Kart

Sammenlign flybilletter til Mexico

Mexico

De siste årene har det vært en merkbar økning i turister som setter seg på fly til Mexico. Den spennende naboen til USA er kjent for godt vær, fargerik kunst, flotte strender og et fyrverkeri av festivaler og natteliv. Mexico kan by på flotte ferieopplevelser for hele familien. Prøv for eksempel å utforske de historiske ruinene på Yucatán-halvøya, lek med de rike i strandparadisene Acapulco, Cancún og Cabo, eller la deg fascinere av de travle storbyene Mexico City, Guadalajara og Monterrey. Mexicansk mat er blant våre favorittkjøkken, og du setter garantert pris på en rykende fersk burrito fra en av de mange fortausrestaurantene og bodene i hele Mexico. Og glem ikke tequilaen, som i Mexico er en stolt drikk som nytes og diskuteres på lik linje som whisky her hjemme. Hvis du vil benytte deg av Mexicos førsteklasses tilbud innen dykking, surfing og vannsport er det imidlertid kanskje smart å spare tequilaen til senere. Naturen i det varierte mexicanske landskapet er spennende å utforske, fra jungel og ørken til vulkaner og korallrev. Bestill flybilletter til Mexico og la deg rive med av den mexicanske livsgleden du også.

Visum

Har du norsk pass trenger du ikke visum for å reise til Mexico. Du kan oppholde deg der i 6 måneder som turist med turistvisumet som automatisk utstedes når du ankommer med fly til Mexico. Husk reise- og sykeforsikring, og dersom du skal på forretningsreise må du søke den mexicanske ambassaden i København om forhåndsutstedt forretningsvisum.

Sesong

Klimaet i Mexico er generelt varmt og fuktig på kysten, med rundt 30 grader hele året, mens innlandet har temperaturer på 20-tallet, med kjølige måneder i desember og januar. De varmeste månedene er avhengig av hvor i landet du befinner deg. Juli og august er varmest på stillehavskysten, mens mai til september har temperaturer på opptil 40 grader i Yucatán-området. Høysesongen for turister er fra februar til mai, men det er også populært å reise for å oppleve noen av Mexicos mange spennende festivaler. Du finner billige flybilletter til Mexico mellom november og januar, og da er det også mulig å få gode hotelltilbud.

Flyplasser

Med en lang rekke populære reisemål er det mange flyplasser i Mexico som tar deg til favorittdestinasjonen din. Fra de populære feriestedene ved Stillehavskysten og i Mexico-gulfen til innenlandsfavorittene Mexico City og Guadalajara – du kan ta fly til Mexico nesten hvor som helst. Her er de mest trafikkerte av Mexicos flyplasser : Mexico City flyplass Guadalajara flyplass Cancún flyplass Tuxtla Gutierrez flyplass Mérida flyplass

Offentlig transport

Å reise rundt i Mexico er både enkelt og rimelig, takket være det godt utviklede kollektivtilbudet. Buss er en rimelig og effektiv måte å reise på i Mexico, med hyppige avganger på behagelige busser. De fleste byene har en bussterminal der busser mellom de største byene i Mexico stopper, og du kan kjøpe billige billetter eller betale litt mer for første klasse. Innad i byene er lokalbusser rimelige og dekker de fleste severdigheter i Mexico. Tog er lite brukt, annet enn et par populære turistruter fra Mexicos tequila-region og i det tidligere kopper-distriktet Chihuahua. Dersom du vil utforske Mexico på egenhånd er det fint å leie bil, selv om det er litt mer utfordrende enn å kjøre hjemme i Norge. Taxi er overraskende rimelig i Mexico, og fint å bruke for å komme seg rundt i storbyene. Sørg for at taksameteret virker, eller avtal pris på forhånd – det er lov å prute!

Informasjon og nødnummer

I Mexico er 911 det generelle nødnummeret, men det er også egne nødnumre til de ulike instansene. Om du trenger ambulanse mens du er på reise i Mexico ringer du 065, politi er 066 og brannvesenet nåes på 068.

Mexico er et spennende land å shoppe i. Fargesterke tekstiler, tradisjonell keramikk, vakre sølvgjenstander og selvsagt den berømte tequilaen er blant de beste kjøpene du kan gjøre når du reiser til Mexico. Den beste handelen gjør du på det lokale markedet, som vanligvis stenger mellom 14.00 og 15.00. De fleste forretninger holder åpent mellom 09.30 og 20.00 mandag til lørdag, mens dagligvareforretningene er åpne fra 08.00 til 20.00. I Mexicos storbyer er det mange døgnåpne supermarkeder, og kjøpesentre har gjerne åpent til 20.00.

Fem feriefavoritter

1. Mexico City: Digre Mexico City er blant verdens største byer. Den travle metropolen er mer enn en pulserende storby: utforsk historiske kulturskatter i fleng på Palacio Nacional, og blant forurensing og høyblokker finner du en rekke flotte parker, katedraler og spennende markeder.

2. Chichén Itzá: På Yucatán-halvøya ligger den verdensberømte Maya-ruinen som er blant Mexicos aller mest populære severdigheter. Dette senteret i Maya-folkets sivilisasjon er en av de flotteste og mest imponerende ruinene i verden, og bør oppleves.

3. Teotihuacán: Nordøst for Mexico City ligger ruinene av oldtidsbyen Teotihuacán som tidligere var en av verdens største byer. Her finner du en enorm samling av pyramider, boligkomplekser og fargerike veggmalerier som er overraskende godt bevart.

4. Cancún: En av Mexicos populære badesteder. Med en idyllisk beliggenhet i Mexicogolfen er Cancún kjent for sine langstrakte, nydelige strender, spennende utesteder og verdens nest lengste korallrev. En annen populær badedestinasjon er Acapulco, på andre siden av landet ved Stillehavskysten.

5. Palenque: Midt i jungelen i Chiapas-distriktet ligger de omfattende Palenque-templene som er de beste eksemplene på Maya-arkitektur i hele Mexico.

Kjappe fakta

Hovedstad: Mexico City

Areal: Ca. 1,9 millioner km²

Innbyggertall: Ca. 120 millioner innbyggere

Valuta: Mexicanske peso (MXN)

Landkode: +52

Tidssone: 7 timer etter Norge, UTC-6.

Religion: Staten i Mexico er sekulær, men befolkningen er først og fremst romersk-katolsk

Offisielt språk: Spansk, og 62 ulike minoritetsspråk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.