Kart

Sammenlign flybilletter til India

India

Å fly til India er en drøm for mange. Verdens nest mest folkerike land er også et av verdens mest varierte og spennende reisemål, proppfullt av sanseinntrykk og opplevelser. India er en travel, kaotisk smeltedigel med noen av de travleste byene på jorden, samtidig som det er et komplekst historisk samfunn med dype åndelige tradisjoner og noen av de vakreste bygningene som mennesker har skapt. En reise til Indias fremste turistattraksjoner har ofte en religiøs dimensjon, og å observere ritualer og praksis i forbindelse med de mange templene og hellige stedene kan gi ferien et åndelig preg. India i dag er både hypermoderne og ytterst tradisjonelt, og det er få steder i verden med større forskjeller. Den rike kulturarven og det populære indiske kjøkkenet kan ta pusten fra de fleste, og hvis du kan reise rundt i India for å oppleve den utrolig varierte naturen fra fjell og ørken til kyst og regnskog. Bestill flybilletter til India og la sansene legge ut på en reise de ikke glemmer.

Visum

Norske statsborgere trenger innreisevisum for å reise til India. Dette må skaffes på forhånd, og turistvisum gjelder i opptil seks måneder. Enkelte områder i India har også spesielle innreisevilkår. Du kan søke om visum og få mer informasjon ved å kontakte den indiske ambassaden i Oslo.

Sesong

Fordi India er så stort er klimaet avhengig av hvor i landet du reiser. Om du legger India-ferien til de populære badestrendene på Goa er sesongen helt annerledes enn om du drar for å utforske fjellene i Kashmir, ørkenområdene nord-vest i India, eller om du reiser på storbyferie til Delhi eller Mumbai. Store deler av landet har et tropisk klima, og det er regntid og monsuner mange steder. Store deler av India er best å besøke i de tørre månedene mellom november og mars. Da er temperaturene stort sett behagelige, og du unngår klam varme og mye nedbør. I oktober finner Diwali sted, og det er høysesong for indiske turister. Du finner ofte billige flybilletter til India mellom april og september, men velg reisemål med omhu så ikke det blir for varmt.

Flyplasser

India er et av verdens største land, og det er utallige flyplasser i India, fra Kashmir-regionen i nord til Kerala i sør. De fleste turister som reiser til India kommer med fly til de indiske flyplassene, og millionvis av passasjerer reiser dessuten med innenriksfly i India hver måned. Ruten mellom Delhi og Mumbai er en av verdens travleste reiseruter. De mest populære flyplassene i India er: Mumbai flyplass Delhi flyplass Bangalore flyplass Kolkata flyplass Chennai flyplass Hyderabad flyplass

Offentlig transport

India er et av verdens største land, og avstandene er enorme. Tog er en populær og spennende måte å reise rundt i landet på, og mange velger å fly til Indias største byer, for så å utforske videre derfra med tog eller buss. Togsystemet er delt inn i flere klasser, og billettene kan være ganske rimelige, også på første klasse, særlig om du bestiller på forhånd. Buss er også et mye brukt alternativ, særlig i fjellregionene og der det ikke går tog. Innad i de største byene i India er kollektivsystemene godt utbygd med bane, buss og lokale transportformer som rickshaw og drosje.

Informasjon og nødnummer

Dersom du befinner deg i en nødsituasjon mens du er på reise i India må du huske disse nødnumrene: Ring 100 for politi, 101 for brann og 102 om du trenger ambulanse eller øyeblikkelig medisinsk hjelp på ferien i India.

En reise til India er noe de fleste husker for livet. Men det er kjekt å kjøpe med seg noen suvenirer også, og nesten alle byene og landsbyene byr på spennende handlemuligheter med uendelig mange typer varer du kan ta med hjem i bagasjen når du flyr fra India. Spesielt populært er tradisjonelle produkter som tekstiler i flotte farger, armbånd og smykker, te og chutney. Butikkene i India er generelt åpne mellom 10.00-20.00 hele uken, mens kjøpesentre og supermarkeder er åpne lenger. De mange populære markedene du finner overalt i India er vanligvis stengt en dag i uken, men det varierer hvilken. Banker og offentlige kontorer i India er åpne mellom 10.00 og 17.00.

Fem feriefavoritter

1. Taj Mahal: Det verdenskjente mausoleet Taj Mahal i byen Agra er ikke bare Indias fremste attraksjon, det er også en av verdens mest kjente severdigheter. Det kritthvite bygget regnes som en av de vakreste bygningene på jorden.

2. Ganges-elven: Ganges er den hellige elven til hinduene, og her både bader og vasker troende seg, samtidig som det er tradisjonelt å kremere døde ved Ganges. Det religiøse senteret Varanasi er en av Indias fremste pilgrimsteder.

3. Goa: Vinterhalvåret er høysesong på Goa, Indias fremste strandparadis. Blant bølgende palmer ligger langstrakte strender som er populære destinasjoner både for utenlandske turister og indere.

4. Kerala: Helt sør-vest i India ligger paradisiske Kerala, som bak flotte strender skjuler et nettverk av kanaler, elver og innsjøer. En av de mest populære aktivitetene er å reise med husbåt på de såkalte Kerala backwaters, hvor du kommer tett innpå natur, folk og dyr i det frodige landskapet.

5. Kashmir: Helt mot nord i India ligger fjellene i Kashmir, et omstridt område som Pakistan og India begge legger hevd på. Den praktfulle Kashmirdalen er blant de vakreste områdene i India, med frodige grønne områder og behagelige temperaturer.

Kjappe fakta

Hovedstad: New Delhi

Areal: Ca. 3,9 millioner km²

Innbyggertall: Ca. 1,2 milliarder innbyggere

Valuta: Indiske rupier (INR)

Landkode: +91

Tidssone: 4,5 timer før Norge, UTC+5.30.

Religion: Staten i India er sekulær, men hinduisme er landets viktigste religion

Offisielt språk: Hindi og engelsk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.