Kart

Sammenlign flybilletter til Kuala Lumpur

Kuala Lumpur kaller seg for et Asia i miniatyr, og her i Malaysias hovedstad kan du virkelig oppleve det meste av Asia på ett sted. Kuala Lumpur, også kjent bare som KL, vokser stadig, og i denne storbyferiefavoritten finner du en spennende blanding av hypermoderne skyskrapere, vakre moskeer, utsmykkede templer og historiske bygninger med lange tradisjoner. Bygningene i Kuala Lumpur stammer fra ulike epoker i Malaysias historie, fra britisk og nederlandsk kolonialisme, kinesiske gullgravere, indiske innvandrere og tradisjonelle malayer. Den spennende storbyen ligger praktisk til mellom Thailand og Singapore, og er et populært stoppested om du skal reise videre i Asia eller Australia. Det er praktisk å fly til Kuala Lumpur og ta et par dager avbrekk fra reisen der. Du bør få med deg det du kan av opplevelser og severdigheter mens du er i byen. Gå for eksempel ikke glipp av den fantastiske utsikten over hele Kuala Lumpur by fra toppen av de berømte Petronas-tårnene. Dra tidlig om morgenen så du kan få med deg utsikten fra broen mellom de to 88. etasjers høye bygningene. Mange av de beste severdighetene i Kuala Lumpur er tilgjengelig til fots, og da kan du også oppleve det yrende folkelivet i gatene. Det er få steder som har så stort kulturelt mangfold som Kuala Lumpur, og det opplever du i full monn langs fortauskafeene, i matbodene og kjøpesentrene langs gatene i byen.

Sesong

Kuala Lumpur har et behagelig, varmt klima hele året. Det er to regntidsperioder, fra mars til april og fra september til november, men det kan regne litt ellers i året også. Det er ofte forfriskende med et regnskyll, da temperaturen i Kuala Lumpur kan være opptil 35 grader celsius. Som oftest ligger gradestokken mellom 22 og 32 grader hele året, og selv på de varmeste dagene kan du bare stikke innom et kjøpesenter eller kafe, da de aller fleste bygningene i byen har klimaanlegg. Mai til juli er gjerne de beste månedene å reise til Kuala Lumpur, men du kan finne billige flybilletter til Malaysias hovedstad store deler av året.

Offentlig transport

Det er mange transportmuligheter i Kuala Lumpur, og det er billig og effektivt å reise med offentlig transport i byen. Buss og tog er de vanligste og rimeligste løsningene, og det lokale tognettet er moderne og effektivt. Det er imidlertid mangel på forbindelser mellom de forskjellige linjene som drives av ulike selskaper, så hvis du skal reise til ulike deler av byen må du være forberedt på å gå mellom forskjellige stasjoner. Det er billige billetter til Kuala Lumpurs severdigheter og til områdene rundt byen med vanlig rutebuss, i tillegg til turistbussene. Taxi er også relativt rimelig, men sørg for at sjåføren bruker taksameter. For å komme deg til og fra flyplassene i Kuala Lumpur kan du ta ekspresstog, flybuss eller taxi.

Åpningstider

Kuala Lumpur har utallige kjøpesentre og mange butikker og markeder med spennende varer. Du finner alt fra klær, vesker og kunst til elektronikk og tradisjonelt håndverk. De fleste kjøpesentrene i byen er åpne fra 10.00 til 22.00, som oftest hele uken inkludert søndag. Hvis du vil oppleve ekte shopping i Kuala Lumpur må du besøke et av de mange markedene, for eksempel Central Market. De fleste er åpne mellom 09.30 og 17.00, enkelte har andre åpningstider. Dagligvarebutikker er generelt åpne hele uken fra 09.00 til 22.00. Banker i Kuala Lumpur åpner generelt 9.30 og stenger 15.30, mens offentlige kontorer er åpne fra 10.00 til 16.00.

Tips og driks

Det er ikke en kultur for å tipse i Malaysia, og på restauranter, kafeer og hoteller i Kuala Lumpur er det ikke forventet at du legger igjen tips til de ansatte. Det er som oftest inkludert et 10% servicegebyr på regningen på spisesteder, og du trenger ikke legge igjen noe ekstra. Det er imidlertid ikke forbudt eller uhøflig å tipse, som i enkelte asiatiske kulturer, så om du ønsker å gi tips er det bare hyggelig. Dersom du betaler for privat guide eller er med på en organisert gruppetur på noen av de mange severdighetene i Kuala Lumpur kan du gjerne gi litt tips. I taxi er det ikke nødvendig å tipse, bortsett fra om du leier en sjåfør i flere dager.

Nødinformasjon

Dersom du befinner deg i en nødsituasjon i Kuala Lumpur er nødnummeret til politi og ambulanse 999, mens brannvesenet er 994. Dersom du oppdager en gasslekkasje kan du ringe 995.

Severdigheter

1. Petronas Twin Towers: De to tvillingtårnene var i flere år verdens høyeste bygninger, på over 450 meter. Du kan se de lett gjenkjennelige tårnene nesten uansett hvor du er i Kuala Lumpur, og utsikten her oppe fra er uslåelig. Det er ofte trangt om plassen med mange turister, men kom tidlig om morgenen for å få billett til gangbroen mellom de to tårnene.

2. Sultan Abdul Samad-bygningen: Denne vakre bygningen er en av de mest kjente i Kuala Lumpur, og den er en vakker blanding av britisk viktoriansk og maurisk byggestil. Bygningen ble ferdig i 1897 og huser i dag Malaysias kulturdepartement. Den ligger på uavhengighetsplassen, Dataran Merdeka.

3. Nasjonalmuseet: I et flott palass i malaysisk byggestil med moderne detaljer ligger Malaysias nasjonalmuseum, hvor du kan se en rekke gjenstander og artefakter fra landets lange og rike historie.

4. Central Market: På basar-markedet Central Market som er åpent hele uken, kan du kjøpe suvenirer, klær og et enormt utvalg mat. Det er også konserter og utstillinger i bygningene som hører til markedet, og hele Central Market er en berømt institusjon i det multikulturelle Kuala Lumpur.

5. Chinatown: En av de mest populære turistdestinasjonene i Kuala Lumpur er Chinatown, den fargerike og pulserende bydelen der orientalsk mat, kultur og historie står i fokus. Det er mange små butikker som selger alt fra tradisjonell kinesisk urtemedisin til røverkjøp på elektronikk.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 1 700 000

Valuta: Malayiske ringgit (MYR)

Landkode: +60

Religion: Islam og buddhisme

Tidssone: Seks eller syv timer foran Norge, UTC +8

Offisielt språk: Malayisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Kuala Lumpur

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.