åpent mandag til fredag, fra 10.00 – 18.00/21.00 og lørdag 09.00 – 19.00. Noen butikker åpner også på  søndag fra 12.00 – 17.00.

Tips

På restauranter og når du tar taxi er det 15% tips som gjelder. I barer er det stort sett greit å legge igjen $1 per drink.

Nødnummer

911

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: 2 Floor Street West, Suite 2109,                

Toronto, ON M4W 3E2 Telefon: (+1) 416 920 5287

Severdigheter (topp 5)

1. CN Tower. Det er kanskje ikke det høyeste tårnet i verden lenger (det er Burj Khalifa I Dubai), men en utrolig fint utsikt over byen får du uansett. Er du tøff nok, kan du også begi deg ut på en ”Edgewalk”.

2. Spis. Toronto bobler over av restauranter og på grunn av de mange ulike kulturene som har bosatt seg byen kan de by på kulinariske opplevelser fra hele verden

3. Polson Pier. Polson Pier ligger bare noen minutter fra hjertet av sentrum og er et populært område både blant byens egne innbyggere og turister. Det er salgs underholdningssenter ved vannkanten med byen største utendørs bar, restaurant, drive-in kino, konsertlokaler og idrettsanlegg.

4. Shopping. For hipt og trendy, ta en tur til Queenstreet og Kensington Market. Er det luksus du er på utkikk etter, er Holt RenFrew tingen. Shoppingsenteret Toronto Eaton Centre ligger midt i byen, eller hva med å gå under byen? Toronto Path består av 29 kilometer med butikker, spisesteder og annet shopping under bakken. Kjekt når været ikke er det beste.

5. The Second City. Verdens beste komedieklubb/teater og skole for improvisasjon. The Second City har fått folk til å le i over 50 år.

Kjappe fakta

Innbyggere

Rundt 2,5 millioner

Valuta

Kanadiske dollar (CAD)

Telefon

+1

Religion

Hovedsakelig katolikker og protestanter 

Tidsforskjell

- 6 timer

Offisielt språk

Engelsk og fransk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Toronto

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.