Kart

Sammenlign flybilletter til Pisa

Alle kjenner det skjeve tårn i Pisa, og det berømte klokketårnet er nok fortsatt den fremste grunnen for mange til å dra til Pisa på ferie. Men det er mye mer å oppleve i dette kultursenteret enn det flotte marmortårnet som har stått lettere ustødig i flere hundre år. Pisa er en sjarmerende liten by i Toscana, omringet av frodig vinland og bare et kort stykke fra middelhavskysten. De mange vakre bygningene på byens torg og plasser er den fremste attraksjonen i Pisa, og det intrikate skjeve tårnet er bare en av de imponerende byggverkene som kjennetegner Pisa som kulturhovedstad. Her ligger katedraler og kirker, universitetsbygninger og handlegater fra renessansen. Pisa har hatt en lang historie som maritim stormakt og som utdanningssenter i regionen, og den dag i dag er gatene preget av studentkultur og kafeliv, særlig om du utforsker byen litt utenom de mest besøkte turistattraksjonene ved Piazza dei Miracoli. Flyplassen i Pisa er oppkalt etter Galileo Galilei, som kom fra Pisa, og den ligger bare en kilometer unna Pisa sentrum, like ved kysten, der du finner badestrender og turkist hav.

Sesong

Middelhavsklimaet i Pisa er behagelig nesten hele året, med opptil 30 grader om sommeren og et mildt vinterklima som aldri går under 0 grader. Den mest populære måneden å reise til Pisa er juni, da det er en rekke arrangementer i byen. Gatefestivalen Luminara 16. juni feires med tente lys og fyrverkeri, og byen arrangerer også regatta og andre konkurranser i juni. Høysesongen i Pisa er fra mai til september, og desember er også en populær måned å besøke byen, da Pisa har et flott julemarked og de vakre bygningene lyses opp av tente lys. Du kan få billige billetter til Pisa tidlig på våren og høsten, da det også er fint å besøke byen.

Offentlig transport

Pisa er en liten og kompakt by, så det er praktisk å utforske den til fots. Du kan også leie sykkel og sykle i noen av de vakre gatene, i de flotte grønne parkene og til marinaen ved kysten. Sentralt i Pisa ligger togstasjonen som kan ta deg til og fra flyplassen, og med tog til resten av Italia. Det er også gode bussforbindelser i nærområdet, og mange velger å ta taxi. For å komme deg til flyplassen i Pisa kan du ta en rimelig buss for rundt en euro, eller en taxi for nærmere 10 euro.

Åpningstider

Pisa ligger sentralt i Italia og har mange flotte designerforretninger selv om byen er relativt liten. Du kan gjøre gode kjøp på italienske skinn- og lærvarer, smykker, klær, antikviteter og tradisjonelle håndverksprodukter. Butikkene i Pisa åpner stort sett klokken 9.30 og stenger for lunsj klokken 12.30, med åpningstider på ettermiddagen fra 15.30-19.30. De fleste holder stengt på søndag, også supermarkeder. Bankene er åpne fra 08.30 til 13.30, med ettermiddagsåpent fra 14.45 til 15.45, mandag til fredag.

Tips og driks

I Pisa er det ikke nødvendig å tipse. Mange legger igjen noen euro ekstra for å betale med hele sedler, men generelt er det hverken vanlig eller nødvendig å tipse. Dersom du får usedvanlig god service er det hyggelig å gi litt ekstra, men på vanlige restauranter og kafeer i Pisa er det ikke nødvendig å gi tips. Når du tar taxi, særlig til eller fra flyplassen i Pisa kan du gjerne runde oppover på taxiregningen, og dersom de hjelper deg med koffertene på hotellet i Pisa er det også hyggelig å gi en mynt eller to. Ellers inkluderer ofte regningen på spisesteder et servicegebyr, og utover det trenger du ikke å tipse.

Nødinformasjon

Politiet i Pisa når du på 112, mens nummeret til brannvesenet er 115 og ambulanse i Pisa når du hvis du ringer 118.

Severdigheter

1. Det skjeve tårnet i Pisa: Torre di Pisa er byens aller mest kjente attraksjon, og for mange den viktigste grunnen til å besøke Pisa. Det unike bygget lener seg stadig litt mer, men etter å ha blitt stengt for reparasjoner er det nå åpent for publikum igjen, og det skal nå være stødig i de neste 300 år.

2. Piazza dei Miracoli: Dette torget ved katedralen i Pisa er også kjent som Piazza del Duomo, og her ligger Pisas viktigste bygninger, inkludert det skjeve tårnet, katedralen og Camposanto-kirkegården. ”Mirakelplassen” er et viktig senter for middelalderkunst og arkitektur, og er kjent som et av verdens vakreste bygningskomplekser.

3. Santa Maria della Spina: Den lille Mariakirken ved bredden av elven Arno har en av Europas flotteste gotiske bygningsfasader, med flott marmor lagt i horisontale striper, og med vakre vinduer og intrikate skulpturer.

4. Marina di Pisa: Noen kilometer utenfor Pisa sentrum ligger denne koselige badebyen med fine sandstrender og flere av regionens beste iskremutsalg.

5. Lungarno-gatene: Gatene langs elven i Pisa er et ypperlig sted å spasere på en romantisk aftentur med din utkårede, med gjenskinn av gatelyktene i elven som renner stille forbi. På dagtid kan du beundre de vakre bygningene og det yrende folkelivet.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 90 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +39

Religion: Romersk-katolsk kristendom

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

Offisielt språk: Italiensk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Pisa

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.