Kart

Aeroflot flybilletter

Russiske Aeroflot er det nasjonale flyselskapet i Russland, og også det største flyselskapet i Det russiske samveldet. Aeroflot ble stiftet i 1923, og er blant verdens eldste flyselskap. De var også verdens største under Sovjet-tiden, og er den dag i dag en av de største flyselskapene globalt, med over 30 000 ansatte verden over, og over 20 millioner passasjerer i året.

Aeroflot flyr til over 120 destinasjoner i en rekke land, og de har sin hovedbase på Moskvas Sheremetyevo Internasjonale flyplass. Selskapet dekker reisemål i Russland, Europa og Asia, med enkelte destinasjoner i USA og Afrika.

Aeroflot er medlem i Skyteam-alliansen, sammen med andre viktige flyselskaper som Air France, KLM, Continental, Alitalia og Delta. Fordelsprogrammet Aeroflot Bonus lar deg tjene opp bonuspoeng både hos Aeroflot selv og hos partner-selskapene i alliansen. Gold- og Silver-medlemmer får ekstra fordeler som adgang til flyplasslounger, prioritert innsjekk og ekstra bagasje. 

Perché volare con Aeroflot

Forfriskninger ombord

Hos Aeroflot blir du servert et utvalg mat og drikke på alle reiser. På selskapets Premier eller President-klasse får du utsøkte retter servert på fint porselen, mens passasjerer på økonomiklasse kan velge mellom flere retter på en meny som inneholder både varme og kalde retter, snacks og alkoholfrie drikkevarer. Alt er inkludert i prisen, og du kan kjøpe alkoholholdige drikkevarer i tillegg. Det er også egne barnemåltider for yngre passasjerer. Aeroflot har flere flymagasiner om bord, både magasinet Aeroflot, og et eget Aeroflot. Style-blad med motenyheter og artikler. Enkelte av de reisende kan også lese Aeroflot Premium, spesialtilpasset passasjerer om bord på selskapets Premier eller President. Aeroflot tilbyr taxfreevarer til salgs om bord, og det er også underholdningssystemer i alle kabinklasser. Du får tepper og puter på lengre reiser slik at turen blir mer komfortabel, og Aeroflot har dessuten innført Wifi på en rekke av flyene sine.

Bagasjeinformasjon

Passasjerer på økonomiklasse hos Aeroflot har mulighet til å ta med håndbagasje på opptil 10 kilo, med maksimale yttermål på 115 cm (høyde x bredde x lengde). Reisende på Business, Premier eller President, eller passasjerer på Economy Premium kan ha med opptil 15 kilo, med samme yttermål. I tillegg kan du ha med en liten håndveske, ytterklær, laptop eller kamera, dresspose og taxfreevarer. Innsjekket bagasje kommer an på reiserute og billettype, men alle passasjerer hos Aeroflot kan ha med minst 1 kolli på opptil 23 kilo på økonomiklasse eller 32 kilo på business eller premium. Dersom du reiser til destinasjoner i USA eller enkelte andre reisemål kan du ha med to kolli på maksimalt 23 eller 32 kg. Yttermålene for alle kolli er på maksimalt 158 cm.

Slik sjekker du inn

Aeroflot lar deg sjekke inn på nett fra 24 timer til 45 minutter før avgang. Dersom du reiser med bagasje kan du levere denne i bag drop senest 45 minutter før flyavgang. Du kan også sjekke inn på flyplassen, enten i skranke eller på selvbetjeningsautomat. På automaten kan du selv velge seteplass, og skrive ut bagasjelapper slik at du enkelt kan levere bagasjen i bag drop. De betjente skrankene åpner to timer før avgang. Siste frist for innsjekk i flyplassens skranker er senest 40 minutter før flyet går. Du kan sjekke inn på mobil ved å bruke Aeroflots apper for Android eller iPhone, eller ved å besøke flyselskapets nettside på mobilen. Du må skrive ut ombordstigningskort på egne printere dersom du bruker mobil innsjekk, og du kan ikke bruke mobilen til å sjekke inn på reiser til USA eller India.

Sitteplassinformasjon

Du kan velge seteplass med Aeroflot når du bestiller billetten din, eller opptil 72 timer før avgang. Setene er fra rundt 45 cm brede, med ca. 76 cm plass mellom seteradene. På Business-klasse har du opptil 145 cm plass mellom seteradene. Det er gratis å velge sete, men dersom du vil bestille Comfort Plus-seter på økonomiklasse, som er seter med ekstra god beinplass, koster det mellom 25 og 50 EUR. Dette er gratis for gull- og platinum-medlemmer av flyselskapets bonusprogram.

Avgifter og rabatter

Skatter og avgifter er inkludert i prisen på flybilletten hos Aeroflot. Det koster 25 EUR å skrive ut billett hos Aeroflots billettkontor, og det koster 25 EUR å avbestille. Bagasje som er større eller tyngre enn tillatt grense kan påbeløpe gebyrer for overvekt. Disse varierer mellom 50 og 150 EUR. Spedbarn under 2 år reiser gratis på fanget til en voksen, og du får barnerabatt for barn opptil 12 år, og ungdomsbilletter for passasjerer mellom 12 og 24 år.

Punktlighet

Aeroflot er blant de fem mest punktlige flyselskapene i Europa, og har generelt gode punktlighetstall.
Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i juni 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

Aeroflot

5,0/5
Basert på 32582 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.