Kart

Flybilletter til Praha

Praha er hovedstaden i Tsjekkia og ligger ved elva Vltava. Kjært barn har mange navn, som de sier, og Praha har blitt kalt både Den gylne by, Byen med 100 tårn, Den Magiske Bye, Byen med de tusen spir og Europas hjerte.

Praha er spekket med historie og selv om det er en stor by er sentrum forholdsvis lite, så det vil ikke ta deg lang tid å lære den å kjenne. Museer og andre attraksjoner ligger så og si på rekke og rad, men byen i seg selv er et arkitektonisk museum og det er en ren fornøyelse å bare rusle rundt i alle de trange gatene og nyte synet av all de vakre bygningene. Etter mye trasking kan det være godt å sette tennene i smakfull lokal mat og slukke tørsten med en tsjekkisk øl eller to.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Tsjekkia

Sesong

Praha kan man fint reise til uansett årstid og vær. Jo da, vinteren kan bli kald (det snør!), men som Nordman takler du det. Dessuten er det langt færre turister her da. Våren og sommeren kan by på noen fine, varme dager, men vær forberedt på grått vær og regn.

Reise rundt

Det er veldig enkelt å ta seg rundt i Praha til fots da sentrum ikke er spesielt stort. Men hvis beina er sliten, går det buss og trikk og her er offentlig transport integrert, hvilket betyr at en billett gjelder for alle typer transport og er gyldig i 90 minutter. Ikle glem å validere billetten på begynnelsen av turen.

Åpningstider

I sentrum av byen har butikkene normalt åpent mandag til fredag, fra 08.00/09.00 – 19.00 og lørdag fra 08.30 12.00/13.00. Kjøpesentre har gjerne noe lengre åpningstider.

Tips

Det er vanlig å gi 5-10 % i driks.

Nødnummer

112

Ambassade

Den norske har adresse: Hellichova 458/1, 118 00 Praha 1. Telefon: +420 257 111 500.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Praha slott. Prazsky hrad, eller bare Hrad til tsjekkerne - er Prahas mest populær attraksjon. Praha slott er stort, faktisk er det det største middelalderske slottet i Europa. Hele borgen er en aldri så liten by i seg selv bestående av St. Vitus-katedralen, et kloster, flere palasser, museer, kunstgallerier med mer. Det ligger høyt på en høyde og veien opp er bratt, men utsikten som møter deg når du når toppen er verdt alt slitet.

2. Karlsbroen. Tar du turen til Praha, er det umulig å ikke få med seg Karlsbroen, eller "Karlův", som den heter på tsjekkisk, og som krysser elven Vltava (Moldau på norsk). Ikke bare er den vakker, men den er historisk også. Her er det folksomt året rundt og folkemengden består av både lokale, tilreisende og selgere. Den er dekorert med hele 30 statuer (ikke originaler – de befinner seg på museum) og berører du bildet av St. Johannes Nepomuk, er du visstnok garantert å komme tilbake til byen.

3. Klokkespillet på torvet.Én gang i timen strømmer folk til den astronomiske klokken på torget i gamlebyen for å se klokkespillet som er både fint å høre på og se på. Pass på å møte opp ca. 10 minutter før klokken slager, bokstavelig talt, slik at du sikre deg en bra plass, det kan nemlig fort bli veldig folksomt.

4. Båttur på elven Moldau.Det er alltid ålreit å hoppe på en båttur, så fremt du ikke er av den sjøsyke typen selvsagt. Litt vind i håret og saltsmak i munnen gjør bestandig susen. Dessuten byr en båttur på en noe annerledes opplevelse av byen du besøker. Len deg tilbake og nyt synet av Praha der den glir rolig forbi mens du slukker tørsten med en tsjekkisk øl. Det finnes flere selskaper som tilbyr slike turer.

5. Kommunist-muséet. Her får du både historie, politikk og økonomi i en og samme pakke. En tur hit er et dypdykk i landets kommunistiske periode med hovedfokus på folks dagligliv. Temaet for utstillingen er «Kommunismen – drømmen, virkeligheten og marerittet». Her er det masse å lære, med andre ord, og er ikke nettopp det grunnen til at vi reiser?

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Rundt 1,2 millioner

Valuta

Tsjekkisk koruna (CZK)

Telefon

+420

Religion

Romersk-katolsk, 60% er ikke-troende

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Tsjekkisk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Praha

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.