Kart

Sammenlign flybilletter til Minneapolis St Paul

Minneapolis er den største byen i delstaten Minnesota i USA. Det er en by som har klart kunsten å balansere moderne, raffinert, kulturell og kulinarisk urbanitet med naturlig skjønnhet, Her er det flotte parker, en kjede av innsjøer, den mektige Mississippi river og gangveier blant ny og moderne arkitektur.

Minneapolis er den største og mest kunstneriske byen på den amerikanske prærien og med alt tilbehør du kan tenke deg som resultat av progressiv velstand. Hippe kunstmuseer, /rampete rockeklubber, organiske og etniske restauranter og populære teatre. Det er alltid noe som skjer her, vinter som vår. Men snobberi finnes det ikke spor av. Her sier folk ”hei” til hverandre og behandler mannen i gata, ogås den hjemløse, med respekt. Det kalles ”Minnesota Nice'.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum så lengedet er snakk om en vanlig turist- eller jobbreise på opp til tre måneder. Husk å ha gyldig, elektronisk pass.

Sesong

Minneapolis har virkelig noe for enhver sesong, så når du reiser kommer helt an på hva du vil bruke tiden din på. Slappe av på en solfylt strand? Gå langrenn? Ro på Mississippi-elven? Se byen fra sykkelsetet? I Minneapolis kan en gjøre alt. Værmessig er det varmest og mest solfylt mellom juni og august.

Reise rundt

Minneapolis er kompakt og lett å komme seg rundt, uansett hva transportmiddel du velger. Metro Transit (buss) driver et av de største offentlige transportsystemer i landet. Priser varierer fra $1,75 til $3,00, avhengig av tid på dagen. Hvis du allerede er i sentrum og (kun) trenger å bevege deg et par kvartaler, koster det $0,50 i Downtown Zone. Se etter busser merket "Free Ride" – disse koster ingenting hvis du hopper om bord på Nicollet Mall eller Minneapolis Convention Center. Det går også tog og du kan ta taxi. Dessuten har byen et bra sykkel-opplegg kalt Nice Ride.

Åpningstider

De fleste butikker har åpent mandag til fredag, fra 09.00/10.00 – 21.00. Shoppingsentre holder åpent på søndager også.

Tips

15 – 20% i driks er vanlig på restauranter. Det er også vanlig å gi 10 – 20% driks til frisører, massører på spa og liknende. Får du hjelp til å bære bagasjen din, gi en dollar eller to.

Nødnummer

911

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: 901 Marquette Ave. S, Suite 2750, Minneapolis, MN 55402-2961. Telefon: (612) 332-3338

 

Severdigheter (topp 5)

1. Mat og drikke. Fire årstider og dusinvis av internasjonale kulinariske tradisjoner, gjør det mulig for restauranter i Minneapolis å tilby unike mat-opplevelser. Fra fine restauranter til lokale markeder: I Minneapolis finner du både lokalt dyrket og globalt-inspirert mat som nærer kropp og sjel.

2. Walk Art Centre. Førsteklasse kompleks med en imponerende permanent samling av kunst og fotografi fra 1900-tallet, inkludert kjente amerikanske malere og store amerikanske navn innen pop-kunst.

3. Minneapolis Sculpture Garden. Den 11 mål store hagen er en av byens kronjuveler som forener Minnesotas to mest verdsatte resurser: natur og kultur. Hagen er hjem til ikoniske Spoonbridge and Cherry og viser mer enn 40 verk fra Walk Art Centres berømte samling.

4. Chain of Lakes. Minneapolis er ikke kalt ”city of lakes” for ingenting og har mer enn 22 innsjøer i umiddelbar nærhet av byen. Hovedattraksjonen er Lake Calhoun, Lake of the Isles, Lake Harriet og Cedar Lake – fire av Minneapolis største som ligger kun 10 minutter unna sentrum og hvor du kan leie båt på sommeren og stå på skøyter på vinteren.

5. Shopping. Hei hvor det går og lommeboka vil helt sikkert få sår! Minneapolis er visstnok en av landets best kledde byer og det er kanskje ikke så rart med tanke på at de har landets største shopping senter – som er så stort at det har sitt eget postnummer – nemlig Mall of America. Shoppingsenteret ligger litt utenfor byen og har mer enn 500 butikker, 60 restauranter og landets største innendørs tivoli. Her er det umulig å kjede seg og lett å bruke penger! Nicollet Mall ligger i sentrum og er den fotgjengervennlige delen av Nicollet Ave hvor butikker, barer og restauranter ligger tett i tett.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 400 000

Valuta

Amerikanske dollar (USD)

Telefon

+ (1) 612

Religion

Religion i USA er preget av et mangfold av religiøs tro og praksis, men det er kristendommen som dominerer.

Tidsforskjell

-7

Offisielt språk

USA har ikke noe offisielt språk på føderalt nivå, men engelsk er de facto det nasjonale språket.

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Minneapolis St Paul

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.