Kart

Sammenlign flybilletter til Kyjiv

Hvis du vil oppleve en annerledes ferie, kan du bestille et fly til Kiev og la deg overraske over den staselige byens mange flotte kirker og parker. Ukrainas hovedstad Kiev har vært en konfliktfylt by i senere tid, og den bærer preg av en lang historie med okkupasjon og sovjet-innflytelse. Men som turistdestinasjon lokker Kiev til seg stadig flere turister, og når det ikke er uro i byen er det et spennende og vakkert feriemål. Den flotte byen har en rekke severdigheter, og Kiev er ikke ulik andre staselige storbyer som Budapest og Praha. Mange blir imponert over de flotte kirkene og katedralene med gylne kupler og intrikate spir, som sammen med utallige grønne lunger gir Kiev en rolig eleganse. Dette er en travel by med flere millioner innbyggere, og det er nok å gjøre både på dagtid og på kvelden. Prøv det ukrainske kjøkken, og la deg friste av lokale drikkevarer på pulserende nattklubber i sentrum av byen. I perioder har det vært politisk uro som gjør at det er lurt å se på reiseråd før du flyr til Kiev, slik at du trygt kan oppleve denne eksotiske storbyen i Europas nest største land.

Sesong

Kontinentale Kiev har varme, fuktige somre og kalde vintre med mye regn i november, og det er ofte snø mellom desember og mars. Det kan bli opptil 30 grader i sentrum av Kiev om sommeren, og høysesongen for turister som vil reise til Kiev er i juli og august. Da kan det bli trangt og travelt i byen, og du kan få problemer med å finne hotell. Forsøk å finne billige flybilletter til Kiev sent på våren, for eksempel mai eller tidlig juni, før turistene flokker til byen. Høsten er også et godt alternativ for å fly til Kiev, da temperaturene er behagelige til godt uti oktober, og høstfargene i Kievs mange parker og grønne lunger er flotte å se på.

Offentlig transport

I millionbyen Kiev er det lett å komme seg rundt, og byen har et omfattende transportnettverk med buss, undergrunnsbane, trikk og trolleybuss. Metroen er det mest populære transportmidlet, og den tar deg raskt og effektivt til de fleste severdighetene i Kiev. En av stasjonene er hele 102 meter under bakken, og metroen er trygg og godt vedlikeholdt. Trikk var tidligere en populær måte å reise i Kiev på, men de blir faset ut til fordel for mer moderne busser og trolleybusser. Det er også flere minibusser som opererer i Kiev sentrum, og den mest effektive måten å komme seg inn til sentrum når du kommer med fly til Kiev er buss eller taxi. Kiev har for øvrig gode transportforbindelser med resten av Ukraina og Øst-Europa med tog.

Åpningstider

Kiev har lavere inntekter enn Norge, og det er som oftest billigere å handle, spise og drikke her. Det er imidlertid ikke et veldig stort utvalg på varer, og kvaliteten kan være varierende. Om du ønsker å shoppe mens du er på reise i Kiev kan du finne flere interessante butikker og kjøpesentre, for eksempel Globus med sine flotte glasskupler like ved Uavhengighetsplassen. Både supermarkeder og vanlige butikker er åpne fra 10.00 til 21.00 hele uken, og de fleste er også åpne på søndager. Banker og offentlige kontorer i Kiev åpner mellom 09.00 og 18.00 mandag til fredag.

Tips og driks

I Kiev har det ikke vært vanlig å tipse, og det forventes ikke at du legger igjen tips på kafeer og i barer. Det er imidlertid hyggelig å tipse rundt 10% dersom du har fått god service når du har vært på en bedre restaurant i Kiev, men sjekk om dette allerede er lagt til på regningen. Til hotellansatte er det ikke nødvendig å tipse, med mindre noen hjelper deg med koffertene. Taxisjåfører forventer ikke tips, men dersom du runder opp beløpet blir det satt stor pris på. Dersom du tar taxi til eller fra flyplassen i Kiev er det vanlig å gi litt ekstra i tips dersom sjåføren hjelper med bagasje.

Nødinformasjon

Dersom du kommer ut for en nødsituasjon mens du er på reise i Kiev, kan du ringe brannvesenet på 101, politiet på 102 eller ambulanse på 103. Ukraina har også tatt i bruk 112 som det nasjonale nødnummeret, så du kan ringe 112 for å nå alle disse tjenestene.

Severdigheter

1. Pechersk Lavra: Dette gamle klosterområdet er den fremste turistattraksjonen i Kiev. Lavra er en av den russisk-ortodokse kirkens mest hellige steder, med en rekke storslagne katedraler, kirker og bygninger. I grottene under kirkekomplekset er munkene som startet ordenen på 1000-tallet begravet i glasskister.

2. St. Sofia-katedralen: En annen av Kievs mange fantastiske kirkebygg er den imponerende St. Sofia-katedralen som ligger på en bakketopp med utsikt over byen. Like ved ligger det vakre St. Michaels-klosteret.

3. Krigsmuseet: Det største museet i Ukraina er Kievs krigsmuseum, der hundretusenvis av utstilte gjenstander forteller historien om krig og konflikt, okkupasjon og motstandskamp. Museet ligger under den iøynefallende Mor Moderland-statuen på 62 meter, en ruvende amasone med skjold og sverd som du kan se på lang avstand.

4. Uavhengighetsplassen: Midt i sentrum av Kiev ligger Maydan Nezalezhnosti, Uavhengighetsplassen. Her er det en rekke monumenter, skulpturer og fontener som fremstiller byens skytshelgener og helter, og her samles folk til markeringer, demonstrasjoner og for å slappe av. Hovedgaten i Kiev går også over plassen. 5. Pyrohiv folkemuseum: I dette friluftsmuseet sør i Kiev kan du vandre rundt blant historiske trebygninger, som vindmøller, kirker og boliger fra hele Ukraina. Over 300 byggverk av ’folkearkitektur’ i tillegg til tusenvis av bruksgjenstander fra nær og fjern fortid er på utstilling i det som tidligere var en landsby utenfor Kiev.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 2,9 millioner

Valuta: Hryvnja (UAH)

Landkode: +380

Religion: Russisk-ortodoks kristendom, med romersk-katolsk innflytelse

Tidssone: 1 time foran Norge. UTC +1

Offisielt språk: Ukrainsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Kyjiv

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.