Kart

Sammenlign flybilletter til Lima

Lima er hovedstaden i Peru og verden neste største ørkenby etter Kairo. Byen ligger godt plassert ved landets sentrale kyst med utsikt over Stillehavet.

Lima er sofistikert og vakker, kaotisk og bråkete. Byen er en god blanding av nytt og gammelt der ultramoderne høyblokker ligger vegg i vegg med pre-kolombianske templer ofte dekket av tett tåke. Folkene er imøtekommende og vennlige og byen har masse å by på av både restauranter og museer.

Visum

Norske statsborgere behøver ikke visum for å besøke Peru.

Sesong

Lima kan fint besøkes hele året, men det er varmest mellom oktober og mars.

Reise rundt

Taxier florerer det av i Lima. Det er best å holde seg til de gule da disse er organiserte. Selv om det billig å kjøre taxi, bør du alltid avtale prisen på forhånd da de ikke har taksameter.

Ennå billigere er det å kjøre offentlig buss. Du må regne med at de er ganske så folksomme, men det er en kjekk måte å komme seg fra a til å på. 

Åpningstider

Butikkene har vanligvis åpent 09:30 – 12:30 og 15:00 – 20:00, mandag til lørdag. Noen har også åpent på søndag, men da med begrenset åpningstid.

Tips

På de fleste restauranter og barer er 10% tips inkludert i regningen, men det er vanlig å gi 10% ekstra hvis du er fornøyd med servicen.  

Nødnummer

117 for ambulanse, 105 for politi, 116 for brann 

Konsulat

Den norske konsulat har adresse Av. Del Prague Norte 605, Of. 302, San Isidro, Lima 27 Telefon: +51 1 475 2925

Severdigheter (topp 5)

1. Larco Museum. Victor Larco, som museet er oppkalt etter, dedikerte sitt liv til å samle på pre-kolombianske gjenstander fra ulike peruanske kulter. Museet er spesielt kjent for sin utstilling av erotisk mochica-keramikk. Museets hage er dessuten vakker som få og verdt et besøk i seg selv.

2. Magic Water Circuit: Når mørket senker seg er det tid for Circuito Magico de Agua i Parque de la Reserva. Magic Water Circuit er et vannfontene-show som består av hele 13 vannfontener i kombinasjon med musikk, lys og lasereffekter. Komplekset er det største i verden, i følge Guinness Book of Records og et Lima ”must-see” som er like moro for voksne som for barn.

3. Shopping. På Gamarra markedet, som muligens er det største (uformelle) markedet i Latin-Amerika, finner du alt innen klær og tekstil. Markedet består av hele 20 000 butikker som strekker seg over et enormt området. Forbered deg på store menneskemengder.

4. Parque del Amor. Dette er en koselig liten park som seg hør og bør oser av romantikk. Her kan du søke tilflukt når du har fått nok av by-bråk. Den ligger dessuten bare en kort spasertur unna andre, større parker, så du kan alltid gjøre en park-dag ut av det.

5. Sykkeltur. Lima er en perfekt by å utforske på sykkel: det regner aldri, temperaturen er akkurat passe og det er helt flatt. Men hvis du ikke tørr å bane deg vei gjennom latinamerikansk trafikk på egenhånd, kan en guidet tur være best.

Kjappe fakta

Innbyggere

Nesten 9 millioner

Valuta

Nuevo sol (PEN)

Telefon

+51

Religion

Katolsk (ca. 75 %)

Tidsforskjell

- 6 timer

Offisielt språk

SpanskQuechua 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Lima

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Lima: Lima.
Sky Airline, Delta, KLM, GOL Linhas Aéreas, Avior Airlines, Copa, Avianca og Condor flyr alle direkte til Lima.
Billigste måned å fly til Lima er mai.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.