Kart

Sammenlign flybilletter til Tirana

Tirana er hovedstaden og den største byen i Albania. Den er kjent for å være livlig, fargerik og trolig ha flere barer per innbygger enn noen annen by i verden. Det er her landets håp og drømmer smelter sammen med kaotisk trafikk, masse shoppingmuligheter og masse annen moro.

Byen har endret seg mye siden siden at den våknet opp etter kommunismens fall på 1990-tallet og er i dag en hyggelig hovedstad med koselige smågater og flust av restauranter og kafeer. Bare et par timers kjøring unna Tirana ligger dessuten bortgjemte strender som perler på en snor, så hit kan du reise for å kombinere kultur, historie med sol og strand.

Visum

Norske borgere trenger ikke visum til Albania for opphold på inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minst 3 måneder etter oppholdets slutt. 

Sesong

Sommeren er varm og tørr og vinteren vanligvis mild og våt. Temperaturene kan variere ganske mye fra en region til den neste. I motsetning til sine naboer, har ikke Albania en stor tilstrømming av turister på spesielle tider av året, så i juni kan du nyte både et perfekt middelhavsklima og tomme strender.

Reise rundt

Både taxi, privatbil og minibusser er bra alternativ. Albania har dessuten fått flere store og fine veier de siste årene, så å leie bil er også en mulighet. Men vær på defensiven, for kjørekultur er mer eller mindre ikke-eksisterende.

Åpningstider

Butikkene holder vanligvis åpent mandag til søndag, fra 09.00 – 15.00 og så er par timer til tidlig på kvelden (avhengig av når på året det er). Ikke alle butikker har åpent på søndager.

Tips

Det høflige er å legge igjen veksel.

Nødnummer

127 for ambulanse, 128 for brann, 129 for politi 

Ambassade

Den norske ambassade i Prisitna i Kosovo inkluderer Albania også etter at ambassaden i Tirana ble stengt for noen år siden. Adresse: Rd. Sejdiu Kryeziu nr. 6 Prishtina, Republic of Kosovo Telefon: +381 38 23211100

Severdigheter (topp 5)

1. Skandebeg-plassen. Dette er hjertet av byen hvor det står en statue av Albanias berømte sønn George Kastriot Skandebeg. Plassen ble oppusset for ikke et par år siden og er omringet av flere interessante bygninger.

2. Nasjonalmuseet. Det største og viktigste museet i Albania som stiller ut mange gamle gjenstander fra regionen. Det har også en avdeling viet de mange ofrene til kommunistpartiet som regjerte landet fra1944 – 1990/1991.

3. Skytower. Skytower, som også er et hotell, ligger midt i sentrum og byr på en flott utsikt over byen. Det er en kafé på toppen som roterer 360 grader slik at du kan se alt uten å måtte flytte deg en meter.

4. Tiranas ”Central Park”. Bare noen få minutters gange fra sentrum, har du mulighet til å rusle blant store, grønne trær, trekke inn litt frisk lust, nyte skygge og en nydelig utsikt over Tirana innsjø.

5. The Block. Dette området som ble brukt under kommunistregimet til å gi venner og familie av regjeringspartiet mulighet til leve livet som vanlig ved å bli skjermet fra realitetene under Envers Hoxha. I disse dager er The Block mest en posh bydel med massevis av butikker, kafeer og restauranter, samt et yrende uteliv.

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 400 000

Valuta

Lek

Telefon

+20

Religion

Islam og katolisisme

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Albansk (offisiell dialekt: Tosk) og gresk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Tirana

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.