Kart

Sammenlign flybilletter til Fortaleza

Fortaleza ligger på Brasils nordvest kyst og er både hovedstad og kommune i Ceará fyklet. Det er en av de største byene i landet og har lenge vært en av de mest populære feriemålene for brasilianske turister. I løpet av det siste tiåret har området fått mye større oppmerksomhet blant reisende fra blant annet Europa, Nord-Amerika og andre deler av Sør-Amerika.

Fortaleza er en magnet på de som søker etter sol, strand og bra uteliv. Kombinert med hyggelige mennesker, god mat og en flott og fargerik kultur er dette et mekka for folk som vil slapp av på dagen og feste på natten. Utallige strender innen rekkevidde, hyggelige små fiskelandsbyer, flust av nattklubber og flere soldager per år enn du kan drømme om - det er ikke rart Fortaleza lokker!

 

Visum

Norske borgere kan oppholde seg i Brasil i inntil 90 dager uten visum.

Sesong

Fordi Fortaleza ligger såpass nærme ekvator er klimaet stabilt hele året med rundt 30 grader på dagen og 25 grader i vannet. Det er mest sol mellom juni og februar. Regnsesongen finner sted mellom mars og juni.

Reise rundt

Byens buss-nettverk er omfattende og relativt billig og de fleste busser har aircondition. Alle de store turistattraksjonene kan nås med buss. Taxi er også et bra og billig alternativ. Husk at du kan forhandle om prisen hvis det er snakk om en lengre reise (på mer enn R$10).

Åpningstider

Butikker har generelt åpent mandag til fredag, fra 09.00 – 18.00 eller 19.00. Matbutikker holder åpent lenger, noen 7 dager i uka, 24 timer i døgnet. Kjøpesentre operer også med lengre åpningstider, noen har søndagsåpent. Bankene har åpent fra 10.00 – 16.00.

Tips

På barer og restauranter pleier det å bli lagt til 10% service. I tillegg er det vanlig å gi 5%. Når det gjelder taxisjåfører, hotellansatte osv., holder det gjerne med et par real.

Nødnummer

Ambulanse 192, politi 190, brann 193

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: Rua Rocha Lima 371, Joaquim Tavora, CEP 60135-000  - FORTALEZA - CE – BRASIL. Telefon: (85) 3242 0888. 

 

Severdigheter (topp 5)

 

1.    Praia Do Futuro. Dette er byens mest populære strand med helt supre badeforhold, og trass i sin nærhet til byen, ligger den til slik at du sliper synet av høyblokker og betong. Her samles solslikkere og surfere for å slappe av og spise god mat: Sandstripa er nemlig krydret med boder som serveres de deiligste lokale retter og kald drikke.

2.    Moro Branco Beach. Hvis Praia Do Futuro er den mest populære stranda, er Moro Branco, med sine rødfargede steinformasjoner, ganske sikkert den vakreste. Velg om du vil sole deg eller utforske strandområdet til fots, på hesteryggen eller med en beach boogie.

3.    Cucombo Beach. Ta en dagstur til den vakre stranden i Cumbuco fiskelandsby hvor du kan legge deg rett ut på den fine hvite sanda, drikke øl i baren eller bli med på fart og spenning i form av vannsport. Hva med kitesurfing, vannski eller wakebaording?

4.    Praia da Iracema. På byens strandpromenade og strand er det yrende liv dag som natt. Grunnet strandens sentrale beliggenhet, kan de fleste besøkene gå hit fra hotellene sine, og etter en dag med sol og skyfri himmel kommer de ofte tilbake på kvelden for spise, drikke og sanse på av de mange restauranter og barer som holder hus her. Et av de mest kjente er Praia hvor underholdning, sambarytmer og Forro står på menyen.

5.    Iguatemi Fortaleza. Beach Park. Komplekset på hele 170 000 m²ligger 16 kilometer unna Fortaleza. Her finner du hotell, suvenirbutikker, museum og Latin-Amerikas største badeland hvor den eventyrlysten kan surfe i bølgebassenget eller skli ned verdens høyeste vannsklie i over 100 kilometer i timen.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 2,5 millioner

Valuta

Real (BRL)

Telefon:

+ 55

Religion

Katolisisme

Tidsforskjell

-4

Offisielt språk

Portugisisk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Fortaleza

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.