Kart

Sammenlign flybilletter til Agadir

Agadir er hovedstaden i regionen Souss-Massa-Drâa oger en moderne ferieby som ligger på sørkysten av Marokko. Den kan minne noe om en europeisk Middelhavskyst og er for mange synonymt med sol og bading. Den vil kanskje ikke stå på en backpackers bucket list, men er svært attraktivt for familier som ønsker å slappe av en uke på stranda.

Agadir skiller seg ut fra andre steder i Marokko. Byen ble totalrenovert av etter det ødeleggende jordskjelvet i 1960 og har blitt landets fremste reisemål for sol, strand og et yrende uteliv. Det blir ikke kalt ”Marokkos Miami” uten grunn. Attraksjoner som gode golfmuligheter, kasino, et stort utvalg av vannsportaktiviteter, en ny og fresh strandpromenade og 300 solfylte dager gjør det heller ikke vanskelig å leve opp navnet.

 

 

 

Visum

Norske statsborgeretrenger ikke visum til Marokko for turistopphold som varer mindre enn tre måneder.

Sesong

Om sommeren kan det bli veldig varmt, så det er best å besøke Agadir på våren eller høsten.

Reise rundt

Du må gjerne ta buss, men de er ofte veldig folksomme og ikke helt pålitelige. Derfor er det best å satse på taxi. Husk å be sjåføren å skru på taksameteret.

Åpningstider

De fleste butikker har åpent mandag til fredag, fra 09.30 – 13.30 og 16.00 – 20.00. Noen butikker har også søndagsåpent, samt at det finnes supermarkeder som holder åpent 24 timer i døgnet. Banker har normalt åpent alle hverdager fra 08.30 – 11-30 og 14.30 – 16.30. Husk at i fastetiden under Ramadan, så endres åpningstidene i både butikker og banker.

Tips

Når du er fornøyd med servicen er det er vanlig og høflig å tipse 5 - 10 %.

Nødnummer

Ambulanse 037 73 73 73, politi 190, brann 150

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: Ecole Hanane, Avenue des FAR, Agadir. Telefon: + 212 (0) 28 22 67 00.

 

Severdigheter (topp 5)

 

1.    Strand og promenade. Agadir er Marokkos førsteklasses feriested, og turister fra Europa flokk hit hele året for å ligge på stranda og slikke sol. Den nye marinaen har også gjort Agadir til et attraktivt reisemål for båtfolk. Stranden er omringet av hoteller og langs strandpromenaden ligger en rekke fasiliteter inkludert massevis av kafeer og restauranter samt muligheter til å lete  parasoller og fluktstoler.

2.    Souk El Had (d’Agadir). Dette er Marokkos største marked og med over 3000 boder å boltre seg blant, er dette en ”must do” for en shoppe-glad shopper. Alt fra suvenirer, klær, skinnvarer og husholdningsartikler til frukt og grønnsaker; her finner du alt. Gjør et kupp og kom hjem med noe nytt og anderledes.

3.    Havna. Her kan du se båter bli bygd og fisk bli kjøpt og solgt, og få et glimt av marokkanernes hverdagsliv, vekk fra Agadirs travle turistfeller.

4.    Kashba borgen. Kasbah, som ligger 7km utenfor sentrum og er synlig fra store deler av byen, er en av de få overlevende fra jordskjelvet i 1960. Herfra får du en kjempefin utsikt over havna, marinaen og byen.Turen opp er lang og varm, så du gjør best i å ta en taxi opp og gå ned.

5.    Sentrum. Agadirs nyere bydel har et par interessante attraksjoner  å by på og er et fint avbrekk fra sol og strand. Grand Mosque er bygget i en moderne stil og er svært unik de fleste av Marokkos moskeer. Bert Flint Museum er oppkalt etter museets eier; en nederlandsk professor i kunsthistorie med stor lidenskap for Marokko, og er dedikert marokkansks håndverk.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 700 000

Valuta

Marrokkanske Dirham (MAD)

Telefon

+ 212

Religion

Islam.

Tidsforskjell

- 2

Offisielt språk

Arabisk

 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Agadir

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.