Kart

Sammenlign flybilletter til Natal

Hovedstaden i Rio Grande do Norte har vokst seg stor på turistkartet siden den ble etablert som bosetning utenfor fortet ”Forte dos Reis Magos” i 1959. Natal er en hvit verden av sanddyner og sol og perfekt for de som søker en skikkelig avslappet ferie, og i dag er området like mye Brasilianernes favorittreisemål som Nordmenns og andre søl-søkende folk og fe.

Byen har flere turistattraksjoner, men er først og fremst kjent for sin naturlige skjønnhet og dens største trekkplaster er helt klart strendene tett fulgt av restaurantene og utelivet, samt beach buggy-kjøring, så dette er kanskje stedet for deg som først og fremst ønsker å dra på teater eller besøke museer. Mellom sol-slagene og avkjøling i Atlanterhavet er det mye deilig mat og godt drikke å bruke tiden på.

 

 

Visum

Norske borgere kan oppholde seg i Brasil i inntil 90 dager uten visum.

Sesong

Grunnet sin korte avstand til ekvator er klimaet i Natal stabilt hele året med rundt 30 grader på dagen og 25 grader i vannet. Det er mest sol mellom juni og februar. Regnsesongen finner sted mellom mars og juni.

Reise rundt

Natal har et godt utviklet bussystem. Ellers er det veldig kjekt å ta taxi.

Åpningstider

Butikker har generelt åpent mandag til fredag, fra 09.00 – 18.00 eller 19.00. Matbutikker holder åpent lenger, noen 7 dager i uka, 24 timer i døgnet. Kjøpesentre operer også med lengre åpningstider, noen har søndagsåpent. Bankene har åpent fra 10.00 – 16.00.

Tips

På barer og restauranter pleier det å bli lagt til 10% service. I tillegg er det vanlig å gi 5%. Når det gjelder taxisjåfører, hotellansatte osv., holder det gjerne med et par real.

Nødnummer

Ambulanse 192, politi 190, brann 193

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse:Rua Carlos Passos, 1764 – Tirol CEP 59015-310 - NATAL - RN – BRASIL. Telefon: (84) 3211 6800

 

Severdigheter (topp 5)

1. Forte dos Reis Magos. Festningen, som stod ferdig 25. Desember 1599, var den første milepælen i Natal og står der den dag i dag. Utsikten over byen, Ponte Nova bro og sanddynene over Rio Potengi er fantastisk. Festingen inneholder et kapell, en brønn, kanoner og soldatboliger og i det gamle fengselet ligger det en kiosk.

2. Ponta Negra. Av Natals bystrender, er Praia Ponta Negra (14km sør for sentrum) den fineste og også mest kjente. Her ligger en strandpromenade med en rekke restauranter og andre turistbutikker og du har en flott utsikt til Morro do Careca– en kjempestor sandbank som går rett ned i sjøen. Buss 56 går herfra til mange av andre byens strender, så det er bare hoppe der du synes vannet ser finest ut.

3. Beach buggy. En av de mest populære tingene å ta seg til i Natal er å spinne rundt i sanddynene i en beach buggy Bli med på en buggy-tur til enten Genipabu, Lagoa do Pitangui (som har kajakker og pedalbåter) eller Lagoa de Jacumã, hvor du også kan sandsurfe ned i vannet.

4. Forro De Túrista. Hvordan kan noe så turistifisert være så moro? Forró do Turista er en torsdag happening som har funnet sted på gårdsplassen til Centro de Turismo siden 1987 og hvor folk kan svinge seg i valsen, eller vrikke på hoftene, rettere sagt, under åpen himmel og til lyden av blant annet forro-musikk.

5. Natal Akvarium. Natal er hjem til Brasils største akvarium og her bor  omtrent 60 forskjellige dyrearter, blant annet mange ulike type fisk (også pirajaer), sjøhester, reker, rokker, blekksprut og til og met et par pinnsvin. I den største tanken svømmer så snille at du kan ta på dem

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 800 000

Valuta

Real (BRL)

Telefon:

+ 55

Religion

Katolisisme

Tidsforskjell

-4 på vinteren, -5 på sommeren

Offisielt språk

Portugisisk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Natal

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.