Kart

Sammenlign flybilletter til Russland

Flybilletter til Russland

Russland

For mange er en reise til Russland et besøk til en annen kultur, en annen tid og en annen verden. De russiske storbyene med sin mektige arkitektur og storslåtte historie er reisemål som setter spor. Når du bestiller fly til Russland bør du legge reisen til rolige områder med spennende ferieopplevelser. Moskva har karakteristiske kirker og katedraler med forgylte kupler, forseggjort kunst på den travle metroen, historiske monumenter og museer, og det vakre varehuset GUM. Moskvas sentrale torg Den Røde Plass er kjent langt utenfor Russlands grenser. I St. Petersburg kan Vinterpalassets overdådige arkitektur og dekorative fasade ta pusten fra deg, eller minne deg om begivenhetene i Russland og Sovjetunionen som har preget verdenshistorien i hundre år. Blodskirken, marmorpalasset, Dostojevski-museet og panserkrysseren Aurora er også blant de fremste severdighetene i St. Petersburg. Russland er verdens største land, og her er avstandene virkelig enorme. Den transsibirske jernbane tar deg med gjennom steppelandskap, nordlige fjellkjeder og dype skoger, og utenfor byene ligger en helt egen russisk sivilisasjon. I store deler av Russland skifter bitende kalde vintre med varme somre, og russerne ønsker gjerne besøkende velkommen med sin velkjente vodka og varmende spesialiteter som borsjtsj og piroger. Spennende russiske ferieopplevelser får du også på steder som Sotsji, Murmansk, Kaukasus, Kolahalvøya, og i området langs elven Volga. En russisk reise kan virkelig være et eventyr, så bestill flybilletter til Russland og la deg fascinere.

Visum

Det er visumplikt for norske borgere som reiser til Russland, både for inn- og utreise. Visum kan kun ordnes på forhånd, før du ankommer en russisk grensepassering. Det er ikke nødvendig med transittvisum for gjennomreise, dersom du ikke skal skifte flyplass i Russland. Den russiske ambassaden har mer og oppdatert informasjon om russiske visumregler.

Sesong

Med landets enorme utstrekning og varierte klima er det best å bestemme seg for hvilke deler av Russland du vil besøke, før du velger når du vil reise. Dersom du vil fly til Russland for å ta den transibirske jernbane eller besøke Sibir og Mongolia bør du velge sommeren, da det er anledning til å oppleve de ulike stoppestedene på veien. De vestlige delene av Russland, i det som gjerne kalles den europeiske delen, er fine om våren og høsten, da du unngår de store folkemengdene i turistenes høysesong midtsommers. St. Petersburg er kanskje aller vakrest om vinteren, men husk at det kan bli bitende kaldt. Det er også mange spennende russiske skisteder som er populære å reise til i vintermånedene. Det er lettest å finne billige flybilletter til Russland i april-mai og i oktober, mens du bør bestille overnatting og leiebil i god tid på forhånd dersom du reiser til Russland i juni og juli.

Flyplasser

I verdens største land er det behov for mange flyplasser og annen transport. Det er over 270 flyplasser i Russland, og mange av dem ligger på avsidesliggende steder som er avhengig av lufthavnene for å kommunisere med omverdenen, særlig om vinteren. Det russiske hovedflyselskapet Aeroflot har base på Sheremetyevo internasjonale flyplass i Russland. Dette er de viktigste flyplassene i Russland: Flyplasser i Moskva St. Petersburg flyplass Novosibirsk flyplass Sotsji flyplass Rostov-on-Don flyplass Mineralnye Vody flyplass

Offentlig transport

Et enormt land som Russland er avhengig av god offentlig transport for å knytte de ulike regionene sammen. I tillegg til over to hundre flyplasser i Russland er det et godt utviklet jernbanenett som gjør det mulig å reise relativt raskt over store avstander. Mange velger å fly på lengre innenriksreiser, mens tog er en fin måte å se landet på. Busser er også et populært transportmiddel, både på lengre distanser og innad i både store og mindre byer. Russlands største metropoler, som Moskva og St. Petersburg har førsteklasses lokaltransport, med metro, buss, lokaltog og annen effektiv kollektivtrafikk, og de fleste byer av en viss størrelse har et godt og omfattende kollektivsystem. 

Informasjon og nødnummer

Det generelle nødnummeret i Russland er 112, og det er også mulig å ringe den enkelte nødtjeneste på 101 (brannvesen) 102 (politi) og 103 (ambulanse).

Fem feriefavoritter

1. Den Røde Plass i Moskva: Den enorme Røde Plass er hjertet i Moskva. På og ved dette flotte torget finner du en rekke av Moskvas fremste severdigheter, inkludert festningskomplekset Kreml, som huser Russlands presidentbolig, og Lenins mausoleum.

2. Den trans-sibirske jernbane: Verdens lengste jernbane strekker seg over 9000 kilometer fra Moskva til Vladivostok. Det tar nesten en uke å reise hele strekningen, som tar deg gjennom eventyrlige landskap, fra skog og fjell til innsjøer og stepper. Stoppene underveis er like spennende som selve reisen!

3. Vasilij-katedralen: Denne fargerike kirken med karakteristiske løk-kupler og et slående vakkert eksteriør er et av de mest kjente landemerkene i Russland. Den ligger ved Den Røde Plass i Moskva, og ble bygget på 1500-tallet etter ordre fra Ivan den Grusomme.

4. Vinterpalasset: Det enorme Vinterpalasset i barokkstil var residensen til tsarene i Russland før vinterrevolusjonen i 1917. Vinterpalasset ligger i St. Petersburg og ble stormet som en del av opprøret mot det russiske imperiet. Det er i dag en del av Eremitasjen, Russlands største kunstmuseum.

5. Elbrus-fjellet: Elbrus-fjellet ligger i Kaukasus, og regnes av og til som Europas høyeste fjell, fordi det ikke er enighet om hvor grensen mellom Asia og Europa går. Det er imidlertid et imponerende

fjell uansett hva det regnes som, med sine 5642 meter på en utdødd vulkan. Russlands andre store naturfenomen er verdens største ferskvannssjø, Bajkal-innsjøen, som også er verdens eldste innsjø.

Kjappe fakta

Hovedstad: Moskva

Areal: Ca. 17 millioner km²

Innbyggertall: Ca. 145 millioner innbyggere

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Landkode: +7

Tidssone: Russland dekker ni tidssoner. Sentral russisk tid i Moskva og St. Petersburg er 2 timer foran Norge sommertid og 3 timer vintertid.

Religion: Russisk-ortodoks kristendom

Offisielt språk: Russisk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.