Kart

Sammenlign flybilletter til Bulgaria

Bulgaria

Med billige fly til Bulgaria, lave priser på hoteller, herlige badestrender og spennende kulturopplevelser er det ikke rart at Bulgaria opplever en stor økning i turister. Det ortodokse landet ved Svartehavet har en god blanding av spennende historie og moderne turisttilbud. Mange lar seg friste av de solrike sandstrendene øst i landet, der herlige bademuligheter bare overgås av et heidundrende natteliv. Men Bulgaria er langt fra bare en festdestinasjon. Hovedstaden Sofia er en kulturperle på høyde med de europeiske klassikerne Wien og Praha, med sine overdådige katedraler og kirker, museer og spaopplevelser. Historiske klostre og unike naturopplevelser landet rundt frister mange ut på oppdagelsesreise i Bulgaria. Det er fint å kombinere turgåing og sightseeing med noen dagers badeferie på den fristende kyststrekningen langs Svartehavet. Du finner billige flybilletter til Bulgaria fra april til september, og husk at det er ekstremt rimelig å feriere i Bulgaria, særlig om du holder deg litt utenfor de mest travle turistfellene.

Visum

Norske statsborgere som flyr til Bulgaria må ha pass som er gyldig i minimum tre måneder fra innreisedato. Du trenger ikke visum hvis du skal oppholde deg som turist i Bulgaria i under 90 dager.

Sesong

Bulgaria blir et stadig mer populært feriested, og mange turister har oppdaget de fantastiske bademulighetene ved Bulgarias flotte sandstrender. Klimaet i landet er et kontinentalt middelhavsklima med varme somre og kjølige vintre. Ved kysten er det mellom 20 og 30 grader om sommeren, og høysesongen i Bulgaria er fra juli til august, da solhungrige turister kommer i flokk til de populære badestedene ved Burgas og Sunny Beach. Hvis du vil finne billige flybilletter til Bulgaria er det lurt å se i mai og juni, og ut i september, da været fortsatt er bra og både fly og hotell i Bulgaria er betraktelig rimeligere enn i høysesongen.

Flyplasser

Det er fire flyplasser i Bulgaria som dekker de viktigste reisemålene, fra Sofia i vest til Varna og Burgas ved Svartehavskysten i øst. Det går direktefly til Bulgaria fra Oslo i høysesongen, og det er særlig populært å fly til badestedene ved Bulgarias kyst. Her er de mest populære flyplassene i Bulgaria: Sofia flyplass Varna flyplass Burgas flyplass Plovdiv flyplass

Offentlig transport

Bulgaria er ikke kjent for å ha det beste offentlige transportnettverket, men i storbyene som hovedstaden Sofia er kollektivsystemet relativt omfattende. Metroen i Sofia er et populært fremkomstmiddel, og i de andre storbyene i Bulgaria er trikk og trolleybusser vanlig. Det er også en del offentlige busser som dekker både by og bygd, men disse bussene kan være ubehagelig fulle og varme i turistsesongen, og det lønner seg ofte å betale litt ekstra for å ta nyere, private busser når du skal reise rundt i Bulgaria. Tog er også et alternativ, men togsettene er gamle, så vær forberedt på sakte opplevelsesreiser. Den mest effektive måten å oppdage landet på er ved å leie bil i Bulgaria, og det kan du gjøre billig i de fleste større byene, og fra Bulgarias flyplasser.

Informasjon og nødnummer

Bulgaria har innført 112 som det nasjonale nødnummeret, men du kan fortsatt kontakte de individuelle nødtjenestene direkte. Ambulanse når du på 150, brannvesenet på 160, og dersom du trenger å få øyeblikkelig hjelp fra politiet mens du er på reise i Bulgaria kan du ringe 166.

Det er billig å handle i Bulgaria, og mange turister vil ha med seg suvenirer og gode kjøp hjem fra ferien i Bulgaria. Lokalt håndverk står sterkt, og du finner mange flotte produkter i tre, forseggjorte tekstiler, keramikk og religiøse ikoner. I tillegg er det mange gode matprodukter som er fine suvenirer fra Bulgaria, for eksempel krydder, brennevinet rakia og lokal rødvin. Butikkene i Bulgaria er stort sett åpne fra 10.00 til 20.00 på hverdager, og 11.00 til 19.00 i helgene, selv om mange mindre forretninger kan holde stengt på søndager. Kjøpesentre i Bulgaria er generelt åpne mellom 10.00 og 22.00.

Fem feriefavoritter

1. Sofia: Den ekstremt vakre hovedstaden i Bulgaria har noen av Europas beste katedraler, blant annet den verdenskjente Aleksander Nevskij-katedralen og mange flotte kirker. En spennende blanding av kommunisme og historisk arkitektur gjør byen til en kontrastfull storbyopplevelse.

2. Sunny Beach: Berømte og beryktede Sunny Beach er bedre enn sitt rykte. Det lange strandområdet med mange hoteller, restauranter, utesteder og barer klarer å gi både barnefamilier og ungdomsgjenger en herlig ferieopplevelse, med nydelige sandstrender og masse aktiviteter.

3. Rila-klostrene: Rila Kloster er det største ortodokse kloster i Bulgaria, og en av landets mest populære severdigheter. I fjellsiden i de vakre Rila-fjellene, som for øvrig også bør besøkes, finner du dette rikt utsmykkede klosteret grunnlagt av Bulgarias nasjonalhelgen.

4. Melnik: Sør-vest i Bulgaria ligger landets minste by, Melnik, med under 400 innbyggere. Det er imidlertid ikke bystatusen som gjør Melnik spesiell, men de tradisjonelle bygningene i naturlige steinformasjoner i Melnik-pyramidene.

5. Varna: Bulgarias tredje største by ligger ved Svartehavskysten og har en rekke flotte museer, kirker og aktiviteter i kort avstand til noen av landets flotte sandstrender, blant annet Golden Sands.

Kjappe fakta

Hovedstad: Sofia

Areal: Ca. 110 000 km²

Innbyggertall: Ca. 7,3 millioner innbyggere

Valuta: Bulgarske Lev (BGN)

Landkode: +359

Tidssone: 1 time før Norge, UTC+2.

Religion: Kristendom

Offisielt språk: Bulgarsk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.