Kart

Sammenlign flybilletter til Chennai

Med intens varme, brølende trafikk og et fåtall interessante severdigheter har ikke Chennai, Indias fjerde største by og "hovedstaden i sør", et spesielt godt rykte på seg. Men ta deg tid til å utforske Chennai sine mangfoldige nabolag og du vil fort skjønne hvorfor dette området har vært ansvarlig for å bevare Sør-Indisk kunst og tradisjon.

En av Chennai største trekkplaster er folkene som bor her; stolte og entusiastiske mennesker som garantert vil ta imot seg som gjest og ikke turist. De siste årene har byen dessuten gjennomgått kosmetiske forandring og luksushoteller, butikker, moderne restauranter, samt hippe barer og utesteder har fått lov til å poppe opp.

Selv om Chennai kun er et stopp på veien til andre steder i India, er det helt klart verdt å bruke noen dager på å besøke museene, utforske templer og nye en solnedgang eller to langs Marina Beach.

 

Visum

Nordmenn må ha visum for å reise til India. Dette koster 400,- og kan kun ordnes ved den indiske ambassaden i Oslo.

Sesong

Sør-India er varmt året rundt, og den mest behagelige årstiden er vinteren.

Reise rundt

Taxi er greit å ta, men husk å avtale pris på forhånd hvis ikke sjåføren bruker taksameter. Et annet alternativ er å hoppe på en rickshaw. Busser finnes i flust, men er ikke bestandig like pålitelig.

Åpningstider

Butikker holder åpent mandag til lørdag fra 10.00 – 20.00. Banker og offentlige kontorer har åpent hverdager fra 10.00 - 17.00

Tips

Det vanlig og høflig å gi 10% tips når du er fornøyd med servicen. På mindre turistifiserte steder bør du óg gi driks, men ikke nødvendigvis 10%.

Nødnummer

Ambulanse 102/108, politi 100, brann 101

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse No. 45 (Old No.22) Sixth Main Road, Raja Annamalaipuram, Chennai 600 028. Telefone: (044) 2435 7537

 

Severdigheter (topp 5)

1.    Kapaleeshwarar Temple. Mylapore er en av Chennais mest særpregede og tradisjonelle områder og Kapaleeshwarar tempelet er ikek bare byens mest imponerende, men også mest brukte tempel. Her vil du kunne se de karakteristiske elementene til et Tamil Nadu tempel; som det regnbuefargede tårnet ved inngangspartiet og paviljonger på inn-og utsiden. Tempelet er dedikert guddommen Shiva.

2.    Marina Beach. Ta deg en rusletur langs Marina Beach enten på morgenen eller kvelden (midt på dagen er det for varmt) og se på livet; få med deg en cricketkamp, ta en tur innom fiskemarkedet og se barn som er te og flyr drager. Stopp ved en av bodene og kjøp deg en grilla maiskolbe med lime og chilikrydder – det er kjempegodt!

3.    Government museum. Museet ligger i hjerte av byen og består av hele seks bygninger. Det er det eldste museet i landet og spesielt rik på arkeologiske og numismatiske samlinger. Det har óg den største samlingen av romerske antikviteter utenfor Europa.

4.    Dakshinachitra. Dakshinachitra er et kulturelt senter som stiller ut kunst håndverk fra både Tamil Nadu og naboregioner som Kerala, Andhra Pradesh og Karnataka. Her kan du se tradisjonelle hjem og verksteder, og i helgene arrangeres det workshops i keramikk, veving og annen håndverk. Dette er en skattkiste full av lokale produkter.

5.    Guindy nasjonalpark. Parken er et vernet området og hjem til blant anne  hundrevis av blackbucks, hjort, sjakaler, skilpadder, hyener, pinnsvin og fugler. Det er en fotografs paradis! Området består også av avgrensede områder som kun kan besøkes ledsaget av en skogvokter.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 4,7 millioner

Valuta

Rupee (Rs)

Telefon

+91

Religion

Hinduisme

Tidsforskjell

+3,5 timer sommertid  og +4.5 timer vintertid

Offisielt språk

Tamil

 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Chennai

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.