Kart

Sammenlign flybilletter til Mauritius

Det romantiske ferieparadiset Mauritius er et populært bryllupsreisemål, med sine fristende hvite strender, klart blått vann, nydelige korallrev og eksotisk palmesus. Her finner du sjarmerende hoteller og eksklusive luksusresorter, og Mauritius er som skapt for late dager. Mange drar hit for å slappe av og nyte paradistilværelsen som øya tilbyr, med tropevarme, luksushoteller og milevis av sandstrender der du kan sole deg, bade, slappe av og nyte livet. Men det er ikke bare avslapping Mauritius er kjent for – de lange strendene tilbyr også gode muligheter for vannsport, korallrevene innbyr til dykking, du kan gå på tur og utforske plante- og dyreliv i nasjonalparken Black River Gorges, eller oppleve markeder, restauranter og utesteder i den lille storbyen Port Louis. Med en rekke kulturer som har hatt innflytelse på øya gjennom historien tilbyr Mauritius en lekker blanding av internasjonal kjøkkenkunst, og her kan du velge og vrake i førsteklasses kinesisk, fransk, afrikansk og indisk matlaging som frister etter en lang dag på stranden.

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Mauritius. Passet må være gyldig i seks måneder etter at du forlater landet.

Sesong

Klimaet på Mauritius er et typisk tropeklima, med varmt vær hele året. På grunn av frisk vind fra sør-øst blir det ikke uutholdelig varmt og fuktig, men i sommermånedene, mellom desember og april, kan det likevel være høy temperatur og høy luftfuktighet. Den beste tiden å fly til Mauritius er mellom mai og tidlig i desember, da været er bra og det er gode muligheter for vannsport. Det er populært å tilbringe jul og nyttår på Mauritius, så det kan være dyrere da. Skoleferien er også høysesong, særlig når den franske skoleferien i tar til august, da mange franskmenn reiser hit på ferie. Prøv rimeligere måneder som september-oktober eller mai for billige flybilletter til Mauritius.

Flyplasser

Mauritius har to hovedflyplasser, den viktigste ligger på hovedøya Mauritius, som er den internasjonale flyplassen for trafikk til landet. Rodrigues ligger 600 kilometer øst for hovedøya.

Mauritius flyplass

Rodrigues flyplass

Offentlig transport

Det offentlige transportnettverket på Mauritius baserer seg på buss og taxi. Det er ingen jernbane på øya, men bussnettverket er relativt godt utbygd. Det går ekspressbusser mellom Port Louis og de større byene, og du kan også ta buss fra hovedstaden til nord og sør på Mauritius. Bussene går fra tidlig på morgenen til rundt klokken 20.00 på kvelden i urbane strøk, eller rundt 18.30 på resten av øya. Taxi er rimelig og relativt trygt, men de kjører ofte uten taksameter, så avtal pris på forhånd. Det er også populært å leie bil, sykkel eller moped for å komme seg rundt på øya. Husk at Mauritius har venstrekjøring. Det er mulig å ta båt eller fly mellom Mauritius og Rodrigues, og i havnebyene

kan man også leie båt for å utforske kysten. Et annet tilbud som kan være interessant å benytte seg av er helikoptertransport, tilbudt av det lokale politivesenet, for å se Mauritius fra en annen vinkel.

Informasjon og nødnummer

Nødnummeret for politi, brann og ambulanse er 999.

Butikkenes åpningstider på Mauritius er generelt fra 08.00 til 16.00 mandag til fredag, og mellom 08.00 og 12.30 på lørdager. Banker er åpne mellom 12.00 og 14.00 på hverdager og 09.30 til 11.30 på lørdag. Offentlige kontorer har åpningstid mellom 09.30 og 16.00 mandag til fredag, og til 12.00 på lørdager.

Fem feriefavoritter

1. Black River Gorges nasjonalpark: Den flotte barskogen i Black River Gorges nasjonalpark ligger på et vakkert høyland med gode turmuligheter og flott utsikt over området og havet rundt. Utforsk lokale plantearter og nyt den kjøligere temperaturen her oppe. Besøk også Casela Nature Park vest på Mauritius for å oppleve mer spennende dyreliv, inkludert løver.

2. Rodrigues: 600 kilometer øst for hovedøya Mauritius ligger Rodrigues, som på mange måter er lik storebroren, med lange strender og vakre korallrev. Her er klimaet mindre fuktig og mer behagelig, tempoet er avslappet og lokalbefolkningen er vennlig. Perfekt for surfing og dykking er det også.

3. Central Market i Port Louis: Et autentisk marked midt i Mauritius’ hovedstad Port Louis, der du kan oppleve farger, lukter og smaker fra alle de forskjellige kulturene som preger landet.

4. SSR Botanisk Hage: Disse flotte hagene er oppkalt etter Sir Seewoosagur Ramgoolam, og mange regner dem som noen av verdens beste botaniske hager. Lei en guide innenfor inngangen, så får du en opplevelsesrik rundtur blant nydelige planter og blomster.

5. Blue Penny museum: Dette sjarmerende museet har verdens eldste kolonimynt, skjelettet av en gammel dodo, og en rekke andre fascinerende gjenstander, inkludert et stort utvalg frimerker og mynter. Det er mer spennende enn det kanskje høres ut...

Kjappe fakta

Hovedstad: Port Louis

Areal: 2040 km²

Innbyggertall: Cirka 1 200 000

Valuta: Mauritisk rupee (MUR)

Landkode: +230

Tidssone: To timer foran Norge, UTC+4.

Religion: Flere viktige religioner, blant annet hinduisme, kristendom og islam

Offisielt språk: Mauritius har ikke et offisielt språk, men engelsk, fransk og mauritisk kreolsk er oftest brukt. 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.