Kart

Sammenlign flybilletter til Brasil

Flybilletter til Brasil

Festglade og fargerike Brasil er et av verdens største land. Brasil er et supert reisemål for den eventyrlystne, med et utall opplevelser, turistattraksjoner og severdigheter i spennende omgivelser. De livlige storbyene Rio de Janeiro, Sao Paolo og Brasilia introduserer deg til samba, caipirinha, capoeiro og karneval, mens den frodige Amazonas-elven og regnskogen fascinerer naturinteresserte. I naturskjønne Pantanal finner du milevis av våtmark og dyrearter du ikke visste fantes, mens på kysten av landet ligger det kritthvite tropiske strender klare til å bli utforsket med surfebrett eller solstol. Brasil er en lidenskapelig sportsnasjon som stiller som vertskap for både fotball-VM, sommer-OL og Paralympics. Fotballgleden på gatene, strendene og stadionene er smittende, og Brasil har noen av verdens beste supportere. Gå heller ikke glipp av de religiøse festivalene og opplevelsene, fra det verdensberømte karnevalet som feier over nasjonen i februar, til Kristusstatuen i Rio de Janeiro. Den ønsker besøkende velkommen til Brasil, en feriedestinasjon du aldri glemmer.

Visum

Dersom du skal på ferie til Brasil og er norsk statsborger, trenger du ikke visum for innreise. Du må ha med gyldig pass, og da kan du oppholde deg i 90 dager i landet uten visum.

Sesong

Det tropiske klimaet i Brasil frister turistene til å besøke landet året rundt. Temperaturen ligger ofte over 30 grader om sommeren, men Brasil er et stort land, så temperaturene kan variere mellom 15 grader opp til rundt 35C, avhengig av hvor du reiser. Høysesongen for turister er mellom desember og mars, og det er i løpet av disse månedene at store attraksjoner som karnevalet i Rio, jule- og nyttårsfeiringen og flere andre religiøse festivaler finner sted. Mai til september, med unntak av skoleferien i juli, er tidspunktene du finner de rimeligste flybillettene til Brasil. Dersom du skal besøke Amazonas er det tørrest og mest behagelig i juni, juli og august.

Flyplasser

Det er over 4000 flyplasser i Brasil, så nesten uansett hvor du vil reise kan du ta et fly. De aller fleste byene i landet har spennende turistattraksjoner å by på, så det er praktisk å fly til Brasils mange små og store steder. De viktigste flyplassene er: São Paulo Rio de Janeiro Brasília Belo Horizonte Salvador Porto Alegre

Offentlig transport

Brasil har et utmerket transportsystem i og mellom de fleste byene av en viss størrelse. Det baserer seg hovedsakelig på busstransport, og bussene i Brasil er som oftest komfortable og effektive, med hyppige avganger mellom de største byene. Innad i byene er lokalbusser en god måte å utforske bykjernen på, men vær oppmerksom på at det kan forekomme en del kriminalitet, så unngå å ta med verdisaker på bussen. I Amazonas-regionen er båttransport på elven både interessant og behagelig, og det er også det foretrukne transportmiddelet hvis du vil besøke Pantanal eller de mange øyene på Atlanterhavskysten. For lengre reiser bruker mange i Brasil fly, og lokale flyselskaper som Gol og TAM har rimelige flybilletter og flypass om du bestiller i god tid på forhånd.

Informasjon og nødnummer

Brasil er et mekka for shoppinginteresserte. De fleste butikker er åpne mellom 09.00 og 18.00 eller 19.00, mens kjøpesentre i storbyer som Rio de Janeiro, Sao Paulo og Brasilia stort sett har åpent frem til 22.00, mandag til lørdag. Dagligvareforretninger i Brasil er som oftest åpne i alle fall fra 09.00 til 19.00 eller 22.00, og mange har døgnåpent. Bank og offentlige kontorer har åpningstider mellom 10.00 og 16.00.

Nødnummeret til politiet i Brasil er 190, brannvesenet når du på 193, og trenger du ambulanse ringer du 192.

Fem feriefavoritter

1. Amazonas-elven: Verdens største elv og det aller best kjente regnskogsområdet byr på masser av dyreliv, unike planter og tett, tropisk skog. Det er imponerende å oppleve den enorme elven, men det kan være vanskelig å komme tett på dyr og urbefolkning i det skjøre økosystemet som er truet av menneskelig aktivitet.

2. Karnevalet i Rio: Hvert år i februar eksploderer Rio de Janeiro i en fest av farger, rytmer og folk. Det er en uforglemmelig opplevelse å se kostymene, dansen og festivitasen som fyller gatene i flere dager til ende.

3. Iguaçu Falls: Det flotte fossefallet Iguaçu ligger på grensen mellom Brasil, Argentina og Paraguay. Få med deg utsikten både fra den brasilianske og den argentinske siden for å virkelig sette pris på denne fossen, som er høyere enn Niagarafossen og bredere enn Victoriafallene.

4. Kristusstatuen på Corcovado: Hevet over Rio de Janeiro står den berømte Kristusstatuen på toppen av det vakre Corcovado-fjellet. Her får du utsikt over hele byen med Copacabana og Ipanema-strendene, og det kjente fjellet Sukkertoppen på den andre siden.

5. Pantanal: Verdens største våtmarksområde byr på et like variert og rikt dyreliv som Amazonas-området, og her på de åpne markene er det enda enklere å komme tett på de fascinerende naturopplevelsene. Reis rundt i båt eller på hesteryggen, prøv fiskelykken eller bare observer.

Kjappe fakta

Hovedstad: Brasilia

Areal: Ca. 8,5 millioner km²

Innbyggertall: Cirka 202 millioner

Valuta: Brasilianske real (BRL)

Landkode: +55

Tidssone: 3, 4 eller 5 timer etter Norge

Religion: Katolisisme

Offisielt språk: Portugisisk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.