Sammenlign og spar på hoteller i Budapest

Beklager, Vi kan ikke hjelpe med opphold på mer enn 30 netter.

Bruk kartet vårt for å søke etter de beste hotellene i Budapest

Bruk kartet vårt for å finne hoteller nær Budapest-området eller attraksjoner som du vil besøke.

De beste hotellene i Budapest. Les anmeldelsene

Føl deg trygg på at du har bestilt det perfekte oppholdet. Les ekte gjesteanmeldelser før du bestiller.

Vis flere hoteller

Hotell i Budapest | Sammenlign priser på billige hotell i Budapest

Hvis du drømmer om å bo på luksushotell uten å tømme sparegrisen bør du se etter hotell i Budapest. Med et prisnivå som ligger langt under norske hotellpriser kan du velge luksusvarianten av hotell og fortsatt ha penger igjen til å shoppe, spise på flotte restauranter og slappe av på spa i Budapest. Ungarns hovedstad er et fascinerende og rimelig reisemål med mange severdigheter og aktiviteter. Hoteller i Budapest er fortsatt svært rimelige, og denne spennende storbyen er et av Europas mest interessante reisemål. Førsteinntrykket av Budapest er mildt sagt imponerende, med praktfulle bygninger på stilige paradegater, tallrike grønne parker, pompøse villaer med elegante fasader og den vakre Donau-elven som snor seg gjennom byen. Budapest er en vakker hovedstad med lang historie, og mange stormakter har satt sitt preg på bybildet, helt fra romersk tid til det habsburgske dynastiet og moderne post-sovjetisk tid. Derfor finner du også hoteller i alle slags byggestiler, fra renessansebygninger med intrikat stukkatur på hotellrommet til Art Nouveau-bygg og moderne hotellkomplekser eller små, koselige gjestehus i Budapests forskjellige distrikter.

Budapest strekker seg utover begge bredder av elven Donau, og bydelene Buda og Pest byr på ulike opplevelser. Buda er hjertet i det gamle Budapest, med de to høydene Gellérthegy og Várnegyed. Her ligger det berømte og vakre slottet, katedralen, den enorme parlamentsbygningen i tillegg til mange andre staselige bygninger. En stor del av Budapests mange museer og kunstgallerier ligger også på Buda-siden, og her får du også den flotteste utsikten utover byen. I Pest ligger nattklubbene og utestedene, den flotte gågaten Váci Utca, og shoppingdistriktet i Budapest. Her finnes også mange billige spisesteder og kulturopplevelser som teater og konserter. Om du foretrekker å overnatte i kort avstand til butikker, fest og moro er Pest-hotellene valget for deg. Uansett hvilken del av Budapest du foretrekker er det lurt å velge et hotell som ligger langs Donau-elven, og om du befinner deg mellom Elisabeth- og Margaret-broene er du i gangavstand til de fleste attraksjonene.

Hotellene i Budapest kommer i alle varianter. Det er rimeligere overnatting i Budapest enn i de fleste andre hovedstedene i Europa, så du kan gjerne ta deg råd til å bo på et finere hotell enn du pleier. Dersom du ønsker deg overnatting med stil finner du mange hoteller i Budapest som kan by på både eleganse, luksus, pomp og prakt – uten at det koster skjorta. Spabehandlinger er nesten selvsagt for et opphold i Budapest, ettersom byen er bygget over varme kilder og du finner kurbad nesten på hvert hjørne. Det er mange spahoteller, og på flere av de flotteste er spabehandlinger inkludert i hotellprisen. Selv de billigste vandrerhjemmene og de rimeligste lavbudsjett-hotellene i Budapest kan tipse om hvor du kan få spa-behandlinger for en billig penge. Det er lurt å bestille overnatting sentralt i Budapest sentrum, for å unngå å bruke tid og penger på offentlig transport eller overpriset taxi. Det er ikke så stor prisforskjell uansett, så velg et hotell som ligger i nærheten av severdighetene eller utestedene du vil besøke, så slipper du å dra med taxi eller offentlig transport frem og tilbake i Budapest.

Visste du at...?

Budapest har flere varme kilder enn noen europeisk hovedstad, inkludert Reykjavik. Over 70 millioner liter varmt kildevann pipler opp fra jordens indre hver dag, så det er ikke rart det finnes mange flotte spa-anlegg i Budapest.

Undergrunnsbanen i Budapest er den nest eldste i verden, bare slått av London. Banen ble åpnet i 1896, og frakter den dag i dag nesten en million passasjerer om dagen.

På Óbudai-Sziget, en øy i Donau-elven like utenfor Budapest holdes hver sommer Sziget-festivalen, en av Europas største rockefestivaler, som musikkinteresserte fra hele verden valfarter til hvert år.