Kart

American Airlines flybilletter

American Airlines er et av de store flyselskapene i USA. De tilbyr flyreiser både innenriks i USA og til en rekke internasjonale flyplasser. American Airlines dekker hele 340 destinasjoner, med reisemål i Karibien, Sør-Amerika, Europa og Asia, i tillegg til over 80 flyplasser i USA. Selskapet ble stiftet i 1930, da 82 mindre flyselskaper slo seg sammen for å danne en nasjonal organisasjon. I dag er selskapet verdens største flyselskap når man ser på antall passasjerer i løpet av et år: American Airlines fraktet over 193 millioner passasjerer i fjor. De har dessuten størst antall fly og flest passasjerkilometer i verden. Selskapet ble nylig slått sammen med US Airways. Hovedbasen til American Airlines er på Tulsa Internasjonale flyplass i Oklahoma, mens flyselskapets hovedkvarter ligger i Fort Worth i Texas, hvor over 4000 ansatte har sitt kontor. American Airlines er medlem i Oneworld-alliansen, sammen med blant annet British Airways, Finnair og Iberia. 

Hvorfor fly med American Airlines

Forfriskninger ombord

På første klasse og for business-passasjerer har American Airlines et attraktivt serveringstilbud med lekker mat, alkoholholdig og alkoholfri drikke, snacks, frukt og forfriskninger om bord på flyet. På første klasse starter flyreisen med en mimosa, og du får muligheten til å velge viner til maten fra et nøye utvalgt vinkart. Maten som serveres er alltid basert på fremragende råvarer og du får flere retter servert på lengre reiser. På økonomiklasse får passasjerene hos American Airlines servert smakfulle småretter, snacks, varme og kalde retter og forfriskende drikke, avhengig av reiselengde og destinasjon. Menyene oppdateres jevnlig for å passe sesongen og tilgjengelige råvarer. Det er Wifi tilgjengelig mot en liten avgift på en rekke American Airlines-fly. De tilbyr også underholdning på videoskjermer i taket eller i setet, avhengig av billettype. Selskapets flymagasin heter American Way og det inneholder reiseguider, tips og flytilbud.

Bagasjeinformasjon

På flyreiser med American Airlines kan alle passasjerer ha med seg et stykk håndbagasje, i tillegg til en personlig gjenstand. Håndbagasjen kan ha maksimale yttermål på 114 cm (eller 56 cm x 45 cm x 23 cm). Den må passe inn i bagasjehyllen, men har ellers ingen vektbegrensning, annet enn at du må kunne løfte den opp og ned uten assistanse. Den personlige gjenstanden, som kan være en håndveske, PC-veske, kameraveske eller lignende, må være mindre enn håndbagasjen, og passe under setet foran deg. I tillegg lar American Airlines deg ha med yttertøy, pute eller teppe, mat til reisen, lesestoff og taxfreevarer. For innsjekket bagasje gjelder forskjellige regler avhengig av hvor du flyr. På flyreiser mellom Europa og Nord-Amerika kan alle passasjerer ha med seg et kolli innsjekket bagasje på opptil 23 kilo inkludert i billettprisen. For en ekstra avgift kan du kjøpe et ekstra kolli, som også kan være maks 23 kilo. Kofferten kan maksimalt ha 157 cm som yttermål. Reisende på første eller business-klasse kan ha hele tre kofferter med seg uten ekstra kostnad, og medlemmer i American Airlines’ fordelsprogram får også ekstra bagasjekvoter, på mellom en og tre kofferter avhengig av medlemsnivå. For kortere reiser og innenriksreiser i USA koster det $25 for første koffert og $35 for koffert nummer to per vei hvis du flyr økonomiklasse med American Airlines.

Slik sjekker du inn

American Airlines tilbyr innsjekking på nett fra 24 timer til 90 minutter før flyavgang på internasjonale flyreiser, og 45 minutter før avgang på innenriksreiser og fly til Karibien. Du skriver ut boardingkort hjemme, eller du kan få ombordstigningskortet tilsendt til mobilen. American Airlines har også selvbetjente innsjekkingsautomater på en rekke flyplasser, og de har dessuten selvbetjente automater på Londons Paddington Station før du går på Heathrow Express til flyplassen. I tillegg er det mulig å sjekke inn i skranke om du trenger assistanse, eller om du reiser med spedbarn.

Sitteplassinformasjon

Du kan velge sete gratis når du sjekker inn hos American Airlines. Dersom du foretrekker et spesielt sete på flyreisen, kan du også betale en avgift for å velge sete på forhånd eller når du bestiller billetten. Dersom du er medlem i Executive Club eller om du reiser på første klasse får du muligheten til å velge sete fra bestillingstidspunktet og inntil 25 timer før avgang, uten ekstra kostnad. Setene hos American Airlines er mellom 43 og 47 cm brede på økonomiklasse, fra 50 cm brede på Business Class og hele 76 cm brede på første klasse.

Avgifter og rabatter

American Airlines har en rekke valgfrie tjenester som du kan betale for, inkludert Wifi, ekstra bagasje, setevalg og mat og drikke på kortere reiser. Dersom du vil endre billetten til et annet fly samme dag koster det $75, og billetter utstedt av fra billettkontorene til American Airlines kommer med et gebyr på $25. Se nettsidene til flyselskapet for detaljert informasjon om andre avgifter. For reisende med barn er det mulig å få rabatterte barnebilletter, avhengig av reisemål og barnets alder på reisetidspunktet. For barn som reiser alene påbeløper et gebyr på $150 hver vei. American Airlines tilbyr i enkelte tilfeller studentrabatt på billetter.

Punktlighet

American Airlines flyr et stort antall passasjerkilometer, og prosentvis punktlighet er noe lavere enn andre flyselskaper.
Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i juli 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

American Airlines

5,0/5
Basert på 30251 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.