Kart

Brussels Airlines flybilletter

Det belgiske hovedflyselskapet Brussels Airlines er blant Europas nyeste flyselskap. Det ble stiftet i 2006, og er Belgias største. Med over 3500 ansatte og over 40 fly dekker de reisebehovene til passasjerer som reiser til og fra Belgia, eller som bruker Brussel som knutepunkt for reiser mellom Europa, Afrika og Nord-Amerika. Brussels Airlines flyr til over 70 destinasjoner i Europa og Afrika, i tillegg til et par utvalgte flyplasser i USA, inkludert New York. Hovedbasen er på Brussels Airport, og selskapet har over 250 daglige flyvninger med utgangspunkt i Brussel, den viktigste flyplassen i Belgia.

Brussels Airlines er medlem i Star Alliance, sammen med blant annet SAS, United Airlines og Lufthansa. De fokuserer spesielt på flyreiser til Afrika, med 19 direktedestinasjoner fra Brussel. Sammen med samarbeidspartneren Korongo Airlines dekker Brussels Airlines store deler av både feriedestinasjonene og forretningsreisene til og fra Afrika.

Flyselskapet Brussels Airlines har blitt kåret til årets kort-distanse-flyselskap i Belgia ni år på rad, og har også flere ganger blitt premiert for sitt langdistansetilbud. De har fått miljøutmerkelser ved å redusere utslipp og energiforbruk med opptil 70%. Brussels Airlines har dessuten spesielt blitt premiert for langdistansereisene mellom USA og Afrika – og for førsteklasses sjampanje om bord.

Lojalitetsprogrammet Miles and More gir medlemmene reisefordeler, og Star Alliance-kortholdere får også mulighet til å spare opp poeng og få tilgang til fordelene som Brussels Airlines tilbyr sine lojale kunder. 

Hvorfor fly med Brussel Airlines?

Forfriskninger ombord

På reiser til og fra USA og Afrika tilbyr Brussels Airlines et utvalg mat og drikke inkludert i billettprisen. På økonomiklasse kan du velge mellom ulike varmretter, og du får også varm og kald drikke og iskrem om du ønsker det. Businessklasse-reisende får en spesialtilpasset meny med forretter og hovedretter, og kabinpersonalet i Brussels Airlines byr på kaffe og likør med belgisk sjokolade, i tillegg til et utvalg ost og fine viner. Reiser du med barn kan du bestille egne Kidibul-måltider i barnevennlig innpakning gratis på forhånd, uansett hvilken billettklasse du reiser på. På korte reiser innad i Europa er det mat og drikke til salgs for de som reiser økonomi. Reiser du på Economy Plus får du et varmt måltid eller snack avhengig av tidspunkt. På businessklasse serveres velkomstdrink, et lett gourmetmåltid og fine belgiske sjokolader. Som underholdning har Brussels Airlines filmer og TV-programmer på personlige TV-skjermer for alle reisende på lengre reiser. Og dersom du sjekker inn på nett får du gratis tilgang til en rekke digitale aviser på telefonen eller PCen din under reisen. Brussels Airlines har også flymagasinene b. there og b. spirit om bord.

Bagasjeinformasjon

Tillatt bagasje på flyreiser med Brussels Airlines er avhengig av destinasjonene du reiser mellom, og billettypen din. Generelt sett har alle reisende minst 1 kolli bagasje på opptil 23 kilo, med maksimalt yttermål på 158 cm på alle reiser innad i Europa, Nord-Afrika og til USA. For reiser til og fra vest-, øst- og sentral-Afrika kan du ta med opptil to kolli på maks 23 kilo. Reisende på business-klasse kan ha med seg to kofferter på alle reiseruter. Dersom du er Star Alliance Gold-medlem eller medlem i Brussels Airlines medlemsprogram Miles and More får du også ett kolli ekstra bagasje på alle reiseruter dersom du ønsker det.

Slik sjekker du inn

Med Brussels Airlines kan du sjekke inn på nett fra 24 timer før avgang, til 1 time før flyet går. Du kan velge sete og skrive ut ombordstigningspasset ditt hjemme dersom du sjekker inn på nett. Det er også mulig å sjekke inn på mobilen, og på de fleste flyplasser kan du scanne ombordstigningskortet du får tilsendt på mobilen ved gaten. Brussels Airlines har egne innsjekkingsautomater på enkelte flyplasser, eller du kan sjekke inn i skranke der dette ikke er tilgjengelig. Dersom du flyr med bagasje kan du levere den i bag drop om du sjekker inn på forhånd eller i automat, senest 40 minutter før avreise på fly innad Europa, og senest 70 minutter før avgang for langdistansereiser. På enkelte afrikanske destinasjoner tilbyr Brussels Airlines også innsjekk på sine City-kontorer, slik at du kan unngå køene på flyplassen. Sjekk flyselskapets nettsider for mer informasjon om hvilke byer dette gjelder.

Sitteplassinformasjon

På økonomiklasse hos Brussels Airlines har du seteavstand på mellom 76 og 88 cm, og på businessklasse er setene opptil 115 cm, med muligheter for å legge det helt flatt på lengre reiser. Du kan kontakte Brussels Airlines etter du har bestilt flybilletten din, og i god tid før avreise, for å be om et spesielt sete. Selskapet vil prøve å imøtekomme ønsker, særlig for medlemmer i Miles and More-programmet.

Avgifter og rabatter

De fleste skatter og avgifter er inkludert i billettprisen hos Brussels Airlines. Dersom du betaler med kredittkort kan det koste ekstra. Å endre eller avbestille billetten din før du reiser er gratis for reisende på businessklasse, men det påbeløper et administrativt gebyr for andre billettyper. Et gebyr gjelder også for barn som reiser alene.

Punktlighet

Brussels Airlines er kjent for å være punktlig og effektivt, og regnes blant de fem mest punktlige flyselskapene i Europa. Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i april 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

Brussels Airlines

5,0/5
Basert på 5751 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.