Kart

Sammenlign flybilletter til Tbilisi

Tbilisi er hovedstaden og den største byen i Georgia. Så mange som en fjerdedel av landets befolkning bor i Tbilisi, og det er hit georgiere kommer for opplevelser og spenning. Byen er fylt til randen av historie og ligger dramatisk til oppe i åsene på hver side av elven Kura. Her finnes er en god blanding av gammelt og nytt. Du har gamlebyen med sine trange små smug, gamle hus med slitte balkonger, kirker, torg, barer og kafeer. Og moderne Tbilisi; med ny katedral, nytt presidentpalass og nyoppussede parker og museer.

Det er en spennende og vakker hovedstad som det ennå ikke er veldig mange nordmenn som reiser til. Landet er mer kjent for sin turbulente historie enn som et feriested, men der er heldigvis i ferd med å endres. Tbilisi er så absolutt verdt et besøk.

 

Visum

Norske statsborgere behøver ikke visum ved innreise til Georgia for opphold under 90 dager.

Sesong

Beste tiden å reise er mellom midten av mai og begynnelsen av juli, og fra begynnelsen av september til midten av oktober, når det generelt er varmt og solrikt. Juli og august kan være veldig fuktig.

Reise rundt

Tbilisi har et effektivt metrosystem som opererer fra seks om morgenen til midnatt. For å kunne kjøre metro må du kjøpe et metro-kort som du fyller på med penger. Husk å validere kortet med en gang du går ombord. Bybussene er et annet godt transport-alternativ. De er gule og du kan bruke metro-kortet på bussen også. Taxier finnes det flust av, men de bruker nesten aldri taksameter, så bli enig om pris på forhånd.

Åpningstider

Butikker holder normalt åpent mandag til lørdag, fra 10:00 – 20:00, noen helt til 22:00.

Tips

På restauranter vil du stort sett se at 10% service er lagt til regningen din. Så er det opp til deg om du vil gi mer eller ikke. Det er absolutt ikke nødvendig eller forventet, men hvis du er spesielt fornøyd med tjenesten, kan du vurdere å gi litt i driks. Hvis du er usikker på om 10% service har blitt lagt til, er det bare å spørre. Har service ikke blitt lagt til, bør du tipse rundt 10 - 15%. Ellers er det vanlig å gi driks til lokale guider og sjåfører. Har du vært på spa og er fornøyd med behandlingen, anbefales det at du gir 10 – 15%.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: 78 Chavchavadze Ave, Apt. 6,Tbilisi, 0179. Telefon: +995 32 229 0979.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Georgia-museet. Museet ble gjenåpnet i 2011 etter fem års renovering. Et av høydepunktene er den arkeologiske avdeling som viser et vell av gull, sølv og nydelig steinarbeid fra gravsteder fra 3. årtusen f.Kr – 4. århundre e.Kr. Museet har også en stor samling av historiske og etnografiske materialer, blant annet fra den sovjetiske okkupasjonen, samt historiske bilder av Dmitry Yermakov.

2. Narikala-fortet. Fortet klamrer seg til fjellsiden og skuer over gamlebyen. Det dateres tilbake til 1300-tallet, men ble ødelagt i et jordskjelv på 1800-tallet. Fortet er mest imponerende sett nedenifra, spesielt om kvelden når det er opplyst. Inne er det verdt å få med seg St. Nikolas-kirken som ble gjenoppbygg på 1990-tallet. Utsikten herfra er dessuten veldig fin.

3. Nasjonalmuseet. Museet stod klart i 2011 og er vel verdt en time av din tid. For mange er trekkplasteret utstillingen av fantastiske lerreter av Georgias mest kjente maler Pirosmani (Niko Pirosmanashvili, 1862-1918). Museet huser også verk av andre berømte georgianske kunstnerne fra 1900-tallet. For eksempel Lado Gudiashvili, Elene Akhvlediani og David Kakabadze.

4. Badehus. Det finnes flere varme kilder i området. Faktisk betyr navnet Tbilisi ”varmt sted”. Og derfor finnes det flere badehus hvor du kan prøvde deg på de spesielle svovelbadene. Du blir skrubbet, renset og massert og vil føle deg som ny etterpå. Varmekildene er forresten grunnen til at Kong Gorgasali besluttet å grunnlegge byen akkurat her, så du får også med deg litt historie på kjøpet.

5. Fredsbroen. Fredsbroen er en av flere moderne strukturer i byen. Den krysser elven Kura og binder sammen gamlebyen på den enes siden og en fin park på den andre. Den skiller seg ut og er et imponerende stykke arkitektur. Den byr dessuten på en flott utsikt over elva.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 1,2 millioner

Valuta

Lari (GEL)

Telefon

+995 32

Religion

Ortodoks kristendom

Tidsforskjell

+ 2 timer om sommeren, +3 timer om vinteren

Offisielt språk

Georgisk er det offisielle språket, men russisk brukes mye

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Tbilisi

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.