Kart

Sammenlign flybilletter til Rio de Janeiro

Fargerike Rio de Janeiro er den mest besøkte byen på den sørlige halvkule, og med god grunn. Her kan du oppleve det berømte karnevalet i Rio, med sambarytmer og feststemning, du kan strekke deg ut på de verdenskjente strendene Copacabana og Ipanema, eller gå på museer eller shopping i storbyens travle gater. Kjøl deg ned med en fristende brasiliansk caipirinha på en av de mange spennende barene i sentrum dersom den varme solen blir for mye. I Rio finner du berømte attraksjoner som Jesus-statuen og fjellet Sukkertoppen, i tillegg til kulturopplevelser og sport nesten overalt – det er ikke uten grunn at Brasil har et av verdens beste fotballag. Rio de Janeiro var vertsby for finalen i fotball-VM i 2014 og skal holde sommer-OL i 2016, så for sportsinteresserte er det bare å planlegge reisen og å bestille billige flybilletter til Rio de Janeiro mens du kan.

Sesong

Det tropiske klimaet i Rio de Janeiro betyr at det stort sett er varmt og mye sol året rundt. Mellom 25 og 30 grader er vanlig på Rios soldager, og selv om det innimellom kan regne en del er det likevel varmt. Rio de Janeiro har sommertid når vi har vintertid, og de mest populære månedene å reise til Rio de Janeiro er desember og januar, i tillegg til Brasils vinterferie i juli. Under karnevalet i Rio, som stort sett finner sted i februar, er det ekstremt mange turister, og mange cruiseskip besøker dessuten byen mellom november og april. De kanskje aller beste månedene å fly til Rio de Janeiro er mellom april og juni eller august til november, da temperaturen er behagelig, det er færre turister i byen og du slipper å stå i kø i timevis for å komme inn på noen av Rios mest populære turistattraksjoner.

Offentlig transport

Det er enkelt å komme seg rundt i Rio de Janeiro med offentlig transport. Busser, metro og ferger i tillegg til taxi og Frescao, en bedre type busser, gjør det raskt og billig å forflytte seg fra et sted til et annet i Rio. Undergrunnen er veldig trygg og rask, og det er i tillegg billige billetter. Det er ingen problem å ta buss på dagtid, men det anbefales at turister ikke tar vanlig rutebuss på kveldstid – du kan imidlertid som oftest ta Frescao uten problemer, da disse er kjent for å være tryggere. Enkelte områder av Rio de Janeiro kan være best å unngå, særlig på offentlig transport.

Åpningstider

Butikkene i Rio de Janeiro er generelt åpne mellom 09.00 og 18.00 eller 19.00 mandag til fredag, og fra 09.00 til 13.00 på lørdager. Kjøpesentrene har åpningstider fra 09.00 til 20.00, stort sett mandag til lørdag. Enkelte butikker og kjøpesentre har søndagsåpent mellom 14.00 og 22.00, og du finner mange dagligvareforretninger i Rio som har døgnåpent hele uken. Bankene er stort sett åpne mellom 10.00 og 16.00 mandag til fredag,

Tips og driks

I Rio de Janeiro er det vanlig at et servicegebyr på 10% er inkludert på regningen. Du er ikke nødt til å betale dette, men det er svært vanlig. Det er ikke nødvendig å tipse i tillegg. På barer og kafeer betaler du vanligvis en regning på slutten av kvelden, og derfor er det ikke så vanlig å tipse noe særlig, men legg gjerne igjen ekstra om du føler for det. Rund opp til nærmeste hele real i taxi. I Rio de Janeiro er det vanlig å unngå mynter så mye som mulig, så det betyr at du gjerne betaler litt ekstra, men at du gjerne ikke trenger å tipse utover det. På hotellet kan du gi noen real til rengjøringspersonalet og eventuelt for hjelp med bagasje.

Nødinformasjon

Nødnummeret til politiet i Brasil 190, du når brannvesenet i Rio de Janeiro på 193 og for ambulanse ringer du 192.

Severdigheter

1. Kristusstatuen: På Cocorado-fjellet utenfor Rio de Janeiro står den 30 meter høye Kristusstatuen og ønsker besøkende velkommen med åpne armer. Den ikoniske statuen ble bygget til frigjøringsmarkeringen fra Portugal i 1922, og er en av verdens mest kjente religiøse statuer.

2. Copacabana: Rio de Janeiros strender er verdensberømte, og både Copacabana og Ipanema tiltrekker seg store mengder turister og lokale. Her spilles det fotball og volleyball, det soles, bades og poseres. Det har til og med blitt skrevet flere sanger om begge disse flotte strendene.

3. Karnevalet i Rio: Det finnes mange karneval, men ingen er mer berømt, beryktet og besøkt enn karnevalet i Rio. Flere dager til ende danses og festes det med masker, samba og lettkledde kropper, så det er bare å kaste seg uti det.

4. Sukkertoppen: Ta taubanen opp til Sukkertoppen for å få den beste utsikten over Rio de Janeiro, inkludert Kristusstatuen og Copacabana. Det er også muligheter for å ta en helikoptertur rundt fjellet, for de uten høydeskrekk.

5. Maracana Stadium: Brasils nest største fotballstadion er både vertsstadion for fotball-VM for annen gang i 2014, og her skal også åpningsseremonien til sommer-OL i 2016 holdes. Når det ikke er stor-arrangementer på gang drar tusenvis av publikummere hit for å se favorittlagene sine spille lokal fotball i Rio de Janeiro.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 6 500 000

Valuta: Brasilianske real (BRL)

Landkode: +55

Religion: Romersk-katolsk

Tidssone: Mellom 3 og 5 timer etter Norge, avhengig av vintertid og sommertid. Tidssonen er UTC -3.

Offisielt språk: Portugisisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Rio de Janeiro

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.