Kart

Sammenlign flybilletter til Mumbai

Mumbai

Mumbai er en enorm, sydende smeltedigel sør i India, og når du kommer med fly til Mumbai har du mange spennende opplevelser foran deg. I dag er byen Indias kommersielle hovedstad, og den travle millionbyen er også hjem til den kjente indiske filmindustrien i Bollywood. Dette er en av verdens største byer, og inntrykkene står i kø fra du ankommer flyplassen. Som turist i Mumbai er det nok å ta seg til. Besøk de vakre, utsmykkede bygningene i britisk raj-stil, for eksempel de bemerkelsesverdige museene eller togstasjonen som knytter Mumbai sammen med forstedene og resten av landet. Templer og religiøse helligdommer fra flere ulike trosretninger er å finne overalt i Mumbai, og den unike Elephanta-grotten utenfor havnen i Mumbai er en viktig turistattraksjon. Med beliggenhet ved kysten helt sør i India har Mumbai en lang rekke flotte strender der mange drar for å få en pause fra storbyens ståk og kaos. Solnedgangene over Det arabiske hav er uslåelige, og sentrum av Mumbai har mange flotte hager og grøntområder. I tillegg ligger verdens største slum her, og det er store forskjeller mellom fattig og rik. Men Mumbai er en opplevelse for livet, og det er en by som frister til mersmak. Bestill flybilletter til Mumbai hos Skyscanner og forbered deg på å bli bombardert av inntrykk.

Sesong

Når du planlegger å reise til Mumbai er det lurt å vite når regntiden er. Mumbai har generelt to årstider; regntiden i monsunmånedene fra juni til september, og tørre, varme måneder resten av året. Det er rundt 25-30 grader i byen nesten hele året, mens nærheten til kysten betyr at det er noe kjøligere enn lenger inne i landet, men også at det kan bli høy luftfuktighet. De beste tidspunktene å fly til Mumbai er fra oktober til mars eller april, da temperaturene er relativt behagelig og luftfuktigheten er mindre enn i våre sommermåneder. Hvis du tåler litt kvelende varme er det imidlertid spennende å oppleve festivalene som finner sted i Mumbai i slutten av august og begynnelsen av september, og du kan også finne billige flybilletter til Mumbai i disse mindre populære månedene for turister.

Offentlig transport

Med sine mange millioner innbyggere har Mumbai flere utfordringer når det gjelder offentlig transport. Det viktigste fremkomstmiddelet i byen er tog, og det går tre ulike toglinjer gjennom byen og ut til forstedene. Disse tar deg relativt effektivt til de fleste severdighetene i Mumbai. Hovedjernbanestasjonen Chhatrapati Shivaji Terminus, tidligere Victoria Terminus, er en attraksjon i seg selv. Togene kan være stappfulle, og du bør passe ekstra godt på verdisakene. Buss er også et alternativ for å reise rundt i Mumbai, men det er ofte trafikkork, så både busser og taxier kan stå lenge i kø. Et morsommere og mer miljøvennlig transportmiddel er rickshawene, og det går dessuten flere ferger mellom deler av Mumbai. Når du kommer med fly til Mumbai er det enkleste å ta en forhåndsbetalt taxi fra flyplassen som ligger nord for Mumbai sentrum. Det går også private busser.

Åpningstider

En av de mest fascinerende opplevelsene når du er på ferie i Mumbai er å gå på de mange markedene i byen. Du kan få med deg mange gode kjøp hjem, både fra markedenes varierte utvalg av klær, sko, delikatesser og håndverk, eller i de mange spesialforretningene, designerbutikkene eller kjøpesentrene i både sentrum og utkanten av Mumbai. Butikkene er stort sett åpne fra 10-20, mens kjøpesentrene holder åpne lenger. Markedene stenger som oftest en dag i uken, men hvilken dag varierer fra marked til marked.

Tips og driks

Det er uendelige muligheter for å spise fantastisk indisk mat i når du reiser til Mumbai, og matopplevelsene er en del av ferien – på godt og vondt. Mange synes smakene kan bli i meste laget, og det tar ofte magen noen dager å venne seg til ekte indisk kokekunst. Når du går ut for å spise på restauranter er det vanlig å tipse mellom 7-10% av regningen, med mindre et servicegebyr er inkludert allerede. På luksusrestauranter er det greit å tipse noe mindre, mellom 3-5% er tilstrekkelig her. På hotell i Mumbai finner du ofte felles tipsbokser, da er det forventet at du tipser rundt 5% av prisen på hotellrommet. Du trenger ikke tipse ansatte i tillegg, selv om de av og til oppfordrer til det.

Nødinformasjon

I Mumbai er nødnummeret til politiet 100, mens du når brannvesenet på 101. Dersom du trenger ambulanse eller akutt medisinsk hjelp mens du er på reise i Mumbai er nummeret du ringer 108.

Severdigheter

1. Gateway of India: Ved havnen i Mumbai ligger den 26 meter høye portalen som tradisjonelt ønsket besøkende til India velkommen. Dette var det første de så når de ankom sjøveien. Gateway of India er et flott bygg i tradisjonell britisk raj-stil, og dette er den mest populære severdigheten i Mumbai.

2. Prince of Wales-museet: Museet fra tidlig på 1900-tallet huser viktige artefakter fra tidlig indisk historie, i tillegg til kinesisk porselen, tibetansk kunst og sjeldne miniatyrmalerier fra nord-India. Bygningen er bygget i typisk kolonialistisk raj-stil, og har i dag skiftet navn til Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya-museet. 3. Haji Ali: En av Indias viktigste religiøse monumenter ligger i Mumbai, på en liten øy 500 meter fra land. Den kritthvite moskeen med minareter og kupler er gravstedet til den muslimske helgenen Haji Ali, og du kan kun nå mausoleet fra fastlandet når det er fjære.

4. Dhobi Ghat: En underlig severdighet, men like fullt en av Mumbais best besøkte: Dhobi Ghat er et utendørs vaskeri der lokale vaskere, kalt dhobier, bruker håndkraft til å vaske klær fra sykehus og hoteller i Mumbai. Her får du et fascinerende innblikk i en særpreget indisk industri som lever i beste velgående.

5. Bollywood: Hjertet i den hindi-språklige filmindustrien ligger i Mumbai, og hvis du vil utforske Bollywood-universet er det mulig å dra på guidete turer til filmstudio og viktige innspillingssteder fra kjente filmer i Mumbai.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 18,5 millioner

Valuta: Indiske rupi (INR)

Landkode: +91

Religion: Hinduisme

Tidssone: 4,5 timer foran Norge vintertid, 3,5 timer om sommeren. UTC +5:30

Offisielt språk: Marathi 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Mumbai

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.