Kart

Sammenlign flybilletter til Salzburg

Salzburg ligger i delstaten Salzburg i Østerrike nær grensen til Tyskland. Byen er landets fjerde største, og er mest kjent for Sound of Music landskap, fine fjell, gamlebyens imponerende kupler og spirer samt sin kjendisstatus som Mozarts fødeby.

Men Salzburg er så mye mer og det lønner seg å dykke dypere enn Mozart og musikal. Byen byr på en levende kunstverden, fantastisk mat, velstelte parker og konserthus som holder liv i byens stolte musikktradisjon.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for reise til Østerrike.

Sesong

Klimaet i Salzburg er forholdsvis mildt og kan besøkes året rundt. Ikke overraskende er det flest turister å se i juli og august.

Reise rundt

Salzburg er en fin by å utforske til fots, men det går også buss, Dessuten er det rikelig med drosjer.

Åpningstider

Butikker holder åpent mandag til fredag, fra 08.00/09.00 – 18.00, men kan være stengt et par timer rundt lunsjtider, og lørdag 08.00 – 13.00, med unntak av første lørdag i måneden hvor de holder åpent til 17.00. 

Tips

Selv om du ofte vil oppleve at tips blir automatisk lagt til på regningen, forventes det at du gir noe ekstra. Tar du taxi, bør du legge til ca. 10%.

Nødnummer

Ambulanse 144, Politi 133, Brann 122

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: Alter Markt 10, 5020 Salzburg.
Telefon: +43 0662 846333

 

Severdigheter (topp 5)

 

1. Hohensalzburg Fortress. Salzburgs mest kjente lanemerke er 900

år gamle Hohensalzburg festning, en av de største og best bevarte i Europa med en fantastisk utsikt over byen, elven Sazach og de flotte fjellene. Festningen er en bratt 15-minutters gange fra sentrum eller en rask tur med taubanen som på sommeren går hvert 30. minutt.

2. Mozarts Geburtshaus. Wolfgang Amadeus Mozart, Salzburgs mest berømte sønn, ble født i dette lysegule huset i 1756 og tilbrakte de første 17 årene av sitt liv her. I dag er det et museum som huser en samling av instrumenter, dokumenter og portretter.

3. Musikk og teater. Om det er opera, teater, ballet eller en konsert, Salzburg er kjent for, og stolt av, hva den har å tilby av musikalsk underholdning, så pass på å få med deg en dose musikk-moro.

4. Müllner Bräu Brewery. Etter å ha tråkket gjennom Salzburg og fått byens arkitektoniske arv nærmest kastet mot deg, trenger du en hvil i bakken og da er Müllner Bräu bryggeri (like populært blant studenter som lokalbefolkningen og turister) stedet. Her kan du sitte ute under kastanjetrær og kose deg med en såkalt "Maß" som er en liter øl.

5. Det morderne museum. Museet består av to bygninger som begge ligger veldig fint til i gamlebyen: MdM Rupertinum er en barokkbygning som ligger i det historiske sentrum av byen hvor malerier, skulpturer, grafiske kunst og fotografier vises fram. Og MdM Mönchsberg ligger på fjellet Mönchsberg og skuer over takene i gamlebyen. Et besøk hit gir deg muligheten til å beundre både den fantastiske bygningen og kunstsamlingen de huser.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 150 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+ 43

Religion

Romersk katolsk

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Tysk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Salzburg

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.