Utleiefirmaene kan ta ekstra betalt for sjåfører under 25 år, normalt betales det når du henter bilen. Aldersrestriksjoner kan gjelde på visse steder. Sjekk utleiefirmaets nettside før bestilling.

Bilutleie i Budapest - Sammenlign hos Skyscanner

Europcar
Sixt
Alamo
Enterprise
Hertz
Avis

###Leie bil i Budapest

Budapest med leiebil er en spennende måte å se mer enn bare de flotte severdighetene i sentrum av byen. Du kan hente leiebil fra Budapest flyplass, der det er flere utleieskranker. Både Sixt, Avis og Hertz har kontor på flyplassen, i tillegg til flere lokale bilutleiefirmaer. I sentrum av Budapest finner du også internasjonale bilutleieselskaper, og ved togstasjonene er det mulig å hente leiebil fra for eksempel Budget og Europcar. Mini, økonomi og kompaktbiler er populære leiebiler i Budapest, da disse ofte er billige å leie og enklere å parkere. Dersom du trenger mer plass er det både stasjonsvogner, minibusser og SUVer å få leid på ulike hentesteder i Budapest. Finn bilen som passer deg før du kjører avgårde.

###Utforsk Budapest

Budapest er delt i to av Donau-elven, og på den ene siden ligger Buda, hjertet i den gamle byen. Kjør opp til høydene Gellerthégy og Várnegyed og sett fra deg leiebilen mens du besøker Budapests omfattende parlamentsbygning, det eventyraktige slottet og den elegante katedralen. På Buda-siden er det også utallige museer og flott utsikt over hele byen. Kjører du over en av de mange staselige broene over Donau-elven kommer du til Pest-siden, der shopping, natteliv og spisesteder står i fokus. Benytt deg av rimelige Budapest-priser og legg handleposene i bagasjerommet før du returnerer bilen til hotellet og prøver ut de mange nattklubbene i Budapest. Dagen derpå smaker det godt med et spa-opphold, før du utforsker byen videre i bilen og til fots.

###Fakta om bil i Budapest

Budapest har stort sett god skilting, bra veistandard og en rekke motorveier som gjør at det er lett å komme seg inn og ut av byen. Unngå om mulig å kjøre i rushtiden mellom 07.30 og 09.30, og fra 16.00 til 18.30. Det er en del enveiskjøring i sentrum av Budapest, og det kan bli trafikkorker rundt broene over Donau i de travleste periodene. Når du leier leiebil i Budapest er det greit å få med en oppdatert GPS, og hvis du skal kjøre på motorveien må du ha et eget motorveipass. Enkelte leiebilfirmaer inkluderer dette i leieprisen, men spør når du henter bilen. Passet kan også kjøpes på bensinstasjoner i Budapest. Dersom du kjører om vinteren må du være forberedt på glatte veier, kraftig snøvær og generell vinterkjøring i likhet med i Norge.

Parkering i Budapest kan være en utfordring, med relativt begrensede parkeringsplasser og ivrige parkeringsvakter. Gateparkering er tilgjengelig mot betaling på parkeringsautomat. Det er en rekke parkeringshus og parkeringsgarasjer, som oftest åpne 24 timer i døgnet. Disse er noe dyrere enn parkering langs gaten, fra rundt HUF 400 i timen (ca. 11 kroner). Gateparkering er delt opp i soner, og koster fra HUF 175 i timen til HUF 500 i sentrum. Du må betale mellom 08.00 og 18.00 eller 20.00 mandag til fredag. Mange steder har maksimum parkeringstid på to eller tre timer, og dersom du parkerer ulovlig kan bilen bli tauet eller satt i hjullås. Mange større hotell i Budapest har parkeringsgarasjer der du kan sette fra deg leiebilen.

(Informasjonen var korrekt og oppdatert i april 2015)

###Severdigheter i Budapest-området

Dersom du blir lei av storbyens severdigheter og vil utforske Ungarn og området utenfor Budapest er det en rekke spennende severdigheter bare en kort kjøretur fra byen. En halvtime langs Donau-elven tar deg til Szentendre, en hyggelig barokkby med kafeer, restauranter, museer og kirker i brosteinsbelagte gater. Szentendre er spesielt kjent for marsipan og den lokale spesialiteten lángos. En annen populær utflukt er til Visegrád som ligger 40 kilometer nord for Budapest. Det tar omtrent en time å kjøre hit, og den lille byen ved elven er en viktig historisk by med kongelige tradisjoner, et fabelaktig slott og en rekke renessansebygninger. Det er også mange gode turstier i åsene her, så pakk med deg turskoene i bilen og nyt utsikten over elven. Ungarn er kjent for en rekke gode viner, og på en dagstur fra Budapest kan du besøke vingårdene i Etyek, en liten halvtimes kjøring utenfor byen. Pass på å utpeke en sjåfør i leiebilen når dere kjører hit, for det er nulltoleranse for kjøring med alkohol i blodet i Budapest.

Bilutleie med Skyscanner

Velkommen til Skyscanners omfattende leiebilsøk. Vi dekker tusenvis av destinasjoner og sammenligner tusenvis av leiebilavtaler for å hjelpe deg å finne din perfekte leiebil til en rimelig pris. Vi vil hjelpe deg å gjøre reisen så billig som mulig, slik at du kan smile på hele turen. Kom og kjør med oss.

Gratis sammenligning av leiebil

Med Skyscanner finner du noen av de laveste leiebilprisene som er tilgjengelig på nettet. Når du finner en leiebilavtale som er riktig for deg, vil vi sende deg direkte til bilutleiefirmaet for å legge inn bestillingen. Vi legger aldri til provisjon, slik at du alltid får den beste prisen.

Søk med Skyscanner

Har du behov for en leiebil? Da har du kommet til riktig sted. Uansett hvor du vil reise og uansett hva slags bil du trenger: vi har nøklene. Bare skriv inn hvor du vil leie bil og hente- og avleveringsdatoer, så henter vi alle tilbudene fra de beste bilutleiefirmaene, slik at du kan sammenligne og bestille bilen i løpet av sekunder.