Kart

Sammenlign flybilletter til Velana International

Male er hovedstaden på Maldivene og står i sterk kontrast til det særdeles avslappede tempoet som resten av øya er så kjent for. Male er Maldivenes økonomiske og politiske motor og her er det langt til evighetsbasseng og buffet, det er derimot så nærme det ’ekte’ Maldivene du kan komme

I Male råder høyreiste bygninger og byen er like travel som en bikube. Samtidig som det er en hyggelig og sjarmerende by hvor restauranter og alkoholfrie barer kjemper om oppmerksomheten med livlige markeder, butikker og kjent hovedstadstøy. Dessuten gir byøya deg muligheten til å bli bedre kjent med lokalbefolkningen.

 

Visum

Nordmenn må ha visum for å reise til Maldivene. Turistvisum for én måned kan ordnes ved ankomst på flyplassen.

Sesong

Værmessig er det best å reise til Maldivene mellom desember og april, da er det mye sol og lite regn. Husk at dette også er høysesongen, hvilket betyr masse folk.

Reise rundt

Male er liten nok til å gå rundt på en time. Det er ikke mye offentlig transport å skryte av, så ’the next best ting’ må bli å ta taxi og de er det heller ikke så veldig mange av.

Åpningstider

Butikker holder åpent lørdag til søndag fra 08.00 – 23.00 og fredag fra 13.30.

Tips

Selv om det ikke er noe krav, er det vanlig og høflig å gi tips når du er fornøyd med servicen. 10% service blir ofte inkludert i regningen.

Nødnummer

Ambulanse 102, politi 119, brann 118

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse The Cyprea 66/17, Boduthakurufaanu Magu Male' 20066. Telefon: (+960) 330 7203.

Food?

Severdigheter (topp 5)

1. Markeder. Det er på markedene du får den virkelige følelse av Maldivene. På den gamle basaren samles folk fra hele landet for å selge hjemmedyrket og importerte grønnsaker. Her bør en rett og slett bruke tid på å rusle rundt, kikke og kanskje shoppe litt. I nærheten ligger fiskemarkedet som du også bør få med deg.

2. Sultan Park. Parken, som er bygget med rester av sultanens keiserlige palass, er en av de få grønne områdene i Male og et flott sted å søke skygge fra den av og til intense varmen.

3. Det islamske senter og den store fredagsmoskeen. Moskeen stod ferdig i 1984 ved hjelp fra Gulfstatene Pakistan, Brunei og Malaysia. Bygget i hvit marmor og nesten fri for dekorasjoner er den slående i sin enkelhet, og den gylne kuppelen som dominerer Malés skyline har blitt symbolet på byen. Den rommer hele 5000 mennesker og husere et islamsk bibliotek, konferansehall, klasserom og kontorer.

4. Nasjonalmuseet. Dog er nasjonalmuseet en mindre pen bygning gitt i gave av Kina, men den har en veldig bra og oversiktlig samling av historiske gjenstander som forteller den noe uvanlige historien til disse isolerte øyene.

5. Kunstig bystrand. Den østlige strandpromenaden i Male er byens rekreasjonssenter. Her har de laget en fin, liten strand som ligger ved siden av en rekke kafeer type gatekjøkken og områder hvor en kan boltre seg med både fotball og cricket. Nærmere flyplassen lgiger; et tivoli med bowlinghall og flere steder en kan få seg en matbit. 

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 75 000(?)

Valuta

Ruffiya (Rf)

Telefon

+960

Religion

Islam

Tidsforskjell

+4 timer

Offisielt språk

Dhivehi

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Velana International

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.