Kart

Sammenlign flybilletter til Dar-es-Salaam

Å fly til Dar es Salaam er en spennende reise. Du ankommer Tanzanias hovedstad og Øst-Afrikas største havneby etter å ha flydd over det langstrakte, varierte landet. Tanzania har både berømte fjell, sletteland og en lang kyst mot Det indiske hav, og Dar es Salaam er et flott utgangspunkt for å reise videre i resten av landet. Men først bør du utforske Dar es Salaam selv, en travel millionby med innflytelse fra afrikansk, arabisk og indisk kultur. Byen er populært kalt ’Bongo’ av de lokale, etter swahili-ordet for hjerne. Dar es Salaam er en interessant blanding av en energisk storby og et jordnært tettsted, og det er mange inntrykk å fordøye fra du lander på flyplassen i Dar es Salaam. Sentrumsgatene er godt organiserte og fulle av liv. Den travle havnen er flott å se på, og utvalget av fersk sjømat og fisk på restauranter og markeder er overveldende. Mange turister kommer med bil, båt og fly til Dar es Salaam, blant annet for å handle tekstiler, kunst og håndverk. Den spesielle Tinga Tinga-malerkunsten og tradisjonelle kunstverk i tre er særlig populære. Det er også nok av muligheter til å slappe av på hoteller og resorts i Dar es Salaam, både i sentrum og langs sandstrendene på kysten. Hvis du vil på safari i Tanzania eller bestige Kilimanjaro kan du bestille flybilletter til Dar es Salaam og reise videre derfra.

Sesong

Klimaet i Dar es Salaam er varmt, med høy luftfuktighet. Temperaturene er relativt stabile hele året. De ligger rundt 30-35 grader celsius om dagen, med nattetemperaturer på rundt 20-25. Det er varmest i januar, og mellom desember og februar er det relativt ubehagelig på grunn av høye temperaturer og mye luftfuktighet. Juni til oktober er den tørreste og kjøligste perioden i Dar es Salaam, mens mars til mai er regntid. Det beste tidspunktet å bestille flybilletter til Dar es Salaam er fra juni til september, og da unngår du stort sett regnet, mens temperaturen og luftfuktigheten er ganske behagelig.

Offentlig transport

Sentrum av Dar es Salaam er ikke så veldig stor, og det er helt greit å komme seg rundt til fots til de ulike attraksjonene. Siden det er få fortau er det viktig å være oppmerksom på trafikken i de travleste gatene, men ellers er det trygt og hyggelig å utforske byen for egen maskin. Du kan gå mellom de fleste severdighetene i Dar es Salaam sentrum, og om du vil ut til noen av attraksjonene som ligger lengre borte er taxi det beste alternativet. Når du kommer med fly til Dar es Salaam er også drosje det enkleste transportmidlet, og du kan forhandle på prisen inn til sentrum. De lokale reiser også med minibusser eller daladala, men disse er ofte fullpakkede og kan kjennes utrygge i travel trafikk.

Åpningstider

Shopping i Dar es Salaam er definitivt en annen opplevelse enn vi er vant til hjemme. Det finnes flere kjøpesentre, men det er markedene som er de viktigste stedene for å handle både varer og suvenirer i Dar es Salaam. Kariakoo-markedet og fisketorget er lokale favoritter. Kjøp med deg fargerike stoffer, lokalproduserte håndverksprodukter og smykker fra Dar es Salaam, og smak gjerne på ferskvarer og sjømat. Åpningstidene på markedene varierer, men de fleste butikkene har åpne fra 09.00 til 17.30 eller 18.00. Banker i Dar es Salaam er åpne fra 08.00 til 15.00.

Tips og driks

I Dar es Salaam er det ikke særlig vanlig å tipse, men dersom du får ekstra god service er det hyggelig å gi serviceinnstilte ansatte takk ved å legge igjen tips på opptil 10%. Generelt anbefales det ikke å vifte med for mye penger, mer av høflighet enn for å unngå kriminalitet, men det settes alltid pris på et takknemlig tips dersom du har blitt behandlet godt på restauranter eller i taxi i Dar es Salaam.

Nødinformasjon

Nødnummeret i Tanzania er 112 for politi, brannvesen og ambulanse. Dersom du kommer ut for et nødstilfelle mens du er på reise i Dar es Salaam ringer du dette nummeret for å få øyeblikkelig hjelp.

Severdigheter

1. Village Museum: Hvis du vil oppleve den tradisjonelle siden av Tanzania er det spennende å besøke Village Museum som har interaktive utstillinger av konvensjonelle hytter og boliger, i tillegg til danse- og trommeforestillinger med lokale skikker.

2. Kariakoo-markedet: Det travle og lettere kaotiske Kariakoo-markedet er en av Dar es Salaams mest populære opplevelser. Få med deg pruting og forhandlinger slik de lokale handler, og gjør et godt kjøp på tekstiler og kunstferdige produkter i tre.

3. Coco Beach: På den innbydende sandstranden Coco Beach samles tanzanianerne seg i helgene, med levende musikk, grilling, gatemat og forskjellige arrangementer. Det er ikke særlig populært å svømme her, så om du vil prøve badetemperaturen kan du ta båt til øyen Bongoyo Island utenfor kysten av Dar es Salaam.

4. Naturreservatet Pugu Hill: En kort kjøretur nord for Dar es Salaam ligger et relativt uberørt og veldig vakkert naturområde med spennende turstier, variert fugleliv og grotter med ulike typer flaggermus.

5. Askari-monumentet: Det sies at denne bronsestatuen til minne om soldatene fra Tanzania som kjempet i første verdenskrig ligger nøyaktig i sentrum av Dar es Salaam. Nasjonalmuseet ligger et stykke lenger ned Samora Avenue, og er også verdt å få med seg.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 4,4 millioner

Valuta: Tanzania shilling (TZS)

Landkode: +255

Religion: Islam, kristendom og tradisjonelle religioner

Tidssone: To timer foran Norge ved vintertid, en time foran når det er sommertid i Norge, UTC +3

Offisielt språk: Swahili og engelsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Dar-es-Salaam

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.