Kart

Sammenlign flybilletter til Brisbane

På den populære østkysten av Australia ligger actionfylte Brisbane. Brisbane er Australias tredje største by, og en av de mest spennende byene i landet. Det er en kreativ og spennende storby med den flotte Brisbane-elven som preger bybildet og livet i sentrum. På sørsiden av elven ligger det kreative South Bank-kvarteret med museer, kafeer, hager, teaterscener og kulturinstitusjoner tett i tett. Langs elven går fergene i skytteltrafikk mellom byens kulturelle hovedkvarter og skyskraperne med kontorer, som Brisbane en imponerende skyline. På elven ser du også utallige kajakker med glade turister og lokale som padler til og fra byens spennende attraksjoner langs elven. På Kangaroo Point kan du klatre og rappellere i de bratte klippene, og hvis du er ute etter et adrenalinkick går det også an å klatre over Story-broen som strekker seg over Brisbane-elven. Her er utsikten mildt sagt imponerende. Sentralt i byen ligger det en fantastisk botanisk hage, og flere parker og hager skaper et godt bymiljø. Brisbane har nå også laget en strand midt i byen, der voksne og barn kan sole seg og plaske i grunne bassenger like ved den travle elven. Ellers er Brisbane et fantastisk utgangspunkt for opplevelser i hele Queensland-regionen, der du finner paradis-lignende strender, naturopplevelser i verdensklasse og berømte surfesteder som Surfer’s Paradise. Kommer du med fly til Brisbane er det en hel rekke Australia-eventyr innenfor rekkevidde.

Sesong

Brisbane ligger på østkysten av Australia, og har et subtropisk klima med varmt vær hele året. Årstidene er motsatt av i Norge, og det gjør at Brisbane er et populært reisemål for solhungrige nordmenn som gjerne vil oppleve litt varme midtvinters. Sommeren i Brisbane er mellom desember og februar, og da er det gjennomsnittlig rundt 30 grader. Det kan komme både regn og torden på høysommeren, så for mange er våren og høsten gode alternativer for å reise til Brisbane. Da er temperaturene gjerne mellom 15 og 25 grader, mens det regner lite. Det blir aldri særlig kaldt i Brisbane, og selv i vintermånedene fra juni til august er det vanlig med opptil 20 grader, og stort sett sol. Med andre ord er det et flott reisemål året rundt, og du kan se etter billige flybilletter til Brisbane når det passer deg best.

Offentlig transport

Brisbane har satset mye på offentlig transport, så det er lett å komme seg rundt i byen, både med buss og båt. Du finner til og med flere gratis busser og sightseeingbåter som tar deg langs elven og til de viktigste turistattraksjonene i Brisbane, så dette bør du ikke gå glipp av. CityCat-båtene går relativt ofte på kryss og tvers over elven, og det er en rekke busstjenester i byen, slik at du lett kommer deg rundt Brisbane sentrum og omegn. Du kan også leie sykkel fra Brisbanes offentlige CityCycle-tilbud, og hvis du vil ta taxi er det lett å praie en drosje i byen. Det er imidlertid ganske dyrt, så sats gjerne på buss til og fra flyplassen i Brisbane.

Åpningstider

Brisbane har et godt utvalg butikker og kjøpesentre, så for de som vil shoppe på reisen er det mange muligheter. De fleste butikkene er åpne 7 dager i uken, og det er vanlig med langåpent på fredagskvelden. Åpningstidene i vanlige butikker i Brisbane er generelt fra 09.00 til 17.30 mandag til torsdag, til 21.00 på fredag, og til 16.00 eller 17.00 lørdag og søndag. Det finnes også noen fine markeder du kan handle på i Brisbane, og kjøpesentrene har et variert utvalg av butikker, med alt fra designerforretninger til kjedebutikker og fabrikkutsalg. Banker i Brisbanes Central Business District (CBD) er åpne fra 09.00 til 16.00 mandag til torsdag, og til 17.00 fredag. De færreste har lørdagsåpent.

Tips og driks

Som ellers i Australia ganske vanlig å tipse på restauranter og spisesteder i Brisbane. Tommelfingerregelen er rundt 10%, men det er opp til deg hvor mye du vil gi i driks. Det er ikke strengt nødvendig å tipse, bortsett fra om dere er en større gruppe som reiser sammen, men det er hyggelig å gjøre det. På bar og kafe er det generelt vanlig å gi vekslepengene i tips, og taxisjåfører setter pris på om du runder opp regningen, særlig om de hjelper deg med tunge kofferter når du skal til eller fra flyplassen i Brisbane.

Nødinformasjon

I Brisbane ringer du det nasjonale nødnummeret i Australia dersom du befinner deg i en nødsituasjon. Nummeret er 000, og du kan også ringe 112, som tar deg til samme nødtjenestenummer.

Severdigheter

1. South Bank Parklands: Kultursenteret i Brisbane er full av hager, parkområder, kulturinstitusjoner og restauranter. Her kan du spasere blant nydelige planter og nyte utsikten over elven, sole deg på den kunstige sandstranden eller drive yoga på gressplenene. Dette er Brisbanes sosiale sentrum, og alle er velkommen.

2. Brisbane River: Den brede Brisbane-elven er sentral i Brisbanes historie, og den er også en viktig del av dagens Brisbane. Ta ferge eller turistbåt for å se de mange attraksjonene langs elven, eller lei kajakk, kano eller trøbåt om du vil utforske i ditt eget tempo.

3. Story Bridge: Story-broen strekker seg over Brisbane-elven, og i tillegg til å være en vakker brokonstruksjon er det den lengste broen i Australia – og det er mulig å klatre opp til toppen, der du får en flott utsikt over Brisbane by i 80 meters høyde.

4. Lone Pine Koala Sanctuary: Like utenfor Brisbane sentrum finner du verdens eldste og verdens største koalareservat, der de har beskyttet de sjarmerende firbente koalaene siden 1927. Det er ikke bare koalabjørner her, du kan også møte kenguruer, wombater, tasmanske djevler og et nebbdyr.

5. Gallery of Modern Art: GOMA er Australias største moderne kunstgalleri, og den spennende bygningen ved elven i South Bank-distriktet huser samtidskunst fra hele verden, særlig Queensland og Australia, i tillegg til et flott cinematek.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 2,2 millioner

Valuta: Australske dollar (AUD)

Landkode: +61

Religion: Kristendom

Tidssone: 9 timer foran Norge, UTC +10

Offisielt språk: Engelsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Brisbane

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.