Kart

Sammenlign flybilletter til Jakarta

Jakarta er hovedstad i Indonesia og den største byen i landet. Det er en av verdens største metropoler og en by i rask utvikling, hvilket byr på utfordringer. Her finnes store kontraster på hvert gatehjørne og møte mellom gammelt og nytt er en del av dagliglivet. 

Jakarta er kanskje ikke vakker med sin usjarmerende fasade av høyhus og nådeløs betong, men det byen skorter på i utseende, tar den igjen andre overraskelser. Jakarta har mange ansikter og innbyggerne er positive, utadvendte og lett å komme i kontakt med, og kriminaliteten her er på et svært lavt nivå sammenliknet med mange av verdens hovedsteder, selv om en selvfølgelig skal passe på lommeboka si og en ikke trenger å gå i byens bakgater etter mørkets frembrudd.

 

Visum

Norske statsborgere trenger visum for å reise til Indonesia. Du kan enten søke om det før avreise på den indonesiske ambassaden i Oslo eller kjøpe det på flyplassen ved ankomst.

 

Sesong

Det beste er å reise mellom mai og oktober da det er tørkeperiode, for når varmen er tørr er den også mer behagelig. Rundt jul og sommer bør du forvente deg mange turister.

 

Reise rundt

Jakarta har et bus system som heter Transjakarta som er både billig og bra. Det kan dog være noe forvirrende hvis du må bytte buss. Taxi er også et alternativ. Det er greit å vite at attraksjonene i byen er såpass spredt at det ikke er aktuelt å nå dem alle til fots. 

 

Åpningstider

Butikkene har åpent mandag til fredag åpent, fra 08.00 – 16.00. Noen holder også åpent 08.00 – 12.00 på lørdag.

 

Tips

Indonesia har ingen utbredt tipsekultur, men det har blitt mer vanlig å legge igjen driks. Er service inkudert er det ikke forventet at du tipser. Legg ellers på 10 %.

 

Nødnummer

Ambulanse 118, politi 110, brann 113

 

Ambassade

Den norske ambassade har adresse: Menara Rajawali Building, 20th floor,
Kawasan Mega Kuningan, 
Jakarta 12950. Telefon: + 62 21 2965 0000.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Nasjonalmuseet. Museet er over to hundre år gammelt og et ikon du ikke bør gå glipp av. Det ligger i sentrum og byr på både arkeologiske, historiske og etnologiske og skatter. Museet er også kjent som Elefanthuset på grunn bronseelefantent som står utenfor.

2. Fornøyelsesparken Ancol. Parken er åpen 24 timer i døgnet og er en av Indonesias største lekeplasser. Her finner du alt fra Seaworld, Atlantis Water Adventure og Fantasy World til golf, strender, paintball og karuseller samt mye annet; det er umulig å kjede seg!

3. Shopping. Hvis shopping er din greie, er Jakarta noe for deg. Byen selger både billig og dyrt og du kan velge mellom flere kjøpesentre og markeder.

4. Pasar Baru handlegate. Ta turen til en av de få gatene i byen som er fotgjengervennlig og nyt en nostalgisk vandring tilbake i tid. Her finner du familiedrevne bedrifter som selger klokker og klær og det er utallige bruktbutikker hvor du kan gjøre et kupp eller ti. Ikke glem å smake på lokal mat, for eksempel en ”bakmi”.

5. Jakarta Kunstteater. Gedung Kesenian Jakarta er en konsertsal som ble bygget under den nederlandske kolonitiden. Det ligger i nærheten av Istiqlalmoskéen og Jakarta katedral. Ta en titt på  programmet deres for å se hva som står på menyen av teaterforestillinger og andre musikalske innslag.

Kjappe fakta

Innbyggere

Nesten 10 millioner

Valuta

Rupiah (RP)

Telefon

+62

Religion

Islam

Tidsforskjell

+6 timer sommertid og +7 timer vintertid

Offisielt språk

Bahasa Indonesia

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Jakarta

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.