Kart

Sammenlign flybilletter til Sveits

Sveits

Ferie i Sveits kan bety alt fra snøkledd vinterferie i vakre alpefjell, storbyreiser til midten av Europa, eller aktiv ferie i flott natur. Det storslåtte alpelandet Sveits ligger på Europas tak, med spisse, bratte fjelltopper og imponerende natur. Noen mener det er Europas vakreste land, og blandingen av kulturer, språk og tradisjoner fra både fransk, tysk og italiensk gjør at Sveits er et spennende land å reise til hele året. Det sies at Sveits blander fransk kulinarisk innflytelse, italiensk lidenskap og tysk effektivitet med omgivelser som kan ta pusten fra de fleste. Nydelige innsjøer, buldrende fosser og skjøre blomster i alpine strøk er bare noe av det du kan oppleve i Sveits om sommeren, mens vintermånedene byr på fantastisk vintersport, skibakker og gondolheiser med iøynefallende utsikt. Sveits er en av verdens mest fredelige nasjoner, og de er kjent for alt fra sveitserur og lommekniver til Toblerone og ost. Sveits har mengder av severdigheter på et relativt lite område. I de sveitsiske kantonene finner du verdensledende naturvitenskap i Cern, diplomater i Genève, over 1000 museer spredt over hele landet og historiske slott i flotte omgivelser. Sveits er berømt for bankene sine, og hvis du ikke har smakt sveitsisk sjokolade har du noe godt i vente. Ikke nøl med å bestille flybilletter til Sveits, for med så mange fantastiske muligheter for ferieopplevelser er bare å sette i gang.

Visum

Det er ikke visumplikt for norske borgere som reiser til Sveits. Du må ha gyldig pass selv om Sveits nå er en del av Schengen-samarbeidet, ettersom pass er den eneste internasjonale gyldige identifikasjonsformen for nordmenn.

Sesong

På grunn av de mange fjellene i Sveits er det store lokale forskjeller i klima og temperaturer. Generelt har de sveitsiske somrene mye sol, temperaturer opp mot 30 grader og risiko for en del nedbør. Helt sør i Sveits er det nesten middelhavsklima. Vintermånedene er kalde, men det blir generelt ikke mye under 10 minusgrader de fleste steder. Høysesongen for turister i Sveits er om sommeren, og særlig juli og august betyr ofte høyere priser på både overnatting og flybilletter. Det er like fint å reise til Sveits om våren eller tidlig på høsten, særlig om du vil drive med utendørsaktiviteter som turgåing, fjellklatring, canyoning, mountain biking og rafting. Vintersesongen starter i desember og holder på til midten av april. Januar og februar er høysesong for skisport og vinteraktiviteter som brevandring. Det er mulig å finne billige flybilletter til Sveits i april, mai og oktober, mens desember har noe høyere priser på reise, hotell og aktiviteter.

Flyplasser

I et lite og fjellrikt land som Sveits er det en håndfull flyplasser som dekker de største byene og de mest populære skidestinasjonene. Det er lite innenriks flytrafikk i Sveits, men det går direkte fly til og fra store deler av verden på sveitsiske flyplasser. Å fly til Sveits inkluderer de internasjonale flyplassene i Zurich og Genève, eller mindre flyplasser som dem i Bern og Lugano. Velg flyplassen i den delen av Sveits du skal til, så kan man ta buss, tog eller leie bil for å dra videre til det endelige målet for reisen. Mange bruker flyplassene i Sveits til å komme seg til populære skisportsteder i Alpene, enten målet for reisen ligger i Sveits, Frankrike, Italia eller Østerrike. De viktigste sveitsiske flyplassene er: Zurich flyplass Genève flyplass Basel Mulhouse Freiburg flyplass Bern flyplass Lugano Agno flyplass

Offentlig transport

Det sveitsiske kollektivnettverket er blant verdens mest effektive. Både tog, bane, buss og trikk går svært punktlig, og det er sjelden kollektivtrafikken er forsinket. Effektiv håndtering av billetter, passasjerer og bytte mellom ulike transportmidler gjør at det meste går som smurt, og det er både behagelig og raskt å forflytte seg med offentlig transport i Sveits. Det er imidlertid ikke særlig billig, så dersom du skal bruke buss, tog, trikk eller bane i noen utstrakt grad lønner det seg å kjøpe reisepass eller periodekort. De sveitsiske togene er raske og har et omfattende nettverk. Busser korresponderer effektivt med tog, og lar deg reise videre på samme billett. I de store sveitsiske byene er både buss, trikk og bane vanlig, og Lausanne har dessuten metro. 

Informasjon og nødnummer

Sveits har egne nødnumre for politi, brannvesen og ambulanse. De fleste operatørene snakker engelsk i tillegg til regionspråkene tysk, fransk og italiensk. Dersom du kommer ut for et nødstilfelle på reisen i Sveits kan du ringe 117 for politi, 118 for brannvesen og 144 for ambulanse.

Fem feriefavoritter

1. Matterhorn: Matterhorn er et av de mest legendariske fjellene i Sveits, og fjellets 4478 meter tiltrekker seg fjellklatrere, skigåere og eventyrlystne turister i tusentall hvert år. Den lett gjenkjennelige, spisse fjelltoppen er dessuten symbolet på Toblerone-sjokoladen, et annet populært sveitsisk ikon.

2. Jungfrau-fjellet: Jungfrau er et av de høyeste fjellene i Bern-alpene sentralt i Sveits. Den populære fjelltoppen sies å være et av de beste utsiktspunktene i Sveits, med et vakkert landskap som veksler mellom stupbratte avgrunner, brekledde daler og snøkledde fjelltopper. Her er også Europas høyeste jernbanestasjon, stoppet Jungfraujoch på 3454 meter.

3. Chillon-slottet: Det eventyraktige Chillon-slottet ved Genèvesjøen er den best besøkte historiske bygningen i Sveits. Slottet stammer fra 1100-tallet, og har huset kongelige og berømte fanger i de mørke fangehullene.

4. Rheinfall-fossen: Rheinfall er Europas største foss, og de enorme vannmengdene i Rhinen som fosser ned her kan ta pusten fra de fleste. Fossen er en av de største turistattraksjonene i Sveits, selv om det vurderes om noe av de kolossale kreftene kan utvinnes som energi.

5. Bern: Hovedstaden i Sveits ligger omslynget av Are-elven, og den sjarmerende byen med en Unesco-beskyttet gamleby er en vakker og vennlig hovedstad med flott arkitektur, gode bademuligheter om sommeren og historisk interessante bygninger.   

Kjappe fakta

Hovedstad: Bern

Areal: 41 285 km²

Innbyggertall: Ca. 8 millioner innbyggere

Valuta: Sveitsiske franc (CHF)

Landkode: +41

Tidssone: Samme som Norge, UTC+1

Religion: Kristendom

Offisielt språk: Tysk, fransk, italiensk og reto-romansk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.