Kart

Flybilletter til Frankfurt

Frankfurt kan overraske som turistdestinasjon. Den tyske storbyen er kanskje mer kjent for å være forretningsorientert med mange konferanser, men har de siste årene blitt et stadig mer populært reisemål. Det finnes mye å gjøre i denne trivelige byen langs elva Main, som ligger sentralt i Tyskland. Fra shopping og kafeer, til uteliv, museer og kulturopplevelser – alt ligger til rette for en flott storbyweekend i Frankfurt. Du har kanskje allerede besøkt Frankfurt flyplass, som er blant Europas travleste, men det er vel verdt å ta en langhelg i byen neste gang du reiser i området. På grunn av de mange moderne skyskraperne kalles byen for ”Mainhattan” på folkemunne, og skylinen ved elven er imponerende. Store deler av Frankfurt ble ødelagt etter krigen, men er gjenoppbygget etter gammel stil, og særlig gamlebyen er et fint sted å vandre rundt. Ta deg en tur på kafe eller smak på de gode tyske ølsortene på de mange kneipene og utestedene. Noen av Tysklands beste museer ligger dessuten i Frankfurt, og her kan du se flotte utstillinger av både kunst og historie.

Sesong

Frankfurt er en typisk nord-europeisk by, med klare årstider: relativt varm sommer, kald vinter og temperert vår og høst. Det er mest populært å besøke Frankfurt om sommeren og i november-desember når julemarkedene åpner og det er gode shoppingmuligheter. Hvis du vil fly til Frankfurt er det billigst å være turist i januar og februar, men det kan bli kaldt. Det er mange arrangementer og konferanser i Frankfurt året rundt, og du finner alltid noe å gjøre. Våren og høsten kan være veldig fine her.

Offentlig transport

Frankfurt er en praktisk orientert forretningsby, med et effektivt og velutviklet transportsystem som forbinder de ulike delene av byen med hverandre. Du kan ta både buss, bane og trikk, og undergrunnsbanen er særlig effektiv i sentrum. Det går lokaltog til alle de nærliggende områdene og forstedene. Frankfurt har 9 trikkelinjer og 9 undergrunnslinjer som dekker nesten hele byen. Buss er mindre populært fordi banene er så effektive, men dersom du vil se litt av Frankfurt er bussene et greit alternativ. Billettene dekker alle typer transport, så du kan kjøpe en billett og kombinere flere transportmidler. Flyplassen i Frankfurt har både buss- og togstasjon.

Åpningstider

De fleste større butikker og kjøpesentre i Frankfurt holder åpent mellom 09.00 og 20.00 mandag til fredag, og til 16.00 på lørdager. I mindre butikker er det vanlig å stenge klokken 18.30 på hverdager og 14.00 på lørdager. Det er nesten ingen søndagsåpne butikker i Frankfurt. Bankene i byen er generelt åpne fra 09.00 til 17.00. Enkelte filialer har langåpent enkelte dager, eller lørdagsåpent.

Tips og driks

I Frankfurt, som ellers i Tyskland, er det ikke vanlig å tipse særlig mye. De fleste tipser rundt 10% på finere restauranter, enten det er for lunsj eller middag. På barer, kafeer og mer avslappede spisesteder holder det med noen ekstra euro. Taxisjåfører i Frankfurt setter pris på at du runder opp eller legger til et par euro, og om du tar taxi til eller fra flyplassen i Frankfurt er vanlig å tipse ekstra for hjelp med bagasjen. På hotellet er det ikke nødvendig å gi tips, men du kan legge igjen noen euro når du drar til rengjøringspersonalet om du er fornøyd.

Nødinformasjon

112 er det generelle nødnummeret i Frankfurt, og du når både brannvesen, politi og ambulanse om du ringer dette nummeret. Du kan også bruke 110 for å nå politiet.

Severdigheter

1. Römerberg: I sentrum av den lille gamlebyen i Frankfurt ligger Römerberg med de særpregete Römer-bygningene som i stor grad har blitt gjenoppbygget i sin originale stil etter andre verdenskrig. Her er det kafeer og uteservering om sommeren.

2. Kaiserdom: Frankfurts flotte romersk-katolske katedral har også blitt gjenoppbygget, og er i dag et vakkert sted å oppleve kirkelige konserter eller la seg imponere av arkitekturen.

3. Alte Oper: Den flotte operabygningen Alte Oper er Frankfurts originale opera, som opprinnelig ble bygget på 1800-tallet, men etter ødeleggelsene under krigen ble den bygget opp igjen på 1970-tallet. Nå huser denne et spennende program med forskjellig underholdning, mens den moderne Frankfurt Opera ligger like i nærheten.

4. Main Tower: De mange skyskraperne i Frankfurt på nordsiden av elven gjør at byen er blant Tysklands høyeste bygninger. Det 200 meter høye Main Tower har utsiktsplattformer på to nivåer, og det er spennende å ta heisen opp for å se utsikten over byen.

5. Goethe-Haus: I Großer Hirschgraben i Frankfurt ligger Goethe-huset der Johann Wolfgang Goethe ble født, en av Tysklands største forfattere noensinne. I dag er huset åpent for besøkende, og i nabohuset ligger Goethe-museet for de litterært interesserte.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 700 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +49

Religion: Kristendom

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

Offisielt språk: Tysk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Frankfurt am Main

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.