Kart

Sammenlign flybilletter til Riga

Riga er en vakker baltisk by, med mye flott gotisk arkitektur, hyggelige torg og sjarmerende middelaldergater. Deler av sentrum står på Unescos verdensarvliste, og Riga er et fint reisemål for en langweekend eller en storbyferie. Latvias hovedstad ønsker turister hjertelig velkommen, og lokalbefolkningen er vennlige og tar deg gjerne med på en tur på byen, der de byr på lokal vodka eller godt øl. Den tradisjonelle baltiske maten er verdt å smake på, og det er en opplevelse å handle på de lokale markedene, for eksempel på det sentrale markedet som ligger i en gammel luftskipshangar. Arkitekturen i Riga er en blanding av gotiske kirker, godt bevarte middelalderbygninger og nyere jugendstil, og du må ta turen opp i noen av tårnene i de gamle kirkene og byggene når du besøker byen. Riga er et supert sted dersom du vil dra på spaferie, og med rimelig shopping og billige flybilletter er det fint å dra på handletur hit.

Sesong

Riga har et typisk nord-europeisk klima, med kalde vintre og milde somre. Det kan bli opptil 30 grader om sommeren, men det er mer vanlig at temperaturen ligger rundt 20C. Det kan regne en del i sommermånedene, som er de mest populære månedene å reise til Riga, men om du besøker byen om våren kan du være heldig med været, og det er ofte billige flybilletter å få kjøpt.

Offentlig transport

Det offentlige transportsystemet i Riga er praktisk og effektivt, med trikk, trolleybuss, buss og tog som de viktigste transportmidlene. Billettprisene ligger på litt over en euro om du kjøper dem fra sjåføren, men det er billigere å kjøpe billett på forhånd, og du sparer også på å kjøpe klippekort med flere reiser. Det går buss til flyplassen i Riga, og du kan også ta flybuss eller taxi til og fra Riga flyplass. Hvis du vil til kystbyen Jurmala for å bade, ligger den bare noen kilometer utenfor Riga sentrum, og hit er det fint å ta toget.

Åpningstider

Butikkene i Riga er generelt åpne mellom 10.00 og 19.00 på hverdager, og dagligvareforretninger holder åpent fra 09.00 til 20.00, med enkelte døgnåpne steder. Bankene åpner mellom 10.00 og 17.00, mens vanlig kontortid er 09.00 til 18.00.

Tips og driks

I Riga er det ikke obligatorisk å tipse, men det er svært vanlig å legge til 10% på regningen, med mindre du er direkte misfornøyd med servicen. Dersom det er et servicegebyr inkludert i regningen er det ikke nødvendig å tipse ekstra. Noen mynter til hotellansatte og andre serviceytere, og å runde opp på drosjeregningen er også vanlig.

Nødinformasjon

Det generelle nødnummeret i Riga er 112. Du kan også nå det latviske brannvesenet på 01, politivesenet på 02 eller 110, og ambulanse på 03 eller 113.

Severdigheter

1. Gamlebyen: Store deler av Riga sentrum står på Unescos verdensarvliste på grunn av godt bevarte middelalderbygg, som du finner flere av i gamlebyen. Her er det flere trivelige markeder, fortauskafeer og bygninger i barokk og gotisk stil.

2. St. Peters-kirken: Den flotte kirken i typisk Riga-stein gir deg kanskje byens beste utsikt om du tar heisen opp til tårnet. Den gotiske kirken er bygget til ære for Rigas skytshelgen, og her kan du også få med deg en gudstjeneste eller konsert.

3. Frihetsmonumentet: I parken Bastejkalns ligger det viktige frihetsmonumentet som markerer Latvias frihet. Det ble bygget i 1935 og har stor symbolverdi – og det er et lett gjenkjennelig møtested.

4. Riga slott: Republikken Latvias president bruker nå det gamle slottet i Riga som residens, og her er det også flere museer og teater du kan få med deg.

5. Dome torg: På torget finner du mange fortauskafeer og barer med uteservering, og dette gamle møtestedet er et fint sted å ta en drink og å se på folkelivet. Her ligger også Dome-katedralen som er Rigas best kjente religiøse bygning.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 650 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +371

Religion: Kristendom

Tidssone: En time før Norge, UTC +2

Offisielt språk: Latvisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Riga

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.