Kart

Sammenlign flybilletter til Cuba

Cuba er et fargerikt feriemål som står på manges ønskeliste. Den kommuniststyrte karibiske øyen er kjent for svingende salsarytmer, interessant arkitektur, kritthvite strender og verdens beste sigarer. Gjestfrie Cuba fascinerer tusenvis av turister som reiser hit for å få en annerledes karibisk ferie. Cubas kritthvite, palmekledde strender er minst like attraktive som de du finner ellers i Karibia, og i tillegg kan en cubansk ferie by på så mye mer enn en tradisjonell solferie på stranden. Opplev den eksotiske gamlebyen i Havanna, med pastellfargede kolonibygninger, tradisjonsrike sigarfabrikker og gamle amerikanske biler, eller besøk Cubas frodige nasjonalparker og se det eksotisk dyre- og plantelivet. Ta turen sydover til kolonibyen Trinidad som fremdeles fremstår som en elegant tidskapsel fra 1800-tallet eller prøv vannsport og fisking i det knallblå havet som omringer Cuba fra strandresorter som Varadero eller ved dykkefavoritten Caya Largo. La deg rive med av salsarytmene på de mange barene og kafeene som serverer førsteklasses rom, eller gå utenom de vanlige turistrutene og få med deg annerledes ferieopplevelser. Castros Cuba har hatt en spennende utvikling de siste 40 årene, og turister som reiser til Cuba er en viktig inntektskilde i landet. Du finner alt fra femstjerners luksushotell like ved badestrendene på Cubas nordkyst, til rimelige overnattingssteder hos gjestfrie cubanere. Christopher Columbus kalte Cuba det vakreste landet menneskeøyne noen gang har sett. Kanskje det endelig er din tur å fly til Cuba for å oppleve dette reiseikonet med egne øyne?

Visum

Som norsk statsborger trenger du både visum og reiseforsikring for å besøke Cuba. Du må søke om riktig visum før du reiser, og det finnes ulike typer. Det vanligste for turister som vil reise på ferie til Cuba er et turistvisum som gir rett til opphold i 30 dager, med mulighet for forlengelse i nye 30 dager. Kontakt den cubanske ambassaden i Oslo for mer og oppdatert informasjon.

Sesong

Det subtropiske klimaet på den karibiske øyen Cuba gjør at det er varmt året rundt, med en gjennomsnittstemperatur på 27 grader. Det er populært å reise til Cuba rundt jul og nyttår, og mange velger også å legge sommerferien hit i juli og august. Midtsommeren er høysesong for turisme på Cuba, og det er som oftest både dyrere og vanskeligere å finne gode tilbud på reiser da, mens det kan være trangt på de mest populære strendene. Påske er også en favoritt blant mange Cuba-turister, mens du kan finne billige flybilletter til Cuba mellom januar til mai. Det er også gode måneder å velge for å få billige hoteller i de cubanske byene. Temperaturen er behagelig, det er mindre risiko for orkaner enn i storm-månedene juni til november og du slipper de store mengdene turister, så legg gjerne Cuba-reisen til disse månedene.

Flyplasser

Det er mange flyplasser på Cuba som dekker hele den karibiske øyen. De mest populære flyplassene ligger ved Havanna og de største byene, men Cuba har også mange mindre flyplasser i byer og tettsteder over hele det langstrakte landet. De viktigste flyplassene på Cuba er: Havanna internasjonale flyplass Varadero flyplass Caya Coco flyplass Camaguey flyplass Holguin flyplass

Offentlig transport

På Cuba er den offentlige transporten varierende, og du bør være forberedt på å være fleksibel. Det er to busselskaper på Cuba, og bussene kan være moderne, effektive busser med aircondition, eller varme, trange busser som ikke akkurat følger rutetidene. Viazul er noe dyrere men desto mer behagelig, mens Astro er et cubansk selskap som stort sett brukes av cubanere. Spør gjerne lokalt om hva de anbefaler deg som turist. Det går også tog på Cuba, som dekker alle de større byene og regionhovedstedene. Tog er en spennende måte å oppleve landet på, men det er ikke den mest effektive reisemåten, og togene kan ofte være varme. Pass på bagasjen din når du reiser med offentlig transport. Du kan også leie bil på Cuba, og det kan være en flott måte å utforske landet på. Sørg for at du får leie en bil i god stand, og vær oppmerksom på at trafikken kan være mer kaotisk enn vi er vant til i Norge.

Informasjon og nødnummer

Nødnummeret på Cuba er 106, som du ringer dersom du befinner deg i en nødsituasjon og trenger politi, brannvesen eller medisinsk nødhjelp.

De fleste som flyr til Cuba vil ha med seg noen minner hjem igjen. Tradisjonelle cubanske produkter som sigarer og rom, cubansk musikk, kunst og håndverk er de mest populære handelsvarene på Cuba. Kaffe, bøker og antikviteter er også gode kjøp. Utvalget av varer og internasjonale produkter øker stadig, men det er fortsatt få vestlige produkter å få kjøpt. Cuba har en handelsblokade med USA, så vær oppmerksom på at amerikanske kredittkort ikke aksepteres. Butikkene er åpne fra 10.00 til 17.00 mandag til lørdag, og mellom 10.00 og 12.00 på søndager. Banker og offentlige kontorer på Cuba holder åpent fra 08.00 til 15.00 mandag til fredag, og enkelte bankfilialer er også åpne lørdag morgen.

Fem feriefavoritter

1. Malecón i Havanna: Havanna er blant Cubas absolutte reisefavoritter, og strandpromenaden Malecón tar deg langs vannet fra Havannas gamleby, som står på Unescos verdensarvliste, over en flott strekning med interessante, gamle bygninger og mye liv. Få med deg den strålende solnedgangen herfra, og legg også turen innom en av Havannas sigarfabrikker om du kan.

2. Trinidad: Den unike, spanske kolonibyen Trinidad ligger på sørsiden av Cuba. Her er det som om tiden stoppet i 1850, med flotte bygninger i pastellfarger, brostein i gatene og vakre overnattingssteder i kolonistil.

3. Vinales: Den lille landsbyen Vinales ligger i en frodig dal med samme navn. Dette sies å være det mest naturskjønne området på Cuba, med nydelige turområder, storartete grotter og en rekke aktiviteter som sykling, riding og en sjarmerende botanisk hage.

4. Ciénaga de Zapata: Sumpområdet Zapata er en nasjonalpark på Cuba, og den ligger bare en kort kjøretur sørover fra Havanna. Her finnes det et rikt dyre- og fugleliv, med krokodiller og unike planter.

5. Strendene i Varadero: På en langstrakt halvøy et par timer fra Havanna ligger badeparadiset Varadero, der mange norske turister legger Cuba-ferien. I tillegg til usedvanlig vakre strender kan Varadero, som er Karibias største resort, også blant annet by på vannsport, fallskjermhopping og golf.

Kjappe fakta

Hovedstad: Havanna

Areal: Ca. 110 000 km²

Innbyggertall: Ca. 11,3 millioner innbyggere

Valuta: Det er to myntenheter på Cuba: konvertible cubanske peso (CUC) og cubanske pesos (CUP). CUC er den vanlige for turister.

Landkode: +53

Tidssone: 6 timer etter Norge, UTC-5.

Religion: Romersk-katolsk kristendom og afro-amerikansk santeria-religion

Offisielt språk: Spansk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.